„Donald, Kaczor Donald”

Tajny agent musi być gotowy na zmagania z najdziwniejszym nawet wrogiem...
Zawiera komiksy:
- "Kaczor Donald. Operacja AGD" [KAWA]
- "Kaczor Donald. W służbie wujka Sknerusa" [KAWA]
- "Myszka Miki. Zbuntowany szpieg" [nr 4/98. Kaczki na wizji]
- "Kaczor Donald. Kaczor, który nie wiedział za dużo"
- "Kaczor Donald. Pogromcy demonów" [KAWA][nr 6/99. Folwark zwierząt]
- "Goofy. Supertajny agent"
- "Kaczor Donald. Mistrzowie górskich stoków" [KAWA]
- "Myszka Miki. Grupa czterech"
- "Kaczor Donald. Pierwsza misja" [KAWA]
- "Myszka Miki. Człowiek o dwóch twarzach"
- "Kaczor Donald. Stoi w muzeum lokomotywa" [KAWA]
- "Kaczor Donald. Kto pokona Kameleona" [KAWA]
- "Myszka Miki. Akcelerator cząstek"
- "Kaczor Donald. Mieszkanie pod specjalnym nadzorem" [KAWA]

Kup „Donald, Kaczor Donald” w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki „Donald, Kaczor Donald”

Opinie i dyskusje o książce „Donald, Kaczor Donald”

Jak wszystkie komiksy z serii niczego mu nie brakuje :) świetny i o ile się nie mylę mój towarzysz podróży w wycieczce do Chorwacji ..

47 użytkowników ma tytuł „Donald, Kaczor Donald” na półkach głównych
20 użytkowników ma tytuł „Donald, Kaczor Donald” na półkach dodatkowych

Okładka książki Galaxy V Stefano Ambrosio, Graziano Barbaro, Bruno Enna, Andrea Freccero, Silvano Mezzavilla, Paolo Mottura, Sisto Nigro, Alessandro Perina, Giorgio Pezzin, Redakcja magazynu Kaczor Donald, Stefano Turconi
Okładka książki Halloween Stefano Ambrosio, Massimiliano Calo, Giorgio Cavazzano, Davide Cesarello, Rodolfo Cimino, François Corteggiani, Giulio D'Antona, Enrico Faccini, Andrea Freccero, Marco Gervasio, Stefano Intini, Abramo Leghziel, Marco Mazzarello, Roberta Migheli, Marco Nucci, Pierpaolo Rovero, Nino Russo, Claudio Sciarrone, Giampaolo Soldati, Massimiliano Valentini, Pietro Zemelo
Okładka książki Wszystkiego najlepszego, Donald! Stefano Ambrosio, Francesco Artibani, Antoni Bancells Pujadas, Marco Bosco, Giorgio Cavazzano, Giulio Chierchini, Paolo De Lorenzi, Enrico Faccini, Andrea Freccero, Lino Gorlero, Vitale Mangiatordi, Alessia Martusciello, Carol McGreal, Pat McGreal, Fabio Michelini, Carlo Panaro, Dave Rawson, Tommaso Ronda, Alberto Savini, Riccardo Secchi, Emilio Urbano, Pasquale Venanzio, Roberta Zanotta
Okładka książki Galaxy IV Marçal Abella Bresco, Stefano Ambrosio, Francesco Artibani, Giovan Battista Carpi, Carlo Chendi, Paolo De Lorenzi, Bruno Enna, Arthur Faria Jr., Andrea Freccero, Ettore Gula, Marco Mazzarello, Fabio Michelini, Paolo Mottura, Lorenzo Pastrovicchio, Alessandro Perina
Okładka książki Młody Kaczor Donald. Kroniki młodego Donalda Stefano Ambrosio, Francesco Artibani, Francesco D'Ippolito, Antonello Dalena, Alessandro Ferrari, Stefano Intini, Marco Mazzarello
Okładka książki Galaxy III Marçal Abella Bresco, Stefano Ambrosio, Francesco Artibani, Giovan Battista Carpi, Carlo Chendi, Paolo De Lorenzi, Bruno Enna, Arthur Faria Jr., Andrea Freccero, Ettore Gula, Marco Mazzarello, Fabio Michelini, Paolo Mottura, Lorenzo Pastrovicchio, Alessandro Perina
Okładka książki Pierwszy pojedynek Stefano Ambrosio, Maurizio Amendola, Graziano Barbaro, Giampaolo Barosso, Federico Bertolucci, Giorgio Bordini, Silvio Camboni, Giuseppe Dalla Santa, Sandro Dossi, Tito Faraci, Alessandro Ferrari, Roberto Gagnor, Luciano Gatto, Francesco Guerrini, Julian Jordan, Iain MacDonald, Manuela Marinato, Sisto Nigro, Marco Palazzi, Carlo Panaro, Rudy Salvagnini, Guido Scala, Santo Scarcella, Riccardo Secchi, Giampaolo Soldati, Sergio Tulipano, Giampiero Ubezio, Stefano Zanchi, Silvia Ziche

Czytelnicy „Donald, Kaczor Donald” przeczytali również

Wakacyjna katastrofa Pat McGreal
Wakacyjna katastrofa
Pat McGreal Carol McGreal Lara Molinari Marco Bosco Giorgio Cavazzano Tito Faraci Valentina Camerini Nicola Tosolini Roberta Migheli Roberto Vian Gabriele Mazzoleni Paolo De Lorenzi Andrea Ferraris Fausto Vitaliano Valerio Held Lorenzo Camerini Gianluca Panniello
'Wakacyjna katastrofa' to jeden z dwóch komiksów, które miałam przyjemność czytać w ostatnim czasie. Powyższy tytuł sugeruje czytelnikowi, że większość przygód będzie mniej bądź bardziej związana z tematem wakacji: podróżowaniem, urlopem, słońcem i sielanką. I w jakiś sposób rzeczywiście tak było. Bardzo podoba mi się forma tego komiksowego tomu. Z jednej strony, czytelnik dostaje kilka różnorakich historii - każda z nich koncentruje się na innym bohaterze. Różnorodność jest na tyle duża, że nie sposób znużyć się jakimkolwiek komiksem. Z drugiej strony, wszystkie historie są połączone jednym, podzielonym i wstawionym między pozostałe komiksem, przedstawiającym wspólne przyjęcie, na którym zebrali się niemal wszyscy bohaterowie. Krótkie, jednostronne (maksymalnie dwustronne) obrazy wprowadzają czytelnika do konkretnej (dłuższej) historii. Sprawiają również, że wszystkie, nawet te najbardziej różniące się historie, stanowią pewną jedność, a całość rzeczywiście nabiera wakacyjnej atmosfery. Przyznam szczerze, że Kaczor Donald w wersji normalnej Giganta (powyższy tytuł),bardziej mnie urzekł niż ten w wersji Gigant Ekstra (jedna z wcześniejszych lektur). W mojej opinii, druga opcja jest o wiele mniej różnorodna, a co za tym idzie - ciekawa. Oczywiście, biorąc pod uwagę mnogość komiksów z tych serii, mogę się mylić - podejrzewam jednak, że większość tomów jest realizowana w podobny sposób. Aczkolwiek, nie ważne po którą serię sięgniecie - uważam że Kaczor Donald jest ponadczasowy i każdy powinien być zadowolony sięgając po jeden z tomów Giganta. Ze swojej strony bardzo polecam. Co prawda, rzadko sięgam po komiksy, jednak jeśli tylko nadarzy się ponownie taka okazja - z chęcią przeczytam 'coś od Kaczora Donalda'.
Aghatius - awatar Aghatius
Popisowy numer Bob Karp
Popisowy numer
Bob Karp Al Taliaferro Flemming Andersen Giorgio Di Vita Ottavio Panaro Giorgio Cavazzano Rodolfo Cimino Nino Russo Gaja Arrighini Andrea Freccero Graziano Barbaro Per Hedman Alessio Coppola Silvia Gianatti Marco Palazzi Valerio Held Joaquín Cañizares Sanchez Rune Meikle Manuela Marinato Giorgio Pelizzari
Donald jako Stalowy Kaczor [:P] próbuje "wychować" Siostrzeńców, niestety - przebranie zostaje odkryte a zemsta na słodko kończy się - tak jak okładkowy obrazek:) Skarbiec Sknerusa pęka! ; system sprężynowy wykorzystują Bracia Be, a więc Sknerus i spółka ruszają w pogoń. Miki i Pluto rozbijają bandę pirata Piotrusia - w tle pułapki oraz... kradzież steru:) Krótko o karuzeli Braci Be i radiowozie;p Donald i Goguś w pustynnej wyprawie po bezcenną wodę, sprytem i szczęściem ją zdobywają, potem wypijają:P [UWAGA - leci dodatkowa gwiazdka] dzięki temu Donald ma szczęście, a Goguś musi harować! :) To lubię! Superwkęk udaje przestępcę i udaje mu się rozbić gang - niestety - Donald musi uciekać przed Sknerusem... Magika wszędzie widzi Sknerusa - tylko, że on naprawdę też jest w górach! Więc czarownica musi... uciekać, a Sknerus nie wygrywa "Złotego Ciułacza":( Filon i Kaczencja zakładają biuro matrymonialne, w którym komputerowo łączą pary - i to się sprawdza! do czasu, gdy Sknerusowi komp przydziela... Amelię Szyk - w rezultacie biuro Kaczencji pada, a Sknerusa oblegają reporterzy oraz panna Pazur w ślubnej bieli:) Dziobas sprzedaje mrożonki Donaldowi oraz Jonesowi - wtrąca się w to Daisy i wychodzi szok gastronomiczny:P, a wrogi duet musi tyrać w kuchni! Wiadomo, że Donald narobi bigosu walcząc o względy Daisy z Gogusiem pośród zimowych stoków!
Just-Anna - - awatar Just-Anna -
Kaczory na opak Michael T. Gilbert
Kaczory na opak
Michael T. Gilbert Pat McGreal Carol McGreal Augusto Macchetto Massimo Fecchi Bruno Concina Bob Karp Al Taliaferro Ottavio Panaro Antoni Bancells Pujadas Giorgio Cavazzano Giampaolo Soldati Giorgio Figus Rudy Salvagnini Gaja Arrighini Salvatore Deiana Valerio Held José Antonio González Tino Santanach Hernandez John Blair Moore
"Kaczory na opak" autorstwa Michaela T. Gilberta i Pata McGreala, będące dwunastym tomem serii Gigant Poleca, to pełna humoru i przewrotnych sytuacji opowieść, która zabiera nas do Kaczogrodu, ale w dość nietypowym stylu. Cała historia opiera się na pomysłowej grze z klasycznymi motywami i postaciami znanymi z uniwersum kaczek Disneya, jednak w krzywym zwierciadle – stąd "na opak". Główna fabuła polega na odwróceniu ról, co tworzy szereg zabawnych i absurdalnych sytuacji. Kaczor Donald, Sknerus McKwacz, siostrzeńcy i inni bohaterowie są tu postawieni w niecodziennych okolicznościach, które sprawiają, że muszą się zachowywać całkowicie niezgodnie ze swoim zwyczajnym charakterem. To, co było kiedyś oczywiste, zostaje tu zakwestionowane, co prowadzi do zabawnych wpadek i nieporozumień. Choć początkowo może się wydawać, że taki zabieg jest ciekawy i świeży, po jakimś czasie historia zaczyna nużyć. Humor oparty na odwracaniu ról jest śmieszny, ale po kilkunastu stronach staje się przewidywalny i powtarzalny. Brakuje tu głębszych wątków, które mogłyby podtrzymać zainteresowanie na dłuższą metę. Jednym z jaśniejszych punktów tego wydania są rysunki – charakterystyczny, wyrazisty styl ilustracji oddaje dynamiczność historii i dodaje jej komicznego wymiaru. Postaci są barwne, a akcja jest szybka i energiczna, co z pewnością spodoba się młodszym czytelnikom. Podsumowując, "Kaczory na opak" to lekka, zabawna, choć miejscami nieco przewidywalna opowieść. Dla fanów kaczego uniwersum może to być miła rozrywka na jeden wieczór, jednak trudno uznać ją za wyjątkowo wciągającą lub przełomową. To bardziej ciekawostka niż historia, która na dłużej zapadnie w pamięć.
Bob - awatar Bob

Cytaty z książki „Donald, Kaczor Donald”

Dodaj cytat z książki „Donald, Kaczor Donald”