Dziennik wędrowca. Czyli jak dotarłem pieszo do Rzymu

- literatura podróżnicza
- 2023-05-27
- 2023-05-27
- 9788396752000
Zamknąć drzwi i ruszyć do Rzymu
1 lipca 2019 roku niespełna 22-letni Jędrzej Józefowicz wyszedł z mieszkania w Środzie Wielkopolskiej. Zabrał ze sobą wielki plecak, kapelusz i kijki trekkingowe. W jakim celu to zrobił? Zamarzył o pieszym dotarciu do Wiecznego Miasta - Rzymu. Podczas blisko dwumiesięcznej samotnej wyprawy Jędrzej szedł przez cztery kraje Europy, by w 80. urodziny ukochanego dziadka po 51 dniach w drodze dotrzeć do Rzymu i stanąć na placu św. Piotra w Watykanie.
Ta książka to zapis wędrówki Jędrzeja Józefowicza, jego przemyśleń związanych z pieszą podróżą, relacją z Bogiem. Nie brak w niej zabawnych historii i opisów wspaniałych spotkań z drugim człowiekiem, wśród których znalazł się nawet sam papież! Autor dzięki zapiskom swojego dziennika udowadnia, że do przeżycia przygody rodem z filmu wystarczy po prostu iść.
Zamów książkę tutaj:
Zamów książkę tutaj:
Kup Dziennik wędrowca. Czyli jak dotarłem pieszo do Rzymu w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Dziennik wędrowca. Czyli jak dotarłem pieszo do Rzymu
24 użytkowników ma tytuł Dziennik wędrowca. Czyli jak dotarłem pieszo do Rzymu na półkach głównych- Przeczytane 13
- 2025 1
- Książki 2024 1
- Podróże 1

Opinie i dyskusje o książce Dziennik wędrowca. Czyli jak dotarłem pieszo do Rzymu
Super opowieść młodego człowieka! Czytając wydawało mi się, że jestem razem z nim na wyprawie. Oby jak najwięcej takich młodych ludzi
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJędrzej Józefowicz to młody, ambitny i pełen pasji młody człowiek. W swojej książce opisuje niezwykle trudną, pieszą wędrówkę z Polski do Rzymu. Pisze o napotkanych ludziach, trudnościach, ale i radościach.
Z każdą kolejną stroną czułem się częścią tej niezwykłej pielgrzymki. Czułem się cichym uczestnikiem pieszej, fascynującej wyprawy, która młodego pasjonata podróży zaprowadziła do spełnienia marzeń. To książka dla każdego, kto marzy i boi się, że nie da rady. Jędrzej Józefowicz pokazuje, że da się. Wystarczą marzenia, pasja i uśmiech na twarzy.
O młodym mieszkańcu Środy Wielkopolskiej z pewnością jeszcze usłyszymy. I nie tylko w kontekście książek, ale przede wszystkim jego niezwykłych podróży. Dlatego warto poznać jego pasję już teraz, aby słysząc o kimś kto objechał cały świat, widzieć, że zaczynał od pieszej wędrówki z plecakiem do Rzymu.
Koniecznie sięgnijcie po tę książkę!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ każdą kolejną stroną czułem się częścią tej niezwykłej pielgrzymki. Czułem się cichym uczestnikiem pieszej, fascynującej wyprawy, która młodego pasjonata podróży...
Wędrówki to mój ulubiony sposób poznawania świata, dlatego sięgając po tę pozycję byłem ciekaw, jakie przygody i doznania mogą czekać na wędrowca idącego z Polski do Rzymu. Nie zawiodłem się czytając tą książkę. Autor świetnie przedstawia swoje odczucia towarzyszace mu podczas Pielgrzymki. "Dziennik Wędrowca ...", to pozycja, którą czytając czułem, że to nie tyle sam autor idzie do Rzymu, ale ja razem z nim przeżywając z nim trudności i miłe doświadczenia tej długiej drogi. Polecam!!!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest mega :) Autor książki super wprowadza nas w całą podróż. Można sobie to wyobrazić że idzie siew krok w krok z autorem tej książki ;) Polecam do kupna i przeczytania tej pozycji. Polecam także jako prezent dla innych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to,,Dziennik wędrowca…”to wspaniała pozycja. Poznajemy w niej nie tylko niezwykłego bohatera realizującego swoje marzenia, ale dowiadujemy się wiele ciekawostek historycznych i geograficznych o miejscach , które przemierza . Poznajemy niezwykłych ludzi i możemy przekonać się jak ważne stają się relacje międzyludzkie w samotnej wędrówce . Jeżeli chcesz udać się w niecodzienną podroż do Rzymu, poznać wartościowych ludzi i dowiedzieć się o niezwykłych miejscach książka ,,Dziennik wędrowca …”jest właśnie dla Ciebie. Serdecznie polecam 😊
,,Dziennik wędrowca…”to wspaniała pozycja. Poznajemy w niej nie tylko niezwykłego bohatera realizującego swoje marzenia, ale dowiadujemy się wiele ciekawostek historycznych i geograficznych o miejscach , które przemierza . Poznajemy niezwykłych ludzi i możemy przekonać się jak ważne stają się relacje międzyludzkie w samotnej wędrówce . Jeżeli chcesz udać się w niecodzienną...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka. Autor, a zarazem główny bohater, potrafi oddać to, co odczuwał podczas tej pieszej pielgrzymki. Ta książka jest tak dobra, że nie potrafiłem się od niej oderwać - przeczytałem w trzy dni. Gorąco ją polecam.
P. S. Jędrzeja poznałem osobiście - super gość!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toP. S. Jędrzeja poznałem osobiście - super gość!