Posłani w duchu Chrystusa Sługi

- religia
- 2023-01-01
- 2023-01-01
"Rekolekcje dla moderatorów Ruchu Światło-Życie z 1980 roku cieszą się stale dużym zainteresowaniem, gdyż przybliżają podstawowe zagadnienia odnowy życia i posługi kapłańskiej w świecie współczesnym. Wezwanie do „nawrócenia pastoralnego” daje impuls w kolejnych pokoleniach do poszukiwania inspiracji dla formowania swej duchowości.
(...) Jako punkt wyjścia do pierwszej konferencji o posłudze kapłańskiej posłużył tekst ojca Piotra Rostworowskiego Er.Cam. o organizacji życia kapłana na parafii. Dołączono go jako Dodatek.
W obecnej edycji poprawiono poprzednie wydania. Starano się, aby jak najlepiej zachować, na ile to było możliwe, styl języka mówionego ks. Franciszka Blachnickiego, dlatego celowo pozostawiono niektóre sformułowania".
Kup Posłani w duchu Chrystusa Sługi w ulubionej księgarni
Oceny książki Posłani w duchu Chrystusa Sługi
9 użytkowników ma tytuł Posłani w duchu Chrystusa Sługi na półkach głównych- Przeczytane 7

OPINIE i DYSKUSJE o książce Posłani w duchu Chrystusa Sługi
Bardzo piękne ujęcie duchowości kapłańskiej i eklezjologii na miarę naszych czasów. Jako ksiądz jestem tymi słowami zainspirowany. Całość przekazu jest dobrze osadzona w Biblii i teologii.