ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać207
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać4
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11
LubimyCzytać11
Elementarz Wojciecha Eichelbergera dla kobiety i mężczyzny

- poradniki dla rodziców
- 2002-01-01
- 2002-01-01
- 83-08-03380-6
Niekonwencjonalny poradnik dla poszukujących odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące płci, macierzyństwa, ojcostwa, samotności, religii i duchowości oraz związanych z tym problemów współczesnego świata.
Kup Elementarz Wojciecha Eichelbergera dla kobiety i mężczyzny w ulubionej księgarnii
Oceny książki Elementarz Wojciecha Eichelbergera dla kobiety i mężczyzny
190 użytkowników ma tytuł Elementarz Wojciecha Eichelbergera dla kobiety i mężczyzny na półkach głównych- Chcę przeczytać 116
- Psychologia 3
- Papier 2
- 2003 1
- Rodzina 1
- Kobiety, mężczyźni, feminizm, Gender, LGBT 1
Tagi i tematy do książki Elementarz Wojciecha Eichelbergera dla kobiety i mężczyzny

Cytaty z książki Elementarz Wojciecha Eichelbergera dla kobiety i mężczyzny
Poczucie osamotnienia ma to do siebie, że samo się wzmacnia, trzeba bardzo na to uważać. Nie obrażać się na życie. To nie samotność jest pułapką i tragedią, ale nasze przekonanie, że jesteśmy pokrzywdzeni przez los.
Rozwiń ZwińCzłowiek rodzi się po to, aby stawać się wolnym i odkrywać przyrodzone poczucie pełni i niezależności, a nie uzależniać się emocjonalnie od innych i będąc dorosłym, w innych szukać potwierdzenia swojej tożsamości.
Człowiek rodzi się po to, aby stawać się wolnym i odkrywać przyrodzone poczucie pełni i niezależności, a nie uzależniać się emocjonalnie od ...
Rozwiń ZwińJeżeli kogoś szanuję, wymagam od niego, rozmawiam z nim i mówię mu także trudne rzeczy, a nie udaję, że wszystko jest w porządku.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Elementarz Wojciecha Eichelbergera dla kobiety i mężczyzny
Lubię sposób myślenia Pana Wojciecha, lubię jego spojrzenie na różne tematy, lubię ten kontekst o ta perspektywę która sprawia, ze patrzę inaczej, ze widzę więcej, ze dostrzegam elementy które były wcześniej nie istotne. Często zaznaczam zakreślaczem wiele fragmentów, żeby później się z kimś nimi dzielić lub/i do nich wracać. Niemniej razem z takimi książkami czytam inne, traktując je zamiennie, bo zbyt długo bucie w takim sposobie narracji o formy pisania troszkę mnie meczy. Tak czy inaczej serdecznie polecam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toElementarz, jak to elementarz, bardzo przydatny. Jako "podstawa programowa" nie stracił na aktualności, choć ma 16 lat. Tym bardziej potrzebny, że mamy obecnie powrót do wieków ciemnych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tomega trafne i piękne przemyślenia ujęte w krótkie zapiski
mega trafne i piękne przemyślenia ujęte w krótkie zapiski
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Losy świata tak naprawdę, decydują się w dziecinnym pokoju",
"Prawdziwy autorytet nie opiera się na lęku czy przemocy, lecz na szacunku"
"Losy świata tak naprawdę, decydują się w dziecinnym pokoju",
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Prawdziwy autorytet nie opiera się na lęku czy przemocy, lecz na szacunku"
Powinniśmy się z niego pilnie o sobie i płci ,,brzydkiej" uczyć :)
Powinniśmy się z niego pilnie o sobie i płci ,,brzydkiej" uczyć :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to*****
*****