ArtykułyCzytamy w weekend. 1 maja 2026
LubimyCzytać425
ArtykułyLiteracki fenomen z Zurychu. „Lázár” hitem roku i międzynarodowym sukcesem!
LubimyCzytać1
ArtykułyNajpierw książka, później film - nadchodzące ekranizacje (30.04)
LubimyCzytać3
ArtykułyPrzeczytaj fragment nowej powieści szpiegowskiej Roberta Michniewicza!
LubimyCzytać2
Pomoc domowa. Z ukrycia

- Millie Calloway (tom 3)
- The Housemaid is Watching
- 2025-02-26
- 2025-02-26
- 2023-06-11
- Elżbieta Pawlik
Millie przez lata zajmowała się posiadłościami innych ludzi, marząc o własnym miejscu na ziemi. Teraz, wraz z rodziną, wprowadza się do swojego wyśnionego domu.
Na ulicy wita ich tajemnicza pani Lowell. Kiedy przyjmują jej zaproszenie na kolację, drzwi otwiera pomoc domowa o zimnym spojrzeniu, które przyprawia Millie o dreszcze.
Z każdym dniem niepokój narasta – ktoś zdaje się obserwować ich dom, a mąż coraz częściej wychodzi późno w nocy, nie zdradzając, dokąd się udaje. Kiedy sąsiadka z naprzeciwka przestrzega, by mieć się na baczności, Millie zaczyna rozumieć, że pod idealną fasadą tej ulicy kryją się zatrważające tajemnice jej mieszkańców.
Była pomoc domowa myślała, że jej najmroczniejsze sekrety stanowią już przeszłość. Tak samo jak wszelkie groźne miejsca.
Ale może ta spokojna podmiejska ulica jest najbardziej niebezpieczna?
Kup Pomoc domowa. Z ukrycia w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Pomoc domowa. Z ukrycia
" [...] Po raz kolejny w mojej głowie pojawia się myśl, czy przeprowadzka tutaj nie okaże się koszmarnym błędem. [...]" Świetną czytelniczą propozycję ma dla nas Wydawnictwo Czwarta Strona - "Pomoc domowa. Z ukrycia" autorstwa Freidy McFadden. Jest to trzeci tom serii "Millie Calloway". To wyjątkowy thriller, który trzyma w napięciu aż do ostatniej strony. Poza dobrą fabułą otrzymacie zwroty akcji, które spowodują opadanie szczęki i niedowierzanie. Oczywiście nie będziecie się ich spodziewać. Zakończenie jest bombowe. Bardzo mi się podobało. Mam cichą nadzieję, że Freida McFadden pociągnie dalej temat i stworzy kolejną historię z Millie Calloway obecnie Accardi w głównej roli. Zakończenie daje autorce otwartą furtkę i wiele możliwości. Przyznam bez bicia, że znałam tylko pierwszą część - "Pomoc domowa". Drugiej części - "Pomoc domowa. Sekret" niestety nie miałam przyjemności przeczytać, ale mam w planie to nadrobić. Mimo wszystko bardzo dobrze odnalazłam się w trzeciej części. Tutaj się dużo dzieje. Jest wiele tajemnic i niedomówień. Ktoś się w kimś podkochuje. Jak na tym wyjdzie? Nowy dom to zawsze nowe możliwości i bardzo wiele niewiadomych. Zupełnie inne środowisko. Nowa szkoła nie zawsze służy dzieciom. Czy Millie wraz z mężem i dwójką dzieci odnajdą upragniony spokój w swoim nowym i wymarzonym domu? Czy otoczenie ma zawsze znaczenie? Jeżeli tak jak ja uwielbiacie thrillery psychologiczne, to śmiało sięgnijcie po "Pomoc domową. Z ukrycia". Ps. Z przyjemnością sięgnę po inne książki tej autorki.
Oceny książki Pomoc domowa. Z ukrycia
6711 użytkowników ma tytuł Pomoc domowa. Z ukrycia na półkach głównych- Przeczytane 5 440
- Chcę przeczytać 1 194

Czytelnicy Pomoc domowa. Z ukrycia przeczytali również
Inne materiały dotyczące książki Pomoc domowa. Z ukrycia

Wyzwanie czytelnicze Lubimyczytać. Temat na grudzień 2025
Cytaty z książki Pomoc domowa. Z ukrycia
Jeśli pod koniec tego wieczoru nie dźgnę Suzette widelcem, to tylko dlatego, że nie będę wiedziała, którego użyć.
Wszechświat musiał zdecydować, że zasługujemy na odrobinę szczęścia.
Wszechświat musiał zdecydować, że zasługujemy na odrobinę szczęścia.
Nic nie zabija romantyzmu bardziej niż informacja, że w twoim domu jakaś modliszka linieje.

Opinie i dyskusje o książce Pomoc domowa. Z ukrycia
„Pomoc domowa. Z ukrycia” Freidy McFadden to trzecie spotkanie z Millie. Wielkim zaskoczeniem było dla mnie to, że akcja zaczyna się prawie dwie dekady później od naszego ostatniego spotkania. Nasza bohaterka jest już mężatką i matką dwójki dzieci. Akcja zaczyna się w momencie kiedy nasi bohaterowie zmieniają miejsce zamieszkania i poznają nowych sąsiadów. Oczywiście pierwszą myślą na początku lektury było to, kogo znowu Millie będzie musiała ratować. No i tak czytałam i czekałam, aż coś zacznie się dziać. I cóż w tej części trzeba bardzo długo na to czekać. Pojawiają się problemy z synem Millie, jedna sąsiadka odprowadza dziecko na przystanek trzymając je na smyczy, druga czai się na Enzo męża Millie. Nic jednak nie dzieje się takiego, żeby zapierało dech albo wywoływało ciarki. Akcja sobie płynie nieśpiesznie, bez emocji. Dopiero przy końcu nabiera tempa, ale niestety staje się bardzo przewidywalna przez co nie ma tego napięcia jak w pierwszej części. Miałam też wrażenie, że Freida porwała się na temat który nie do końca potrafiła przedstawić, jakby ją przerósł, przez co główny wątek jest dla mnie nie do końca opracowany. Oczywiście to jest nadal styl Freidy i książkę czyta się bardzo szybko, jednak brakuje w nim tajemniczości, napięcia, akcji która wywołuje ciary a przede wszystkim nie pozwala się oderwać od lektury.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWciągająca historia.
Wciągająca historia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże i trzecia część jest o ciut gorsza od swoich poprzedniczek,bo nie ma tego efektu zaskoczenia,ale czytało się bardzo przyjemnie.
Suzette wali prosto z mostu i podrywa Enzo,a Janice boi się panicznie o swojego syna i służy za osiedlowy monitoring.Do tego syn Millie ma kłopoty w szkole ,a Enzo coś ukrywa.
Atmosfera robi się coraz gęstrza,narasta napięcie i poczucie zagrożenia.Kłamstwa,sekrety,intrygi,komu można ufać ,a kto jest świetnym intrygantem?
Krótkie rozdziały i mnogość dialogów sprawiają,że książkę czyta się szybko.Prosty język i lekki humor zapewniają nam dobrą zabawę.Coż chcieć więcej?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem Millie jest już mężatką i mamą dwójki dzieci,właśnie przeprowadzili się do domku w spokojnej dzielnicy.Poznaje nowych sąsiadów ,ale ani jedni ani drudzy nie są do końca normalni.
Suzette wali prosto z mostu i podrywa Enzo,a Janice...
7/10
7/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSwoją ocenę poprę cytatem ze strony 379: "Pierwszy i drugi tom są świetne. Trzeci też jest w porządku, ale nie jest mój ulubiony." And that's all I want to say
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam takie wrażenie, że kłopoty Millie są tak niesamowite, że aż nierealne. Mimo wszystko czyta się super. Niesamowity przebieg wydarzeń, no a koniec.....wbija w fotel. A epilog jeszcze bardziej mnie w niego wbił. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna część przeczytana. Po prostu petarda. Polecam
Kolejna część przeczytana. Po prostu petarda. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWidzę, że ocena tej książki jest najsłabsza z serii, ale ja się z nią nie zgadzam, choć rozumiem, z czego może ona wynikać. To nieco inna opowieść niż poprzednie, bardziej skupiona na tym, co dzieje się między wierszami. Niemal cała pierwsza połowa książki skupia się na życiu rodzinnym Millie, co nadaje całości zupełnie innego tempa i jeśli ktoś tutaj szuka kryminału od pierwszych stron, to go nie znajdzie.
Tak naprawdę poznajemy bliżej Millie, ale i samego Enzo, czego trochę brakowało mi wcześniej. Ich relacja nabiera tu rumieńców i nie do końca wiadomo czy to dobrze ze są razem. Nawet dzieci są dobrym "dodatkiem" do książki, ale faktycznie mają jakąś rolę.
McFadden znowu mnie zaciekawiła i w sumie sama intryga jest dobrze napisana, trzymając w napięciu do samego końca. Obawiałem się, czy po dwóch tomach autorka jest w stanie jeszcze wyciągnąć asa z rękawa i przyznam, że zakończyła tę serię w dobrym stylu, bo na koniec naprawdę zaskoczyła. Lubię styl w jakim pisze swoje książki. Wszystkie wątki się ciekawie zazębiły. Serię oceniam na dobrą, niby książki są do siebie podobne, ale z drugiej strony naprawdę płynnie się to czyta.
Widzę, że ocena tej książki jest najsłabsza z serii, ale ja się z nią nie zgadzam, choć rozumiem, z czego może ona wynikać. To nieco inna opowieść niż poprzednie, bardziej skupiona na tym, co dzieje się między wierszami. Niemal cała pierwsza połowa książki skupia się na życiu rodzinnym Millie, co nadaje całości zupełnie innego tempa i jeśli ktoś tutaj szuka kryminału od...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytana jednego dnia bardzo dobra książka z ciekawą fabułą ,bez zbędnych przeciągnięć ,historia wciągająca .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiestety, jest to taka średnia pozycja. Większość książki to troski życia Millie, które prawdopodobnie miały dodać smaczków do dalszej części historii. Tylko niektóre z nich były jednak istotne dla fabuły. Oceniające myśli naszej głównej bohaterki też już stawały się coraz bardziej irytujące. Plot twist był całkiem w porządku, ale dosyć dziwnie napisany i chyba najgorszy z całej trylogii. Czytało się to tak samo szybko jak poprzednie tomy, więc nie można odjąć tej książce, że była przyjemną rozrywką.
Niestety, jest to taka średnia pozycja. Większość książki to troski życia Millie, które prawdopodobnie miały dodać smaczków do dalszej części historii. Tylko niektóre z nich były jednak istotne dla fabuły. Oceniające myśli naszej głównej bohaterki też już stawały się coraz bardziej irytujące. Plot twist był całkiem w porządku, ale dosyć dziwnie napisany i chyba najgorszy z...