(Nie)udane życie seksualne polek

- reportaż
- (Nie)udane życie seksualne polek
- 2025-05-01
- 2025-05-01
CO NAPRAWDĘ DZIEJE SIĘ W POLSKICH SYPIALNIACH?
Nie zgadniesz… dopóki nie przeczytasz.
To książka to zbiór anonimowych rozmów z kobietami o ich życiu intymnym. O kobietach takich jak Ty i ja. O tych “zwyczajnych”, które mijasz w sklepie, i tych “niezwyczajnych”, których historie intrygują, zaskakują… czasem budzą ciekawość a czasem zazdrość. To prawdziwe opowieści o seksie, bliskości i pragnieniach — bez filtrów i bez tabu. Wszystko to czego jesteśmy ciekawi, a wstydzimy sie zapytać.
Kobiety w mojej książce mówią o niskim libido, udawanych orgazmach, "dawaniu" partnerowi, dużym wstydzie i samotności, ale też pięknym odzyskiwaniu siebie, i nauce przyjemności.
Usłyszysz tu o kobietach, które uczą się mówić “nie”, ale i takich, które pierwszy raz w życiu mówią “tak” swoim pragnieniom.
To książka dla każdej kobiety, która choć raz zastanawiała się: czy tylko ja tak mam?
Dla każdej z nas, która chce poczuć, że nie jest sama. I dla każdego mężczyzny, który chce naprawdę usłyszeć, czego pragną kobiety.
To nie jest książka o “idealnym seksie”. Nie znajdziesz tu złotych rad. Znajdziesz coś cenniejszego — prawdę.
Dla jednych będzie lustrem, dla innych przebudzeniem. Dla kobiet — przypomnieniem, że ich życie należy do nich. Dla mężczyzn — szansą, by pierwszy raz naprawdę usłyszeć kobiecy głos.
Jeśli myślisz, że o seksie wiesz juz wszystko, to musisz sprawdzić tą pozycję.
Jeśli czujesz, że w Tobie jest coś więcej — ta książka pomoże Ci to odnaleźć.
DOSYĆ MILCZENIA. CZAS NA PRAWDĘ. CZAS NA CIEBIE.
Nie zgadniesz… dopóki nie przeczytasz.
Jeśli myślisz, że o seksie wiesz juz wszystko, to musisz sprawdzić tą pozycję.
Jeśli czujesz, że w Tobie jest coś więcej — ta książka pomoże Ci to odnaleźć.
DOSYĆ MILCZENIA. CZAS NA PRAWDĘ. CZAS NA CIEBIE.
Kup (Nie)udane życie seksualne polek w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki (Nie)udane życie seksualne polek
139 użytkowników ma tytuł (Nie)udane życie seksualne polek na półkach głównych- Chcę przeczytać 93
- 2025 3
- 2026 2
- E-booki 2
- Literatura faktu 1
- Mam w domu 1
- Tbr 2026 1

Opinie i dyskusje o książce (Nie)udane życie seksualne polek
Naprawdę ciekawa ksiązka, nie żałuję że kupiłem. Bardzo duzo sie dowiedzialem. Bardzo szybko sie ją czyta. Dla mnie to idealna pozycja, zeby sie zrelaksowac
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodoba mi się, że autorka powiedziała gdzieś w jakimś wywiadzie jasno, że tych „eksperckich” książek jest już masa, a ona chciała pokazać coś innego: prawdziwy głos zwykłych kobiet, taki bardzo ludzki, który rzadko gdzieś słyszymy.
Czytałem to jako facet i wiele rzeczy mi się poukładało. Zobaczyłem jak kobiety myślą w łóżku, czego potrzebują, jak w ogóle one do tego podchodzą.
Powiedziałbym, że ta książka to samo życie.
Były momenty, które dawały mi mocno do myślenia. Myślę, że każdy skończy ją czytać z wieloma refleksjami.
Bardzo polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytałem to jako facet i wiele rzeczy mi się poukładało. Zobaczyłem jak kobiety myślą w łóżku, czego potrzebują, jak w ogóle one do tego...
Bardzo słaba książka. Sporo informacji już nieaktulnych, jak np. historia dziewczyny z burleski czy sławnej polskiej już nie pary porno. Nie wiem jaki był cel powstania tej książki. Ostatnie strony przeklikałam na czytniku, bo już chciałam skończyć i nic ciekawego tam nie było.
Widać, że temat pisany przez amatora. Brak jakiekolwiek podsumowania, brak opinii seksuologa, tematy liźnięte a nie dotknięte. Jest o wiele więcej książek o sensie, które naprawdę edukują i przełamują tabu.
Nie polecam, szkoda czasu. Sama żałuję, że nie umiem odłożyć książki i czytam do końca, nawet jak są to męki zamiast przyjemności.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWidać, że temat pisany przez amatora. Brak jakiekolwiek podsumowania, brak opinii seksuologa,...
Ciekawe spojrzenie na problem w polskich sypialniach - i nie tylko. Niektóre historie dość odważne i kontrowersyjne jednak w większości pojawiający się problem polega na brak rozmowy, zrozumienia, wyjaśnianiu potrzeb obydwu partnerów. Nie jest to poradnik a bardziej reportaż.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZapis rozmów, krótkich i zdawkowych. Spoko. Może lepiej sprawdziłoby się ograniczenie rozmówczyń do np. 3 i pogłębienie tematu. Jest trochę wypełniaczy nadających objętość książce. Rozdział/rozmowa zaczyna się od cytatu wyciągniętego z tej rozmowy co jest irytujące, bo nie jest ona na tyle długa. Po chwili musiałam przeskakiwać tekst, bo przed sekundą go czytałam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zostawiam oceny, bo jej nie dokończyłam; szkoda mi było czasu. Chociaż, fakt, czyta się ją bardzo szybko to nic ciekawego sobą nie wnosi. Po opisie i entuzjastycznych recenzjach spodziewałam się... chyba czegoś bardziej w formie reportażu, bardziej zbiorowo ukazującego ten nienazwany obszar, jakim jest seks. Natomiast to jest zbiór wywiadów z różnymi kobietami - od osoby katolickiej do gwiazdy porno, która rozmawia ze swoją c*pką. Mamy różne doświadczenia osobiste, które mogą być interesujące, ale na pewno nie mówią o podejściu do seksualności w PL.
Nie zostawiam oceny, bo jej nie dokończyłam; szkoda mi było czasu. Chociaż, fakt, czyta się ją bardzo szybko to nic ciekawego sobą nie wnosi. Po opisie i entuzjastycznych recenzjach spodziewałam się... chyba czegoś bardziej w formie reportażu, bardziej zbiorowo ukazującego ten nienazwany obszar, jakim jest seks. Natomiast to jest zbiór wywiadów z różnymi kobietami - od...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna książka na wakacje, urlop, miły wieczór pod kocykiem. Mimo że porusza temat który bywa trudny, czyta się tę książkę jednym tchem bo historie nie są za długie i nie nudzą. Mam czasem problem ze skupieniem uwagi ale tę książkę czytało się bardzo lekko. Polecam przeczytać bo naprawdę warto, moja ulubiona historia to ta Mirki, ta historia z wibratorem wnuczki ubawiła mnie do łez. Czekam na drugą część którą już zapowiedziała autorka
Fajna książka na wakacje, urlop, miły wieczór pod kocykiem. Mimo że porusza temat który bywa trudny, czyta się tę książkę jednym tchem bo historie nie są za długie i nie nudzą. Mam czasem problem ze skupieniem uwagi ale tę książkę czytało się bardzo lekko. Polecam przeczytać bo naprawdę warto, moja ulubiona historia to ta Mirki, ta historia z wibratorem wnuczki ubawiła mnie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Nieudane życie seksualne Polek” to niezwykle ważna i poruszająca książka, która odważnie otwiera temat kobiecej seksualności w Polsce – temat wciąż często spychany na margines. Autorka z ogromną empatią i wrażliwością oddaje głos kobietom, które dzielą się swoimi doświadczeniami, lękami, rozczarowaniami, ale i nadziejami.
To nie tylko zbiór szczerych, często bolesnych historii, ale również głęboka analiza społecznych i kulturowych uwarunkowań, które wpływają na życie intymne Polek. Książka zmusza do refleksji, inspiruje do rozmów i daje poczucie, że nie jesteśmy same ze swoimi przeżyciami.
Doceniam autorkę za odwagę w podejmowaniu trudnych tematów, za unikanie taniej sensacji i za stworzenie przestrzeni, w której kobiece głosy wybrzmiewają prawdziwie i z godnością. To lektura, którą powinna przeczytać nie tylko każda kobieta, ale i każdy mężczyzna – dla lepszego zrozumienia, empatii i dialogu.
Polecam z całego serca!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo nie tylko zbiór szczerych, często bolesnych...
Niesamowicie wciągająca, emocjonująca książka. Czytałam z ogromnym zainteresowaniem, bardzo ciekawe historie i świeże spojrzenie na temat seksualności kobiet. Polecam- każdemu w każdym wieku!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTą ksiazke powinna przeczytać każda kobieta. Czyta sie mega szybko. Jedna z ciekawszych książek jakie ostatnio czytalam