Samotnej matki rozterki miłosne

Okładka książki Samotnej matki rozterki miłosne autora Gil McNeil, 8324116710
Okładka książki Samotnej matki rozterki miłosne
Gil McNeil Wydawnictwo: Amber literatura piękna
Stand by Your man
2004-01-01
2004-01-01
83-241-1671-0
Alicja Marcinkowska

Kup Samotnej matki rozterki miłosne w ulubionej księgarnii

Oceny książki Samotnej matki rozterki miłosne

OPINIE i DYSKUSJE o książce Samotnej matki rozterki miłosne

Może i brak tu jakiejś wartkiej akcji, ale książka naprawdę przyjemna i lekka. Bohaterowie, którzy od razu dają się polubić i wesoła tematyka pozwalają oderwać się od codzienności :-) dla mnie zwłaszcza miła odmiana po ostatnich kryminałach :-)

Lekka, fajna, przyjemna. Książka na wakacje lub miły wieczór z kubkiem kakao w dłoni.

Całkiem sympatyczne babskie czytadło na zimowy wieczór. Książka lekka, łatwa ale nie pozbawiona poczucia humoru i to jest jej duży atut. Ja spędziłam przy niej kilka relaksujących godzin i polecam wszystkim szukającym miłej rozrywki.

54 użytkowników ma tytuł Samotnej matki rozterki miłosne na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Samotnej matki rozterki miłosne na półkach dodatkowych

Z dzienników botoksowych Janice Kaplan
Z dzienników botoksowych
Janice Kaplan Lynn Schnurnberger
Zabawna, cyniczna i trochę bezwstydna opowieść o dwóch przyjaciółkach stawiających czoła wyzwaniom wieku czterdziestu lat- erotycznej bieliźnie, odsysaniu tłuszczu, nowym kochankom! Książka utrzymana w stylu "Diabeł ubiera się u Prady", "Seks w wielkim mieście" i "Niania w Nowym Jorku". W świecie, gdzie chirurgia plastyczna jest tak popularna jak seksowana para butów Monolo Blahnika, samotna matka z przedmieść, Jessica Taylor, próbuje przekroczyć magiczny wiek czterdziestu lat, uzbrojona w jedynie krem nawilżający i tusz do rzęs. Jej olśniewająca przyjaciółka, producentka telewizyjna Lucy Baldor, ma odmienne poglądy na dostojne starzenie się. Przyjaźń Lucy i Jess przetrwała burze małżeńskie, pojawienie się dzieci i transformację ze skąpych bikini w "urocze" stroje jednoczęściowe. Tym razem jednak, ku przerażeniu Jess, Lucy oznajmia, że ma kochanka. Bardzo znanego kochanka. A Jess sama znajduje się w kłopotliwym położeniu, kiedy to były mąż, seksowny Francuz, ponownie wypełnia jej życie i łóżko... Z dzienników botoksowych jest porywającą historią, oferującą niespodziewane i pełne atrakcji podglądanie perypetii dwóch kobiet w średnim wieku. Od masażu tajskiego po seks tantryczny- kto mógłby zgadnąć, że życie po czterdziestce może zapewnić tyle rozrywek? Analizując książkę po tytule miałam nadzieję, że znajdę w niej więcej zagadnień z medycyny plastycznej. Jednak tak się nie stało. Pomimo tego braku książka wynagrodziła mi wszystko fajną i ciekawą fabułą powieści. Polecam zwariowane życie dwóch szalonych czterdziestek.
Katherina87 - awatar Katherina87
Aby do pełni Agata Harrison
Aby do pełni
Agata Harrison
Po książkę sięgnęłam trochę z przypadku. A może to sprawiła magia? W każdym bądź razie miałam ochotę na coś lekkiego i przyjemnego. A ta książka niemalże spadła mi głowę, gdy szperałam między półkami w bibliotece. Po opisie stwierdziłam, że mogę się dobrze ubawić w trakcie czytania. Niezbyt atrakcyjna matematyczka Lenka Lipowska, pisująca do szuflady opowiadania, podkochuje się w przystojnym bracie swojej uczennicy, Oskarze Brzóskim, obiecującym dziennikarzu prasowym. Zainspirowana przez zwariowaną ciotkę, wróżkę, namawia Oskara na wspólne przeprowadzenie rytuału magicznego. Podczas pełni księżyca każde z nich ma zapalić świecę z przyczepioną do niej kartką ze swoim największym marzeniem. Lenka chce zdobyć serce Oskara i wydać książkę, a Oskar – zrobić karierę w telewizji. Marzenia mają się spełnić podczas najbliższej pełni. Niestety, ktoś przestawia świece. Los zaczyna piętrzyć trudności na drodze bohaterów. Całe szczęście, że nad wszystkim czuwają czarownice… (źródło opisu:https://ksiazki.wp.pl) Cóż mogę powiedzieć – książka łatwa, lekka i przyjemna. Tak mi się przynajmniej wydawało do pewnego momentu. Napisana świetnym językiem, wciąga w perypetie głównych bohaterów. A historia całkiem banalna – ona, szara myszka i on – zadufany w sobie dziennikarz. I chichoczący cień, który odmienia ich los. Ile już było historii o nieoczekiwanej zamianie ciał itp. Zdaje się oklepany sprawdzony wątek. A jednak autorka wprowadza coś co powoduje dysonans w całości i sprawia, że zaczęłam się zastanawiać o co tu chodzi. W trakcie trwania akcji pisarka umieszcza całkiem wyrwane z kontekstu opowiadania, które nijak nie mają się do całości. W pewnym momencie zniechęciło mnie to. Jednak polubiłam Lenkę, a zwłaszcza jej ciotkę, domorosłą czarownicę (od razu mam uśmiech na twarzy),więc dotrwałam do końca. Powieść określiłabym jako komedię romantyczną. Jest dobrym lekiem na chandrę – nieraz roześmiałam się w głos. Polecam osobom, które szukają swojej drugiej połówki.
Edyta - awatar Edyta
oceniła na67 lat temu

Cytaty z książki Samotnej matki rozterki miłosne

Dodaj cytat z książki Samotnej matki rozterki miłosne