Popularne wyszukiwania
Polecamy
Ptaki Polski. Kompletna lista 450 stwierdzonych gatunków

- flora i fauna
- 2015-01-01
- 2015-01-01
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Ptaki Polski. Kompletna lista 450 stwierdzonych gatunków w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Ptaki Polski. Kompletna lista 450 stwierdzonych gatunków
92 użytkowników ma tytuł Ptaki Polski. Kompletna lista 450 stwierdzonych gatunków na półkach głównych- Chcę przeczytać 64
- Ptaki 3
- Przyroda 3
- Albumy 2
- Zwierzęta 2
- Do zdobycia 1
- Wydanie papierowe 1
Tagi i tematy do książki Ptaki Polski. Kompletna lista 450 stwierdzonych gatunków
Cytaty z książki Ptaki Polski. Kompletna lista 450 stwierdzonych gatunków
Dodaj cytat z książki Ptaki Polski. Kompletna lista 450 stwierdzonych gatunków
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ptaki Polski. Kompletna lista 450 stwierdzonych gatunków
Te wspaniałe wydanie zainteresuje ciekawych świata Okruszków. Będzie cudownym prezentem dla małego i dużego miłośnika ptaków.
To bogato ilustrowana przecudownymi fotografiami encyklopedia wiedzy, która będzie idealna dla dzieci szkolnych, ale również i nas dorosłych. Sama z zainteresowaniem ją czytałam. Dzięki niej Okruszek pozna odpowiedzi na wiele nurtujących go pytań dotyczących polskich ptaków zamieszkujących pola i lasy. Pozna ich zwyczaje, miejsce występowania i częstotliwość pojawiania się w Polsce.
Wraz z księgą odbędziemy niezwykłą edukacyjną wyprawę. W książce znajdziemy barwne, przyciągające wzrok fotografie. Dzięki takiej formie wydania z piękną szatą graficzną książka zachęci młodego czytelnika do poznawania świata w niezwykle miły i przyjemny sposób.
Sięgając po tą bogato ilustrowaną skarbnicę wiedzy swoje wrota otworzy przed nami fascynujący świat aż 450 gatunków ptaków. Wiele informacji i ciekawostek zawartych w książce rozbudza ciekawość i rozwija zainteresowania. Fani ptaków będą zachwyceni. Bardzo polecamy!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo bogato ilustrowana przecudownymi fotografiami encyklopedia wiedzy, która będzie idealna dla dzieci szkolnych, ale również i nas dorosłych. Sama z zainteresowaniem ją czytałam. Dzięki niej Okruszek pozna odpowiedzi na wiele nurtujących go pytań...
Mogę już na wstępie polecić tematyczną książkę. :D
W internecie wygląda dość skromnie, przeciętnie. W praktyce okazuje się być wielkim tomiszczem, nie chcę wprowadzać w błąd ale orientacyjny pomiar na oko w oparciu o torebki cukru jako materiał porównawczy dał wynik ponad 2 kilogramów, może nawet ponad 3 kilogramów. Z pewnością nie jest idealna ale przynajmniej zewnętrznie jest ładna. Na osobie, która nigdy wcześniej nie miała kontaktu z taką książką, w szczególności fizycznego wywiera ogromne wrażenie.
Co zawiera? Na samym początku krótki wstęp, zarys tematyki (Jak na początek można uznać, że bardzo szeroki wbrew pozorom ale w miarę zwięzły i kompleksowy) i drobny przegląd systematyczny. Główna zawartość książki to przegląd gatunków ptaków a w nim krótkie opisy z przeróżnymi informacjami oraz zdjęcia. Na zakończenie spisy, indeksy oraz słownik, bibliografia i inne.
Zdjęcia - to one są właściwie fundamentem tej książki. Są przeróżne. Znajdą się wśród nich zarówno zdjęcia iście profesjonalne jak i amatorskie, zdjęcia przepiękne jak i te ładne, znajdą się też zdjęcia przeciętne oraz ymm... takie którym trochę brakuje do tego aby być ładnymi :D Niezależnie jednak od ich walorów estetycznych spełniają swoją funkcję, ułatwiają lub umożliwiają identyfikację lub bliski strzał wielu gatunków.
Pozycja nie jest w żadnym razie pozycją naukową, jest z pewnością jednak pozycją popularyzatorską, z której korzystać może każdy. Niezależnie od stopnia zaawansowania w ornitologii. Jest świetnym wstępem do świata ornitologii oraz dalszych poszukiwań. Także i w treści mamy wyraźne wspomnienie o tym, że aby doskonalić się w naszym fachu lub pasji musimy korzystać z przeróżnych źródeł - możemy sięgnąć po tą pozycję właśnie ale i nie tylko, dywersyfikacja źródeł przede wszystkim bo każde z osobna wyczula na co innego i na inne aspekty. To dobra pozycja do wstępu i nauki - nie będzie z górki, będziemy mieli sporo błędów na koncie ale dzięki tej pozycji z czasem będziemy coraz lepsi. Dodatkowo bardzo uwrażliwia nas na różnorodność jaka czai się wokół nas pośrednio i bezpośrednio w naszej okolicy, to zachwyca, nurtuje i ciekawi.
Na zakończenie jeszcze raz śmiało mogę polecić. Ja swój egzemplarz zdobyłem w pewnym konkursie książkowym i już go nie wypuszczę. To nie jest książka, którą czyta się od deski do deski nawet jeśli pochłonie (Chociaż można i tak ^^),to pozycja z jakiej korzysta się raczej na bieżąco. Całej nie da się w chwilę ogarnąć, na to potrzebne jest dużo czasu. Do tej książki wracać będzie się wielokrotnie, może i cały czas. Jest niesamowicie praktyczna :3 :)
Mogę już na wstępie polecić tematyczną książkę. :D
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW internecie wygląda dość skromnie, przeciętnie. W praktyce okazuje się być wielkim tomiszczem, nie chcę wprowadzać w błąd ale orientacyjny pomiar na oko w oparciu o torebki cukru jako materiał porównawczy dał wynik ponad 2 kilogramów, może nawet ponad 3 kilogramów. Z pewnością nie jest idealna ale przynajmniej...
Super książka z ciekawymi opisami. Polecam osobą obserwującym ptaki. Dzięki wspaniałym zdjęciom, szczegółowym i dynamicznym jesteśmy w stanie bardzo szybko odnaleźć interesującego nas ptaka.