Devil's Touch

Okładka książki Devil's Touch autora Sylwia Kirsz, 9788397235120
Okładka książki Devil's Touch
Sylwia Kirsz Wydawnictwo: SILVERart Sylwia Kirsz Cykl: Devil's (tom 2) Seria: Devil's literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Devil's (tom 2)
Devil's
2025-06-30
2025-06-30

Kup Devil's Touch w ulubionej księgarnii

Oceny książki Devil's Touch

OPINIE i DYSKUSJE o książce Devil's Touch

Drugi tom serii Devil’s Sylwii Kirsz bardzo przypadł mi do gustu pod względem fabuły. Historia jest gęsta od emocji, a klimat mroku, który unosi się nad całą opowieścią, idealnie wpisuje się w konwencję dark romance.

Nie sposób jednak nie wspomnieć o jednym zgrzycie, który osobiście mocno mnie wytrącał z lektury – język włoski. Pojawia się on często w dialogach, ale zabrakło mi tu dogłębnego researchu. A kto jak kto, ale osoba znająca włoski lepiej niż własne kieszenie, szybko to wyłapie 🤭 Szkoda, bo przy większej dbałości o ten detal książka zyskałaby jeszcze więcej autentyczności.

Poświęcenie, kłamstwa, zdrada i wszechobecne niebezpieczeństwo budują bardzo intensywny, mroczny klimat. Wraz z rozwojem fabuły okazuje się, że Luiza nigdy nie znała prawdy o swojej rodzinie i własnym pochodzeniu. Zostaje wplątana w ślub z przymusu, który staje się dla niej kolejnym więzieniem. Mimo przeciwności losu jej serce pozostaje jednak wierne Lucyferowi.

Nowy mąż Luizy, Vlad, to postać, która bez dwóch zdań jest ucieleśnieniem zła – chłodny, bezwzględny i budzący autentyczny niepokój. Jego obecność sprawia, że napięcie nie opuszcza czytelnika ani na chwilę.

Czy Luizie uda się wyjść z tego małżeństwa cało? To pytanie towarzyszyło mi do samego końca lektury.

Ocena: 4/5 🌟
Dałabym nawet pół punktu więcej, gdyby ten włoski nie bolał mnie tak bardzo 😅

Jeśli pierwszy tom mnie wciągnął, to Devils. Touch już całkowicie zamknął mnie w swoim świecie. Zaczęłam czytać z ekscytacją, ale nie spodziewałam się, że ta historia wejdzie jeszcze głębiej w emocje, napięcie i relacje między bohaterami. Ten tom to nie tylko kontynuacja. To rozwinięcie wszystkiego, co najlepsze w Love.

Od pierwszych stron czułam, że atmosfera jest intensywniejsza. Autorka nie zwalnia tempa, tylko je podkręca. Więcej uczuć, więcej spojrzeń, więcej momentów, które sprawiają, że serce czytelnika zaczyna pracować szybciej. Czytałam z tym charakterystycznym uczuciem: „muszę wiedzieć, co dalej”, i dokładnie to dostawałam z każdym kolejnym rozdziałem.

Największą siłą tego tomu są dla mnie bohaterowie i to, jak bardzo się rozwijają. Widać, że nie stoją w miejscu. Główna bohaterka staje się coraz silniejsza, bardziej świadoma siebie i swoich emocji. Podoba mi się, że nie jest tylko bierną postacią w romansie, ale kimś, kto naprawdę walczy o swoje granice, uczucia i decyzje. Dzięki temu jeszcze bardziej ją polubiłam i jeszcze mocniej jej kibicowałam.

Główny bohater w Touch pokazuje zupełnie nowe warstwy. Nadal ma w sobie magnetyzm i tajemnicę, ale autorka pozwala zobaczyć jego bardziej emocjonalną stronę. Nie jest już tylko intrygujący, ale też prawdziwy. Lubię, kiedy postać potrafi być jednocześnie silna i wrażliwa, i tutaj ten balans wypada świetnie. To sprawia, że relacja między nimi nabiera głębi, a nie jest tylko grą spojrzeń.

Chemia w tym tomie to już wyższy poziom. Jest więcej bliskości, więcej napięcia i więcej momentów, które sprawiają, że czytelnik dosłownie czuje emocje między bohaterami. Nie jest to nachalne ani przesadzone. Wszystko rozwija się naturalnie, krok po kroku, dzięki czemu relacja staje się jeszcze bardziej wciągająca i wiarygodna.

Styl Sylwii Kirsz nadal bardzo mi odpowiada. Czyta się lekko, ale z emocjonalnym ciężarem, który zostaje w głowie. Dialogi są płynne, opisy klimatyczne, a tempo idealne. Ani na chwilę się nie nudziłam. To jeden z tych tomów, przy których mówisz sobie: „tylko kilka stron”, a nagle orientujesz się, że jesteś kilkadziesiąt dalej.

Klimat Devils Touch jest jeszcze bardziej mroczny i romantyczny jednocześnie. Jest w nim tajemnica, napięcie, uczucie i lekki niepokój, który tylko podkręca ciekawość. Bardzo lubię takie połączenia, bo sprawiają, że historia nie jest przewidywalna, a czytelnik cały czas chce być o krok dalej.

Podoba mi się też to, że fabuła idzie w stronę emocji i konsekwencji. Bohaterowie nie są zamknięci w bańce romansu, tylko muszą mierzyć się z sytuacjami, które ich zmieniają. Dzięki temu historia jest pełniejsza, dojrzalsza i jeszcze bardziej angażująca.

Dla mnie Devils Touch to tom, który jeszcze mocniej przywiązuje do serii. Czytałam go z przyjemnością, z ciekawością i z tym przyjemnym napięciem w środku, kiedy naprawdę zależy Ci na losach postaci. Po zakończeniu zostałam z myślą, że ta historia nie tylko wciąga, ale też zostaje w głowie na dłużej.

Jeśli po pierwszym tomie byliście zaciekawieni, to drugi tylko to uczucie wzmacnia. Więcej emocji, więcej chemii, więcej klimatu i bohaterów, których naprawdę chce się śledzić dalej. Ja jestem totalnie zakochana w tej serii i już wiem, że Devils to jedna z tych historii, do których myślami się wraca.

Od pierwszych stron czułam, że atmosfera jest...

„Będę cię kochać. Nawet jeśli znajdę się na dnie oceanu...”

„Devil’s Touch” to historia mroczna, brutalna i bezkompromisowa. To nie jest romans dla każdego – tutaj nie znajdziesz czułych słów ani bezpiecznej baśni o miłości. Zamiast tego czeka cię świat, w którym krew, cierpienie i zdrada tworzą codzienność. Ta książka jest przeznaczona wyłącznie dla dorosłych czytelników, którzy nie boją się wejść w fabułę pełną bólu, przemocy i emocji wykraczających poza wszelkie normy.

Luiza, zmuszona do desperackiego kroku, oddaje się w ręce wroga, aby chronić Nelsonów. Nie ma pojęcia, że właśnie wpada w misternie zastawioną pułapkę. Stając przed Vincentem, staje również twarzą w twarz z samym diabłem. Jej życie zmienia się w koszmar – a każdy kolejny dzień przynosi jeszcze więcej przerażających odkryć.

Dziewczyna dowiaduje się, że była oszukiwana przez najbliższych przez całe życie. Prawda, którą odkrywa, jest gorsza niż kłamstwa – nigdy tak naprawdę nie znała własnej tożsamości. Co więcej, w wyniku dawnego paktu okazuje się, że została oddana Vincentowi niczym przedmiot, sprzedana bez prawa głosu.

Przerażona i zagubiona, Luiza staje przed rzeczywistością, której nie rozumie i która z każdym dniem przybiera coraz bardziej niebezpieczną formę. Jej los balansuje na krawędzi piekła, a każdy krok może kosztować ją życie.

Tymczasem Lucyfer, rozdarty pomiędzy obowiązkami a tęsknotą, desperacko szuka ukochanej. Po śmierci brata został zmuszony do objęcia roli dyrektora Akademii, co dodatkowo utrudnia mu działanie i wystawia na ryzyko utraty własnego życia. On i jego bracia wiedzą jednak jedno – nie spoczną, dopóki nie odnajdą Luizy.

Czy Nelsonowie zdołają wyrwać ją z rąk Vincenta?
Czy sama Luiza odkryje w sobie siłę, by przetrwać w piekle, które zgotował jej los?

Ten tom nie pozostawia miejsca na oddech – akcja toczy się w zawrotnym tempie, a intensywność fabuły nie pozwala oderwać się od stron. Choć historia jest krótsza od pierwszej części, ładunek emocjonalny i dramatyzm tylko się potęgują. „Devil’s Touch” jest bezlitosny, kontrowersyjny i pełen scen, które przekraczają granice wyobraźni. To nie jest książka dla każdego, ale ci, którzy kochają najmroczniejsze odmiany dark romance, znajdą w niej wszystko, czego szukają.

Motywy to: Nowy Jork, Rodzinne tajemnice, Age Gap, Dark Romans, Akademia, Przemoc fizyczna, Sceny intymne, Brutalność, Morderstwo, Przemoc seksualna, Okrutne tortury, Niewolnictwo, Socjopatyczne zachowania bohaterów.

„Będę cię kochać. Nawet jeśli znajdę się na dnie oceanu...”

28 użytkowników ma tytuł Devil's Touch na półkach głównych
7 użytkowników ma tytuł Devil's Touch na półkach dodatkowych