Rozwój daje radość. Terapia dzieci upośledzonych umysłowo w stopniu głębokim

- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- 2009-01-01
- 2009-01-01
Celem książki „Rozwój daje radość” jest omówienie różnych poziomów funkcjonowania dzieci głęboko upośledzonych oraz przedstawienie zasad postępowania z nimi.
Autorzy, oprócz szczegółowego omówienia rozmaitych zajęć, m. in.: muzykoterapii, zajęć muzyczno-rytmicznych, stymulacji polisensorycznej, stymulacji wzroku i słuchu, chromatoterapii, pracy nad poczuciem schematu ciała, przedstawiają:
1) podstawowe zasady postępowania dla nauczycieli i rodziców w pracy z osobami niepełnosprawnymi ruchowo,
2) propozycje prowadzenia dokumentacji dzieci wraz ze wzorami kart diagnostycznych,
3) udział rodziny w edukacji dziecka.
Książka jest podręcznikiem, który stanowi doskonałą pomoc dydaktyczną dla nauczycieli i rodziców, którzy podejmują się tak trudnego zadania, jakim jest terapia dzieci upośledzonych w stopniu głębokim.
Kup Rozwój daje radość. Terapia dzieci upośledzonych umysłowo w stopniu głębokim w ulubionej księgarni
Oceny książki Rozwój daje radość. Terapia dzieci upośledzonych umysłowo w stopniu głębokim
41 użytkowników ma tytuł Rozwój daje radość. Terapia dzieci upośledzonych umysłowo w stopniu głębokim na półkach głównych- Przeczytane 22
- Specjalna 2
- Psychologia 1
- Posiadam2 1
- Przygodowe, teorie spiskowe i inne cuda na kiju 1
- Chcę mieć na własnej półce 1
- 2017 - Zaczytani 1
Tagi i tematy do książki Rozwój daje radość. Terapia dzieci upośledzonych umysłowo w stopniu głębokim
Cytaty z książki Rozwój daje radość. Terapia dzieci upośledzonych umysłowo w stopniu głębokim
Dodaj cytat z książki Rozwój daje radość. Terapia dzieci upośledzonych umysłowo w stopniu głębokim
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rozwój daje radość. Terapia dzieci upośledzonych umysłowo w stopniu głębokim
Świetna pozycja, pełna wiedzy, doświadczeń innych pedagogów, inspiracji i motywacji do działania. Tematy są uporządkowane, tekst jest konkretny bez lania wody, a wszystko okraszone jest pomocnymi zdjęciami i ilustracjami. Książka jest przede wszystkim dla studentów i początkujących nauczycieli, którzy mogą z niej wiele wyciągnąć i przygotować się do pracy. Książka dla swoistą wiedzę i pomysły na zajęcia na start. Polecam!