Od pierwszego wejrzenia

- 2021-05-07
- 2007-08-01
- 2006-01-01
- Elżbieta Zychowicz
Dla miłości człowiek gotów jest poświęcić wszystko. Ale czy zakochani potrafią być zawsze wobec siebie szczerzy?
Dla miłości człowiek gotów jest poświęcić wszystko. Jeremy Marsh porzuca prestiżową pracę dziennikarską w Nowym Jorku i przenosi się z tętniącego życiem miasta do Boone Creek, niewielkiej miejscowości w Karolinie Północnej. Wraz ze swoją ukochaną, śliczną bibliotekarką Lexie Darnell, zamieszkuje w starym domu. W otoczeniu przyrody zakochani przygotowują się do ślubu i narodzin córki. Ale czy Lexie na pewno była wierna narzeczonemu?
Kup Od pierwszego wejrzenia w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Od pierwszego wejrzenia
8552 użytkowników ma tytuł Od pierwszego wejrzenia na półkach głównych- Przeczytane 4 973
- Chcę przeczytać 3 511
- Posiadam 1 161
- Nicholas Sparks 122
- 2013 30
- 2012 29
- 2014 27

Opinie i dyskusje o książce Od pierwszego wejrzenia
„Od pierwszego wejrzenia” Nicholasa Sparksa odebrałam bardzo emocjonalnie, ale też dość nierówno. Z jednej strony wciągnął mnie klimat i to charakterystyczne dla autora skupienie na uczuciach – czytało mi się to lekko, momentami naprawdę angażująco. Z drugiej jednak miałam wrażenie, że wszystko idzie w bardzo znajomym kierunku.
Styl jest prosty, przystępny, wręcz „bezpieczny” – idealny, jeśli chce się odpocząć przy książce, ale jednocześnie brakowało mi czegoś bardziej zaskakującego. Emocje są tu na pierwszym planie i to czuć, chociaż chwilami wydawały mi się trochę wymuszone albo zbyt przewidywalne.
Mimo to nie mogę powiedzieć, że to była zła lektura. Raczej taka, którą czyta się szybko, z pewnym zaangażowaniem, ale bez większego efektu po zamknięciu książki. Dla mnie to typowy Sparks – jeśli mam ochotę na coś lekkiego i romantycznego, sięgnę, ale nie jest to historia, która zostanie ze mną na długo.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStyl jest prosty, przystępny, wręcz...
Polecam.
Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoruszająca, zakończenie zupełnie nieoczywiste. Lubię Sparksa :-)
Poruszająca, zakończenie zupełnie nieoczywiste. Lubię Sparksa :-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem wkurzona. Przy pierwszej części odczuwałam niedosyt, a teraz wręcz przesyt emocjonalny. I nie chodzi mi już tylko o zwroty akcji - ale o to, że nie możliwe wydaje mi się aby w tak krótkim czasie jedna parę mogło spotkać tak dużo przytłaczających momentów. Odbierało mi to nieco wiarygodność, nie udało mi się przywiązać do bohaterów. Nie mój styl, może wrócę do tego autora za jakiś czas.
Jestem wkurzona. Przy pierwszej części odczuwałam niedosyt, a teraz wręcz przesyt emocjonalny. I nie chodzi mi już tylko o zwroty akcji - ale o to, że nie możliwe wydaje mi się aby w tak krótkim czasie jedna parę mogło spotkać tak dużo przytłaczających momentów. Odbierało mi to nieco wiarygodność, nie udało mi się przywiązać do bohaterów. Nie mój styl, może wrócę do tego...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna opowieść.
Fajna opowieść.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka jest bezpośrednią kontynuacją "Prawdziwego cudu". Jeremy i Lexie decydują się na ślub, mimo tego że wszystko zdaje się sprzysięgać przeciwko nim. Jeremy przeżywa niemoc twórczą, jego znajomi są przeciwni małżeństwu a do tego okazuje się, że jego narzeczona skrywa pewne tajemnice.
Książka zainteresowała mnie nieco bardziej niż poprzedni tom. Dzieje się trochę więcej, fabuła jest nieco bardziej złożona. Zakończenie chwyta za serce jak to u Sparksa bywa. Bohaterowie rozwijają się, zmieniają. Może być.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka zainteresowała mnie nieco bardziej niż poprzedni tom. Dzieje się trochę...
Niestety przez większość książki marzyłam o tym, żeby się skończyła. Druga polowa książki była bardziej wciągający a zakończenie o dziwo mocno mnie zaskoczyło i trochę emocjonalnie sponiewierało. Do tej pory jestem w szoku odnośnie tego co tam się wydarzyło, ale nie wiem czy poleciłabym czytanie tej książki mojej mamie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka przyjemna książka, jedyny minus za zakończenie. Dobrze się czyta, widać że autor ma duże doświadczenie w pisaniu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka została napisana w prosty i szybki sposób. Żadna Książka nie zrobiła na mnie wrażenia takiego, żebym się utożsamił z bohaterem tak że poleciały mi łzy. Nie jestem książkarą tylko zwykłym chłopakiem, którego rozczuliło słowotwórstwo Nicholasa. Rządzisz królu, rządź nam dłużej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSama nie wiem co opisać. Nawet nie wiedziałam, że czytałam już 1 część opowieści. Musiałam przeczytać ją dawno.
Czy ja wiem, taka ocena pasuje, bo bardzo wdziągała tak do nagle wypitny pisać stracił wenę przez to że wziął ślub i zakochal się w kłamczuchę. Kocha go bardzo, a jednak okłamuje. Potem dwójka najbliszczych przyjaciół zdradza. Nagle cudowne zachowdzi w ciążę z facetem, który niby jest bezpłodny xd A potem jak już rodzi, to okazuje się, że żona umiera. A dziecko niby wszystko w porządku jest. A na epilogu okazuje się że jednak dziewczynka nie jest zbytnio zdrowa.
Pokręcone trochę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy ja wiem, taka ocena pasuje, bo bardzo wdziągała tak do nagle wypitny pisać stracił wenę przez to że wziął ślub i zakochal się w kłamczuchę. Kocha go bardzo, a jednak okłamuje. Potem dwójka najbliszczych przyjaciół zdradza. Nagle cudowne zachowdzi w ciążę z...