Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga

- reportaż
- 2013-04-15
- 2013-04-15
- Matylda Biernacka, Mieczysław Godyń, Miłosz Habura
Brawurowy pościg. W imię fair play.
Był legendą. Sportowcem wszech czasów. Pogromcą raka. Inspiracją dla setek milionów ludzi.
Lance Armstrong oszukiwał nas wszystkich. Od samego początku.
Prawie mu się udało. Ale jeden człowiek przerwał zmowę milczenia. Stanął sam w obliczu gigantycznego spisku. Próbowano go zastraszyć, przekupić, za wszelką cenę zamknąć mu usta. Bezskutecznie. W końcu go dopadł.
David Walsh – człowiek, który zdemaskował Lance’a Armstronga.
Pasjonująca historia kilkunastu lat dziennikarskiego śledztwa. Opowieść o wielkiej odwadze, uporze w dążeniu do prawdy i bolesnym upadku idola. I o tym, jak ciężko nam wszystkim rozstać się z pięknym mitem, w który tak bardzo chcieliśmy wierzyć.
Nie tylko dla fanów sportu.
Dla wszystkich którzy chcą gry fair play.
Lance Armstrong oszukiwał nas wszystkich. Od samego początku.
David Walsh – człowiek, który zdemaskował Lance’a Armstronga.
Nie tylko dla fanów sportu.
Dla wszystkich którzy chcą gry fair play.
Kup Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Opinia społeczności
Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga
Oceny książki Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga
367 użytkowników ma tytuł Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga na półkach głównych- Przeczytane 215
- Sport 13
- Literatura faktu 5
- 2013 4
- Kolarstwo 4
Tagi i tematy do książki Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga
Czytelnicy Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga przeczytali również
Cytaty z książki Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga
Ten facet wyglądał jak kaczka, chodził jak kaczka, brzmiał jak kaczka, ale dopóki laboratorium nie stwierdziło oficjalnie, że jest kaczką, n...
RozwińOpowiadano sobie upiorne historie o kolarzach, którzy byli tak nakręceni od tych substancji, że ich hematokryt przekraczał 60 procent. Musie...
Rozwiń Dodaj nowy cytat

Opinie i dyskusje o książce Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga
Niesamowita historia zdemaskowania chyba największego oszustwa w historii sportu. Dziennikarz, który się nie poddał presji i ciągle dążył do ujawnienia prawdy. Czapki z głów dla takich ludzi. Bardzo dobra lektura!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttps://notkioksiazkach.blogspot.com/2014/04/oszustwo-niedoskonae.html
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa pewno obowiązkowa pozycja dla fanów, a że ja nie jestem fanką kolarstwa to miałam trochę trudności 🙂 ale i tak warto, ciekawa, autor włożył serce, to widać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgromny szacunek dla autora. Podziwiam jego wytrwałość w dążeniu do prawdy. Polecam, książka nie tylko dla fanów kolarstwa.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak, brałem urlop bo jedzie Tour de France żeby oglądać jak pojedzie Lance, no i co!? No i wydało się to, o co podejrzewali go już od dawna. Oszukał nas kibiców, za to spotkała go zasłużona kara. Wypada podziekować autorowi-dziennikarzowi za odwagę upór i wytrwałość w dążeniu do zdemaskowania oszusta. Zeznania kolegów Armstronga posłużyły za nić, która raz pociągnięta, spruła legendę jak tani sweter- cytat z książki który został mi w pamięci.
Tak, brałem urlop bo jedzie Tour de France żeby oglądać jak pojedzie Lance, no i co!? No i wydało się to, o co podejrzewali go już od dawna. Oszukał nas kibiców, za to spotkała go zasłużona kara. Wypada podziekować autorowi-dziennikarzowi za odwagę upór i wytrwałość w dążeniu do zdemaskowania oszusta. Zeznania kolegów Armstronga posłużyły za nić, która raz pociągnięta,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKlasyk reportażu, nie tylko sportowego. Zapis wieloletniego śledztwa, uporu, uczciwości i odwagi dziennikarskiej. Mało który autor może powiedzieć, że jego książka choć trochę zmieniła świat. Zjawiska dopingu nigdy do końca się nie zwalczy, ale po szoku jakim było odkrycie potężnej, niemalże mafijnej, machiny dopingowej stojącej za Lancem Armstrongiem wprowadzono daleko idące rozwiązania. W erze ADAMSa i paszportów biologicznych kolarski przekręt na taką skalą raczej się nie powtórzy. Lektura obowiązkowa nawet dla tych co kolarstwem, czy szerzej sportem się interesują, a na rowerze siedzieli ostatni raz gdzieś w okolicach podstawówki ;-)
Klasyk reportażu, nie tylko sportowego. Zapis wieloletniego śledztwa, uporu, uczciwości i odwagi dziennikarskiej. Mało który autor może powiedzieć, że jego książka choć trochę zmieniła świat. Zjawiska dopingu nigdy do końca się nie zwalczy, ale po szoku jakim było odkrycie potężnej, niemalże mafijnej, machiny dopingowej stojącej za Lancem Armstrongiem wprowadzono daleko...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka dla osób, które chcą poznać tą postać. Bardzo ciekawa i intrygująca, polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKawał dobrej dziennikarskiej roboty. Dobrze się czyta, jednak źle się to odbiera.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra tylko trochę rozwlekła i miejscami chaotyczna
Bardzo dobra tylko trochę rozwlekła i miejscami chaotyczna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWniosek po przeczytaniu - koksuje cały peleton, tak kiedyś, jak i dzisiaj.
Wniosek po przeczytaniu - koksuje cały peleton, tak kiedyś, jak i dzisiaj.