Teresa i Chiara. Razem na Małej Drodze Miłości

- Thérèse e Chiara. Insieme sulla piccola via dell'amore
- 2018-12-13
- 2018-12-13
- Agnieszka Brojek
„Któż nas może odłączyć od miłości Chrystusowej? Utrapienie, ucisk czy prześladowanie […]? Ale we wszystkim tym odnosimy pełne zwycięstwo dzięki Temu, który nas umiłował” (Rz 8,35).
Oto droga, którą wybrały św. Teresa od Dzieciątka Jezus i bł. Chiara Badano. Jest to „mała droga Miłości”. „Mała droga całkiem prosta, bardzo krótka, zupełnie nowa…”. Cały wiek oddziela od siebie te dwie młode kobiety, jednak świętość nie zna ograniczeń czasu ani przestrzeni, albowiem jej źródłem jest Boża miłość.
Pozwólmy Teresie i Chiarze wziąć się za rękę i poprowadzić bez lęku, pewni, że „Bóg miłuje nas nieskończenie”.
Również ludzie młodzi mogą być „wirtuozami życia”, zarówno wczoraj, jak i dziś!
Kup Teresa i Chiara. Razem na Małej Drodze Miłości w ulubionej księgarni
Oceny książki Teresa i Chiara. Razem na Małej Drodze Miłości
4 użytkowników ma tytuł Teresa i Chiara. Razem na Małej Drodze Miłości na półkach głównych- Chcę przeczytać 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Teresa i Chiara. Razem na Małej Drodze Miłości