Świadkowie Bożego Miłosierdzia
Świadkowie Bożego Miłosierdzia to wybór tekstów Anny Dąmbskiej „Anny” mających formę wewnętrznych rozmów ze zmarłymi, zbawionymi osobami, ich świadectw dotyczących śmierci, spotkania z Bogiem i Jego miłosierdziem. „Anna” przekazuje też zapis rozmów z Jezusem Chrystusem. Teksty pochodzą z lat 1966–1993. Autorka jest przekonana co do tożsamości osób, które słyszała wewnętrznie. To przekonanie wyrażają sformułowania „mówi Pan”, „mówi matka”, zaznaczające początki przypisywanych im wypowiedzi. Jako rozmówców, spośród zmarłych krewnych i przyjaciół, Autorka wskazuje najczęściej swą matkę Józefę, swego byłego opiekuna duchownego ojca Ludwika Zmaczyńskiego OP i przyjaciela Bartka - żołnierza AK. Z czasem krąg rozmówców stopniowo się poszerzył o osoby polecane Autorce, w tym o osoby wskazane przez Pana Jezusa.
Część tekstów była już publikowana w pierwszej wersji książki Świadkowie Bożego Miłosierdzia, w której Autorka występowała pod pseudonimem „Anna”. Niniejsze wydanie, jest rozszerzoną wersją pierwszego. Zawiera pełne wersje tekstów z pierwszego wydania oraz całkowicie nowe rozdziały.
Autorką książki jest Anna Dąmbska (1923–2007),mistyczka pozostająca pod opieką
Kościoła, która przez ponad 40 lat spisywała wypowiedzi, wyjaśnienia i napomnienia
Zbawiciela, Matki Bożej i dusz odwiedzających ją w warszawskim mieszkaniu. Unikająca
rozgłosu, znana z publikacji religijnych wydawanych pod pseudonimem „Anna”.
W wydawnictwie Fronda opublikowaliśmy już trzy tomy Anny Dąmbskiej, pod redakcją Grzegorza Płoszajskiego: Zadanie Polski, Serviam! i Twych praw pilnuję.
Autorką książki jest Anna Dąmbska (1923–2007),mistyczka pozostająca pod opieką
rozgłosu, znana z publikacji religijnych wydawanych pod pseudonimem „Anna”.
Kup Świadkowie Bożego Miłosierdzia w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Świadkowie Bożego Miłosierdzia
63 użytkowników ma tytuł Świadkowie Bożego Miłosierdzia na półkach głównych- Przeczytane 40
- Biblioteka Macierzanki 2
- Przestrzeń wiary 2
- Religia 2
- 2025 1
- L. polska 1
- L. obca 1

Opinie i dyskusje o książce Świadkowie Bożego Miłosierdzia
Książka, która zrewolcjonizowała moje "widzenie" Życia po śmierci, wyjaśniła wiele pytań "dlaczego?" bardziej niż traktaty teologiczne. Oczywiście katolik nie ma obowiązku wierzyć w objawienia prywatne, jednak polecam ją każdemu wierzącemu, jako świadectwo, naukę i przestrogę, jak to Jezus powiedział "Zaprawdę, powiadam wam: Celnicy i nierządnice wchodzą przed wami do królestwa niebieskiego."
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDaje do myślenia.
Daje do myślenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzanujący się katolik, który chce dbać i rozwijać swoją wiare powinien to przeczytać. Książka bardzo dobre zobrazowała mi fakt, że Bóg oczekuje od nas przed wszystkim MIŁOŚCI do drugiego człowieka i o to nas zapyta po śmierci.
Posiadam nowe wydanie (grubsza książka ponad 500 stron) błędów nie zauważyłam. Polecam, wiele wyjaśnia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTyle błędów w druku w jednej książce jeszcze nie widziałam :(
Tyle błędów w druku w jednej książce jeszcze nie widziałam :(
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUtrudnia to czytanie, uwaga rozprasza się na błędach. Ale może tylko ja pechowo trafiłam na taki egzemplarz.
...
...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo wartościowa książka.
Bardzo wartościowa książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttp://kasandra-85.blogspot.com/2012/04/swiadkowie-bozego-miosierdzia-cz1-i-cz2.html
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowinien przeczytać każdy, kto boi się śmierci. Potem wszystko wygląda inaczej.
Powinien przeczytać każdy, kto boi się śmierci. Potem wszystko wygląda inaczej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo polecam!
Bardzo polecam!