Zabijesz mnie?

- Zuzanna Kruk (tom 1)
- 2025-02-13
- 2025-02-05
- 9788397190856
Małgorzata Dobrowolska. Księgowa. Matka. Żona.
Kobieta lubiana przez wielu.
Tylko dlaczego zginęła?
Liczba osób, z którymi miała na pieńku, zaskakuje.
Sprawę zagadkowej śmierci kobiety, której ciało zostało znalezione w jednym z oczek na Polach Mokotowskich, prowadzi starszy aspirant Andrzej Woźniak i jego partnerka, mająca zespół Aspergera aspirant Zuzanna Kruk.
Równolegle zajmują się śmiercią znanego aktora, który postanowił odebrać sobie życie, wieszając się, oraz sprzedawcy ubezpieczeń, który wyskoczył z wieżowca.
Czy dadzą radę rozwiązać zagadki, które postawili przed nimi sprawcy? A może nie każda z tych spraw dotyczy celowego działania?
„Zabijesz mnie?” to klasyczny kryminał, w którym już będziesz witać się z gąską, a wtedy ona… okaże się królikiem ;)
„Zabijesz mnie?” to powieść przedstawiająca historię Małgorzaty Dobrowolskiej i czterech osób, z których każda miała powody, aby wysłać ją na tamten świat.
„Zabijesz mnie?” to doskonała pozycja dla wszystkich lubiących wciągające historie, pełne emocji i zwrotów akcji, a także nietuzinkowych bohaterów.
Kobieta lubiana przez wielu.
Tylko dlaczego zginęła?
Liczba osób, z którymi miała na pieńku, zaskakuje.
Kup Zabijesz mnie? w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Zabijesz mnie?
1258 użytkowników ma tytuł Zabijesz mnie? na półkach głównych- Przeczytane 966
- 2025 106
- Audiobooki 22
- Legimi 14
- 2026 9
- Storytel 8

Opinie i dyskusje o książce Zabijesz mnie?
Niezła. Wątek Dobrowolskiej był ciekawy, para śledczych oryginalna. Niespecjalnie podobało mi się zakończenie, które wydaje się takie urwane.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobry kryminał, ciekawa para śledczych, oryginalny pomysł na policjantkę w spektrum. Historia kryminalna ciekawa i trzymająca w napięciu do końca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW książce "Zabijesz mnie?" Agnieszki Peszek mamy do czynienia z trzema morderstwami, które na pierwszy rzut oka nie mają ze sobą wspólnego mianownika. Ofiarami są Małgorzata Dobrowolska, Maksymilian Barski oraz Ziółkowski. Podejrzanymi w przypadku Małgorzaty Dobrowolskiej są jej mąż, przyjaciółka, wspólnik oraz przyrodnia siostra.
Drugą ofiarą jest aktor. W jego przypadku podejrzewamy żonę oraz kolegę z pracy.
Trzecia ofiara to Ziółkowski, gdzie mamy trzy główne podejrzane osoby: byłą żonę, syna oraz klienta.
Śledztwo prowadzą policjanci z komisariatu Warszawa - Wilanów: starszy aspirant Andrzej Woźniak oraz 32-letnia, wysoka, niebieskooka aspirant Zuzanna Kruk, która zdecydowanie skradła show! To postać, która mogłaby być moją koleżanką, bo podobnie jak ja i moja żona, nie znosi brudasów, spóźnialskich i innych "wynalazków". Zuzanna nie chodzi do restauracji, ponieważ boi się tam złapać jakąś chorobę. Mówi, co myśli, co czasami może być nieprzyjemne dla rozmówcy. Oczywiście, ma swoje wady, jak np. sposób jazdy i parkowania 🤣, ale jako policjantka jest doskonałym gliniarzem.
Agnieszka Peszek świetnie pisze. To moje pierwsze spotkanie z tą autorką i z pewnością w 2026 roku jeszcze nie raz sięgnę po jej książki, bo warto. Książka wydana jest na kredowym białym papierze, dzięki czemu oczy nie męczą się podczas czytania. Barwione brzegi dodatkowo dodają uroku całemu wydaniu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDrugą ofiarą jest aktor. W jego przypadku...
Książka sprawnie napisana, historia wciągająca ale bez fajerwerków. Taki dobry kryminał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBrakuje wg mnie jakiegoś domknięcia tej historii. Morderca poznany, kurtyna opada a ja jestem ciekaw co dalej, bo historia taka jednoznaczna nie była.
Pierwsze moje zetknięcie z autorką, i bardzo udane. Na pewno będę wracać.
Pierwsze moje zetknięcie z autorką, i bardzo udane. Na pewno będę wracać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny wysłuchany przeze mnie kryminał to "Zabijesz mnie?" autorstwa Agnieszki Peszek. To moje pierwsze spotkanie z autorką, ale myślę, że nie ostatnie. Ciekawie się słuchało, szczególnie, że czytał niezawodny Filip Kosior.
Dwójka policjantów, dość nietypowy duet, aspirant Zuzanna Kruk z Zespołem Aspergera i starszy aspirant Andrzej Woźniak, prowadzi sprawę kobiety, znalezionej w jednym z oczek na Polach Mokotowskich. Równolegle zajmują się sprawą samobójstwa znanego aktora i zgonem ubezpieczyciela. Sporo się dzieje, a śledczy mają wiele wątków do sprawdzenia.
Bardzo przypadł mi do gustu ten duet policjantów. Zuza, jak to osoba w spektrum autyzmu, jest szczera do bólu, analityczna i dokładna, niesamowicie spostrzegawcza, z nieszablonowym tokiem myślenia. Andrzej z kolei to śledczy z dużym doświadczeniem, spokojny i cierpliwy. Świetnie się uzupełniają, dzięki czemu śledztwo posuwa się do przodu.
Jeśli macie chęć na interesującą zagadkę kryminalną i śledztwo prowadzone przez osobę neuroatypową, to ta pozycja będzie dla Was idealna.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDwójka policjantów, dość nietypowy duet, aspirant Zuzanna Kruk z Zespołem Aspergera i starszy aspirant Andrzej Woźniak, prowadzi sprawę kobiety,...
Wartka akcja i całkiem zaskakujące rozwiązanie zagadki
Wartka akcja i całkiem zaskakujące rozwiązanie zagadki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem sympatyczny kryminał. Historia wciąga. Polubiłam jedną ekscentryczną bohaterkę ;) Zakończenie zaskakujące o tyle, że postać zabójcy poznana bliżej końca…ale i tak leci polecajka!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzyta się szybko, książka wciąga, akcja dzieje się szybko i dynamicznie, a jednak coś mi przeszkadza i czegoś brakuje. Przeszkadza mi już trochę fakt, wrzucania w powieści kobiet- policjantek z pewnymi dysfunkcjami, tymbardziej razi mnie to tutaj, bo asperger policjantki nie wniósł absolutnie nic specjalnego do akcji. A to czego mi brakuje, to większe skupienie się na zakończeniu. Dowiadujemy się wszystkiego i..tyle. nie dzieje się nic, a szkoda.
Czyta się szybko, książka wciąga, akcja dzieje się szybko i dynamicznie, a jednak coś mi przeszkadza i czegoś brakuje. Przeszkadza mi już trochę fakt, wrzucania w powieści kobiet- policjantek z pewnymi dysfunkcjami, tymbardziej razi mnie to tutaj, bo asperger policjantki nie wniósł absolutnie nic specjalnego do akcji. A to czego mi brakuje, to większe skupienie się na...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to145/2025 (A)
145/2025 (A)