Rozłączy ich śmierć

Okładka książki Rozłączy ich śmierć autora J.D. Robb, 8374694246
Okładka książki Rozłączy ich śmierć
J.D. Robb Wydawnictwo: Prószyński i S-ka Cykl: In Death | Oblicza śmierci (tom 18) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
In Death | Oblicza śmierci (tom 18)
Divided in Death
2006-11-07
2006-11-07
Tomasz Wilusz

Kup Rozłączy ich śmierć w ulubionej księgarnii

Rozłączy ich śmierć

Oceny książki Rozłączy ich śmierć

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rozłączy ich śmierć

Jedna z lepszych książek z tej serii, jednak 7/10, ale nie powiem dlaczego bo nie chcę "spoilerowac" 😊

Świetny kryminał Dallas i jej ekipa jak zawsze niezawodni.

Świetny kryminał Dallas i jej ekipa jak zawsze niezawodni.

Nora Roberts jako j.D.Robb
tom 25
Pieśń śmierci"
tom 27
"Śmierć Cię zbawi"

Cóż, znam tę serię i lubię. To są zagadki kryminalne usytuowane w przyszłości.
Jednak większym walorem powieści - przynajmniej dla mnie - są wątki przyjaźni, lojalności, zaufania, wzajemnej pomocy.
Dla mnie lektura tych książek stanowi fajny przerywnik pomiędzy mocniejszymi, bardziej brutalnymi pozycjami.
Minus - poszczególne tomy pojawiają się w kratkę na Legimi, nie po kolei, ciężko za tym nadążyć..
Polecam cały cykl!

tom 25
Pieśń śmierci"
tom 27
"Śmierć Cię zbawi"

Cóż, znam tę serię i lubię. To są zagadki kryminalne usytuowane w przyszłości.
Dla mnie lektura tych książek stanowi fajny...

714 użytkowników ma tytuł Rozłączy ich śmierć na półkach głównych
104 użytkowników ma tytuł Rozłączy ich śmierć na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Rozłączy ich śmierć

J.D. Robb
J.D. Robb
właśc. Eleanor Marie Robertson. Nora Roberts urodziła się w Silver Spring, stan Maryland, jako najmłodsza z pięciorga dzieci. Po nauce w szkole katolickiej prowadzonej przez zakonnice, wzięła młodo ślub i osiedliła się w Keedysville, w Marylandzie. Pracowała krótko jak aplikant adwokacki. "Pisałam szybko, ale nie umiałam literować, byłam najgorszym aplikantem adwokackim kiedykolwiek," mówi teraz. Po narodzinach synów, Dana i Jasona, pozostała w domu i pracowała dorywczo. Zamieć w lutym 1979 zmusiła ją, by spróbować innej, twórczej pracy. Zasypana śniegiem, z synami w wieku trzech i sześciu lat, bez żadnego przedszkola w zasięgu wzroku i zmniejszającymi się zapasami czekolady. Urodzona w rodzinie czytelników, Nora zawsze coś czytała albo wymyślała historyjki. Podczas tej pamiętnej zamieci, wyciągała ołówek i notatnik i zaczęła zapisywać jedną z tych historii. Tak rozpoczęła się jej kariera. Kilka rękopisów i odrzuceń później, jej pierwsza książka, Irlandzka wróżka, została opublikowana przez amerykańskie wydawnictwo Silhouette w 1981 roku. Nora spotkała swojego drugiego męża, Bruce’a Wildera, kiedy wynajęła go do zbudowania półek na książki. Pobrali się w lipcu 1985 roku. Od tego czasu powiększyli dom, podróżowali po całym świecie i otworzyli razem księgarnię. Przez lata, Nora zawsze była otaczana przez mężczyzn. Nie tylko była najmłodsza w jej rodzinie, ale była też jedyną dziewczyną. Wychowała dwóch synów. Dzięki temu Roberts dość dobrze poznała tajniki męskiego umysłu, co zostało docenione przez jej czytelniczki. Nora Roberts należy do wielu zrzeszeń pisarzy oraz jest laureatką wielu nagród, które dostała od swych kolegów po fachu i wydawnictw.

Zbrodnia na klifie Carla Neggers
Zbrodnia na klifie
Carla Neggers
Cztery dni po ślubie Abigail Browning, która jest detektywem do spraw wydziału zabójstw przeżywa wielki dramat,straszną tragedię; jej mąż zostaje zastrzelony na skalistym wybrzeżu wyspy Mount Desert. Czy był on jedyną przypadkową ofiarą przemocy, czy też ktoś chciał jego śmierci. To pytanie zadaje sobie Abigail od ponad siedmiu lat, prześladuje ją. Pewnego dnia otrzymuje anonimowy telefon, zamierza wrócić na wyspę, żeby znaleźć zabójcę swego męża.Czy ten telefon okaże się tym tylko kolejnym fałszywym tropem, czy uda się w końcu udowodnić, że Chrisa zamordowano z prawdziwą premedytacją? Przyjaciel rodziny Owen Garrison, ma ciągle te wyrzuty sumienia, że odnalazł zbyt późno Chrisa, by go ocalić i uratować. Abigail pomaga teraz rozwikłać tę zagadkę tajemniczego zabójstwa kto zabił Chrisa, kto ukrywa się za tym? Historia bardzo przerażająca, życiowa, ciekawie skonstruowana. Dobra fabuła, trzyma w napięciu, szybka akcja i wątek kryminalny też jest. Główna bohaterka Abigail to znakomita Pani detektyw zajmująca się sprawami zabójstw świetnie poradziła sobie z rozwiązaniem zabójstwa swojego męża od razu ją polubiłam jest miłą, życzliwą osobą da się lubić. Powieść Kryminalna napisana w bardzo dobrym stylu,zachwyciła i przeszła moje najśmielsze oczekiwania nie wiedziałam, że tak doskonała będzie ta powieść w bibliotece stała na półce i mnie skusiła do przeczytania nie rozczarowała mnie, a natomiast zaskoczyła,wzruszyła. Ten kryminał zaciekawił mnie,a okładka zaintrygowała więc postanowiłam dać jej szansę. Czytałam z zainteresowaniem, wciąga i to bardzo wzbudza ogrom emocji,dużą dawkę grozy. "Zbrodnia na klifie" jest powieścią kryminalną naprawdę wciągającą,mocną...rewelacja po prostu.
Justyś - awatar Justyś

Cytaty z książki Rozłączy ich śmierć