Przypadkowe szczęście

- Rosemary Beach (tom 5)
- Twisted Perfection
- 2014-09-10
- 2013-04-24
Życie poza domem jest dla Delli Sloane nowym doświadczeniem. Mroczne sekrety jej przeszłości nie były czymś, czym miała ochotę się dzielić z kimkolwiek. Nigdy by nie zrozumieli.
Woods Kerrington nigdy nie był tym, którego przyciągały słabe kobiety. Wydawało mu się, że z nimi trzeba obchodzić się jak z jajkiem. A jemu nie chodziło o zaangażowanie, tylko o przyjemność. Noce pełne niegrzecznych zabaw to dokładnie to, co chciał, kiedy lustrował wzrokiem każdą gorącą laskę jaką spotkał na swojej drodze.
To, z czego nie zdawał sobie sprawy to to, że ona była krucha od pierwszego spotkania. Beztroska dziewczyna, która nie przejmuje się tym, co świat o niej myśli, była bardziej krucha niż mógłby sobie kiedykolwiek wyobrazić…
Kup Przypadkowe szczęście w ulubionej księgarni
Oceny książki Przypadkowe szczęście
4989 użytkowników ma tytuł Przypadkowe szczęście na półkach głównych- Przeczytane 3 403
- Chcę przeczytać 1 547
- E-book 39
- 2015 27
- New Adult 27
- 2014 24

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przypadkowe szczęście
Typowy romans dla spragnionych emocji kobiet, czytało się naprawdę nieźle, postaci typowe dla tego rodzaju literatury, historia raczej płytka, nie wyróżniająca się z tłumu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo, że książka jest kontynuacją serii, można ją przeczytać nie znając poprzednich części. Opowiada historię Delli i Woodsa - ta sama seria, inni główni bohaterowie. Książka nie zachwyciła mnie tak jak poprzednie, ale mimo to bardzo ją lubię. Jest warta przeczytania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to,,- Nie jesteś wariatką. Jesteś piękna i zabawna. Troszczysz się o innych i masz wielkie serce. Pracujesz ciężko i niczego od nikogo nie wymagasz. Ale nie jesteś szalona.
Della chce zapomnieć o wszystkim co związane z matką.Kiedy idzie do pracy pogadać ze swoim szefem o ich relacji okazuje się,że jest żonaty,a jego partnerka jest w ciąży.Della zmuszona by więcej nie widzieć swojego szefa,udaje się do Rosemary Beach w celu znalezienia nowej pracy,a gdy idzie spotkać się ze swoim nowym szefem,o ile ją zatrudnią spotyka Woods'a.Nie jest pewna czy to jest dobry pomysł,żeby przebywala blisko faceta z którym spędziła noc.Czy Della zrezygnuje z pracy ze względu na Woods'a?
Della uciekła by odnaleźć siebie.Kiedy spędza noc z Woods'em,a potem wraca do swojej pracy dowiaduje się,że jej obecny szef ukrył ich związek w tajemnicy,bo jest niewierny ciężarnej żonie.Della przeprasza kobietę i decyduje się odejść z obecnego miejsca pracy i poszukać pracy gdzieś dalej.Takim sposobem trafia do Rosemary Beach do klubu golfowego,gdzie akurat potrzebują kelnerki.Della widząc kim jest jej nowy szef uważa,że to nie skończy się dobrze skoro pożąda Woods'a.Czy znajomość Woods'em skończy się złamanym sercem?
Woods nie spodziewał się,że dziewczyna z którą spędził noc nagle pojawi się u niego na rozmowę o pracę.Dziewczyna budzi w Woods'ie pożądanie,jak i sprawia,że mężczyzna pragnie wszystkiego co wiąże się ze znajomością tej dziewczyny.Kiedy jednak ojciec każe mu się związać z Angeliną,bo chodzi o interesy,bo oczywiście dla ojca Woods'a najważniejszy jest biznes,a nie szczęście własnego syna,który może i jest gotów spełnić wolę ojca,ale sam czuje,że będzie nieszczęśliwy,jeśli poślubi taką wredną osobę jak wybrana przez ojca narzeczona,ale nim Woods zdąży się wytłumaczyć Delii z którą spał,ona czuje się tak jakby znowu mężczyzna ją oszukał,bo skoro Wooods ma narzeczoną to dlaczego u niej szuka pocieszenia.Czy odzyska Delie,gdy Angelina została właśnie oficjalnie jego narzeczoną?
Historia skupia się na Woods'ie,który zawsze robił to czego chce od niego ojciec,dopóki nie zrozumiał,że nie chce życia bez Delii,która sprawia,że Wooods chce się nią opiekować,przy której czuje się szczęśliwy.Zdaje sobie sprawę,że żeby odzyskać Delie dla siebie,musi przerwać całą farsę związaną z narzeczoną,która budzi w nim negatywne odczucia.Stawia wszystko na jedną kartę,gdy dowiaduje się co zrobił jego ojciec i zamierza zrezygnować ze wszystkiego,bo czuje,że Della jest tego warta.Della jednak ze wspomnieniami o matce,która zwariowała,czuje się niegodna Woods'a uważa,że spotka ją taki sam los i chociaż Della zdaje sobie sprawę,że czuje do Woods'a coś więcej niż pożądanie to kiedy wkracza ojciec Woods'a by powiedzieć jej,że nie jest godna Woods'a Della zmuszona do odejścia jest przerażona tym,że wyjedzie z Rosemary Beach nie mogąc wyznać Woods'owi swoich uczuć.Czy Della i Woods pomimo przeciwności losu będą ze sobą?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie chcę już nigdy, i mówię to poważnie, nigdy nie chcę słyszeć, że mówisz o sobie w ten sposób. Rozumiesz mnie? Możesz nazywać się wszystkim tym, czym ja cię nazwałem, ale nie wariatką."
Della chce...
Przyznam szczerze, że nie spodziewałam się zbyt wiele po tej książce - dosłownie dzień wcześniej próbowałam przebrnąć przez "Zatrzymaj mnie" tej samej autorki i poddałam się, bo zupełnie nie przemawiała do mnie ta pozycja, chociaż wcześniejsze z serii "Sea Breeze" przeczytałam.
Jestem jednak bardzo pozytywnie zaskoczona. Jak już zaczęłam czytać, to nie mogłam się oderwać i skończyłam "Przypadkowe szczęście" w jedną noc. Jak dla mnie historia bardzo nietypowa (a w ostatnim czasie czytam tylko podobne pozycje, więc wiem co mówię haha),z pięknie rozwijającym się uczuciem między głównymi bohaterami. Nie było cukierkowo, ale też przeszkody, z którymi musieli się mierzyć nie były dla mnie przesadzone czy wymuszone i sztuczne.
Zdecydowanie póki co moja ulubiona książka tej autorki, polecam bardzo!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem jednak bardzo pozytywnie zaskoczona. Jak już zaczęłam czytać, to nie mogłam się oderwać...
Tak samo ciekawa jak poprzednie, ale tutaj było dramatyzmu od groma, aż ciężko czasami było czytać :/
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWciągająca historia Delli i Woodsa, opowiedziana z perspektywy obojga bohaterów. Szybko się czyta, jednak jak dla mnie za dużo opisów seksu. Troszkę zabrakło mi rozwinięcia pozostałych wątków, dzięki którym czytelnik mógłby poznać bliżej głównych bohaterów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem na półmetku serii i zastanawiam się co będę musiała wymyślić przy następnych opiniach.jak zawsze polecam.....
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWoodsa Kerringtona nie kręciły wrażliwe dziewczyny. Wymagały zbyt dużo wysiłku. Dla niego liczyła się przyjemność. Jedna gorąca noc bez zobowiązań - to było wszystko, o czym myślał, kiedy zobaczył Dellę po raz pierwszy.
Woods nie miał pojęcia, że ta beztroska dziewczyna była bardziej krucha, niż mógłby się spodziewać.
Kiedy Della powraca do Rosemary, wszystko wskazuje na to, że powinni trzymać się od siebie z daleka. Żadne z nich nie jest naprawdę wolne. Najbezpieczniej byłoby się wycofać... Ale czy Woods może na to pozwolić?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpędził z nią tylko kilka godzin. Tygodnie później nie potrafił oderwać od niej myśli. Musiał ją mieć.
Woods nie miał pojęcia, że ta beztroska dziewczyna...
PIĘKNA KSIĄŻKA!
PIĘKNA KSIĄŻKA!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzegoś mi brakło, spodziewałam się jakiegoś większego sekretu czy skandalu, nie wiem.... czuję niedosyt.