Narzeczona dla milionera

Okładka książki Narzeczona dla milionera autora Wioletta Piasecka, 9788383290737
Okładka książki Narzeczona dla milionera
Wioletta Piasecka Wydawnictwo: Skarpa Warszawska literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2023-03-22
2023-03-22

Kup Narzeczona dla milionera w ulubionej księgarnii

Narzeczona dla milionera

Oceny książki Narzeczona dla milionera

OPINIE i DYSKUSJE o książce Narzeczona dla milionera

Po "Narzeczoną dla milionera" sięgnęłam po przeczytaniu Bibliotekarki, bo tam pojawiały się również Natasza i jej babcia, które są bohaterkami "Narzeczonej dla milionera". Bardzo byłam ciekawa ich historii.
Natasza od lat pomagała swojemu partnerowi w prowadzeniu restauracji nad jeziorem Niegocin. Układało się między nimi różnie, aż pewnego dnia Natasza już miała dość obecnej sytuacji i postanowiła rzucić to wszystko i wyjechać do babci, która ją wychowywała po śmierci matki.
Poznajemy również Szymona, który prowadzi firmę meblową w Elblągu. Okrzyknięty lokalnym milionerem prężnie rozwijającej się firmy, do którego wzdychają najbliższe jego pracownice.
Szymon planują rozbudowę firmy i w związku z tym otwiera nabór na nowych pracowników. Natasza zgłasza się do pracy. Ich drogi w ten sposób się przecinają. Oboje z różnych światów, z różnymi priorytetami i wartościami życiowymi. Czy da się to wszystko pogodzić dla wielkiej miłości? O tym przekonacie się czytając powieść.
Lekka i przyjemna lektura, która wciąga od pierwszych stron. Jest to kolejna książka autorki, której nie mogłam odłożyć na później tylko musiała dokończyć tu i teraz. Na pewno jeszcze sięgnę po powieści Wioletty Piaseckiej.

„Narzeczona dla milionera" to opowieść o miłości, trudnych wyborach i sile przebaczenia. Ciepła i pełna emocji opowieść o tym, że nigdy nie jest za późno, by zmienić swoje życie. Natasza pozostawia porzucić prowadzoną swojemu partnerowi restaurację i powraca do rodzinnych stron. Drugim bohaterem jest Szymon, który jako człowiek sukcesu zmaga się z ludzką zazdrością i chciwością. Wkrótce drogi milionera i Nataszy przecinają się. Bohaterowie to ludzie niosący ciężki bagaż doświadczeń, walczący o swoje szczęście. Piękna powieść.

Super ksiazka.

Super ksiazka.

543 użytkowników ma tytuł Narzeczona dla milionera na półkach głównych
113 użytkowników ma tytuł Narzeczona dla milionera na półkach dodatkowych

Wioletta Piasecka
Wioletta Piasecka
W 2020 r. ukazała się "Przyjdzie pogoda na miłość", która zapoczątkowała serię powieści autorstwa Wioletty Piaseckiej dla dorosłych czytelników. Pisarka ma jednak w dorobku ponad dwadzieścia książek dla dzieci, jak również scenariuszy teatralnych, wierszy, tekstów piosenek oraz słuchowisk radiowych. Jest autorką książki „Karol Wojtyła zanim został papieżem”. W 2020 r. otrzymała stypendium Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego za projekt „Zakochaj się w słowach, sięgnij po marzenia”. Wioletta Piasecka jest absolwentką Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, wiele lat mieszkała w Elblągu. Obecnie mieszka w Leśniczówce Baranówce w gminie Frombork. Wiosną 2021 r. ukazała się jej druga powieść obyczajowa dla dorosłego odbiorcy - „Bez planu B”. Na jesień zaplanowana jest premiera książki "Przyjdzie pogoda na szczęście".

Nie ma większej miłości Klaudia Bianek
Nie ma większej miłości
Klaudia Bianek
“You are my sunshine My only sunshine You make me happy When skies are gray You'll never know, dear How much I love you Please don't take My sunshine away” Ile emocji kryje się w pierwszej zwrotce utworu Christiny Perri, wie każda matka, a z pewnością wie o tym Klaudia Bianek, która napisała “Nie ma większej miłości”. Książkę, która jest przepełniona miłością do dziecka, nadzieją na lepsze jutro, ale także bólem i strachem na myśl o samotnym wychowywaniu dziecku 🤰🏻 Zosia jest młodą mamą, która zaszła w nieplanowaną ciążę. Jednak wiadomość ta sprawiła radość kobiecie i przywróciła wiarę, że po każdej burzy wychodzi słońce ⛅ Na tę informację jednak nie zareagował pozytywnie przyszły ojciec dziecka, który po tej wiadomości kazał wyprowadzić się Zośce z mieszkania. Bohaterka od tego momentu musi sama zmierzyć się z niepewną przyszłością, ale już teraz wie, że dla dzieciątka rozwijającego się w jej łonie, zrobi absolutnie wszystko. Jestem zachwycona tą książką! Jest napisana pięknie, w jej trakcie czułam się, jakbym czytała baśń. Tak jak wcześniej wspomniałam, historia napisana przez autorkę jest przepełniona miłością do nienarodzonego dziecka oraz znajdziecie opisy jak wygląda ciąża głównej bohaterki i jak tak wielka zmiana w życiu Zosi wpływa na jej samopoczucie i mentalność. Jednak w oczekiwaniu na dziecko, Zosi towarzyszy również ból po stracie najbliższych osób. Znajdziecie tutaj melancholię, momenty, które dają czytelnikowi momenty do głębszych przemyśleń. Lecz "Nie ma większej miłości" pokazuje nam również, że po ciężkich chwilach przychodzą dobre momenty w życiu - niespodziewana ciąża, nowi przyjaciele, nowa, nieśmiała miłość... 🌸🌷 Podobał mi się również wątek romantyczny - nie był on nachalny, rozwijał się spokojnie, a co najważniejsze! Wszystko jest zbudowane na solidnych fundamentach oraz widać rodzącą się nić między bohaterami, co dla mnie w powieściach tego typu jest ważne ❤️ Zachęcam Was do przeczytania tej książki! Obiecuję, że się nie pożałujecie! 🩵😍
Pośród Słów - awatar Pośród Słów

Cytaty z książki Narzeczona dla milionera