Odwieczna Msza. Świadectwa

- religia
- 2021-12-21
- 2021-12-21
- 9788396195739
Prezentujemy Państwu zbiór świadectw na temat tradycyjnej Mszy Świętej potocznie zwanej „trydencką”. To publikacja wyjątkowa, nie tylko dzięki statusowi samych autorów, ale także jej bezprecedensowości na polskim rynku wydawniczym.
Swojego głosu udzielają:
• była dyrektorka kliniki aborcyjnej
• polscy profesorowie
• muzułmańska konwertytka
• poseł na sejm RP
• prezes Stowarzyszenia Marsz Niepodległości
• włoski malarz
• dziennikarze i publicyści
• oraz inni – nie mniej intrygujący i nie mniej szacowni.
Bezspornie, „świadków” więcej dzieli, niż łączy. Mimo to zebrali się razem, aby przekazać swoje doświadczenia i refleksje dotyczące liturgii eucharystycznej, która sięga korzeniami czasów apostolskich. A co najważniejsze: by podzielić się swą głęboką miłością do tego czcigodnego rytu. Gorąco polecamy!
Kup Odwieczna Msza. Świadectwa w ulubionej księgarni
Oceny książki Odwieczna Msza. Świadectwa
5 użytkowników ma tytuł Odwieczna Msza. Świadectwa na półkach głównych- Chcę przeczytać 4
- Wiara 1
- Kupić 1
- Mądrość 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Odwieczna Msza. Świadectwa
Wspaniałe świadectwa o Mszy wszechczasów. Po tej lekturze ciężko się uczestniczy w Novus Ordo, bo ma się świadomość, czym naprawdę była rewolucja liturgiczna po Soborze Watykańskim II. Teraz tęsknię już tylko za wychwalaniem Boga w rycie, który kształtował i wychowywał pokolenia katolików przez wieki.