Uchyliłam zasłonę śmierci

- Perception of death
- 2006-01-01
- 2006-01-01
- Anna Kłosiewicz
Erin Paterson pracuje w kancelarii prawniczej założonej jeszcze przez jej dziadka. Jest prawdziwą kobietą sukcesu. Wszystko zmienia się pewnego piątkowego ranka, kiedy nakrywa swojego chłopaka w łóżku ze sprzątaczką, a potem dowiaduje się jeszcze o śmierci szkolnej koleżanki. Poza tym ktoś zaczyna prześladować ją dziwnymi telefonami. Czyżby Erin stała się obiektem zainteresowania seryjnego mordercy...
Kup Uchyliłam zasłonę śmierci w ulubionej księgarni
Oceny książki Uchyliłam zasłonę śmierci
86 użytkowników ma tytuł Uchyliłam zasłonę śmierci na półkach głównych- Przeczytane 69
- 52 w 2016 1
- A - folder 1
- Sensacja - Kryminał - Thriller 1
- Mam w domu 1
- Posiadam :) 1
- 💚 2013 💚 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Uchyliłam zasłonę śmierci
Pomimo rekomendacji świetnego pisarza, wielkie rozczarowanie.
Zmarnowane niedzielne popołudnie.
Nie było to złe, ale strasznie przekombinowane i ciutkę niewiarygodne...
Pomimo rekomendacji świetnego pisarza, wielkie rozczarowanie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZmarnowane niedzielne popołudnie.
Nie było to złe, ale strasznie przekombinowane i ciutkę niewiarygodne...
Bardzo fajnie się czyta. Tylko, czy ktoś możę mi wyjaśnić kto był tym mordercą, bo chyba jestem blondynką. Żeby nikomu nie zepsuć czytania odpisywać mi na tiandra@op.pl
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiesamowicie słaba pozycja. Przewidywalna akcja, postaci sztuczne. Nie przeczytałam do końca, gdyż czułam narastającą irytację!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to8 / 2008
8 / 2008
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDo pewnego momentu książka była bardzo interesująca, lecz z czasem zrobiła się zwyczajnie nudna i przewidywalna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toErin Paterson pracuje w kancelarii prawniczej założonej przez swego dziadka. Jest kobietą sukcesu, która chyba nie do końca potrafi poukładać i zapanować nad swoim życiem. A przekonujemy się już o tym po przeczytaniu kilku stron powieści, gdy w pewien piątek musi wrócić z pracy do domu po akta sprawy. "Nakrywa" tam swojego chłopaka z kochanką. Początkowo zaskakuje ją ta sytuacja i oznajmia Alexowi aby wynosił się z jej domu. Jednak gdy ten próbuje wyjaśnić dziewczynie, że "to nie tak jak myśli", wpada w furie nie chce on wypuścić jej z domu atakuje go pierwszym posążkiem jaki trafia w jej ręce. Świadkiem tego zajścia jest jej sąsiad, dziennikarz Paul Gabriel piszący o nierzetelnych prawnikach.
Erin opuszcza mieszkanie i wraca do kancelarii. Nie mija kilka godzin, jak wszyscy dowiadują się, co stało się w jej domu. Alex oskarża ją w gazetach o zamach na jego osobę.
Bohaterka nie wraca do domu, tylko postanawia na kilka dni udać się do rodziców. Z czasem traci szacunek ludzi i oprócz tego jest również podejrzana w sprawie morderstwa jej koleżanki ze szkoły.
I do tego momentu książka byłą interesująca. W pewnym momencie znurzył mnie pewien rytuał bohaterki: wraca do domu, bierze prysznic i je kolację z sąsiadem i tak kilka razy. Miałam wrażenie, że przez nieuwagę cofnęłam się o kilka stron wstecz.
Ogólnie od tej chwili książka stała się przewidywalna. Nie powiem, czytałam wiele książek, w których już po kilkunastu stronach spodziewałam się pewnego zakończenia i się nie myliłam, ale miały one "to coś", co powodowało, że brnęłam do końca.
Tutaj było inaczej, książkę przeczytałam, ale strasznie się przy niej męczyłam.
Czy polecam? Raczej tak. Książka jak każda znajdzie swoich fanów i anty fanów- ja w tym wypadku zaliczam się do drugiej grupy.
Erin Paterson pracuje w kancelarii prawniczej założonej przez swego dziadka. Jest kobietą sukcesu, która chyba nie do końca potrafi poukładać i zapanować nad swoim życiem. A przekonujemy się już o tym po przeczytaniu kilku stron powieści, gdy w pewien piątek musi wrócić z pracy do domu po akta sprawy. "Nakrywa" tam swojego chłopaka z kochanką. Początkowo zaskakuje ją ta...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka dobra na nudne wieczory. Niemal przez cały czas utrzymuje czytelnika w napięciu. Polecam na nudę!