Odważna i zakochana

Okładka książki Odważna i zakochana autora Julia Quinn, 9788324167197
Okładka książki Odważna i zakochana
Julia Quinn Wydawnictwo: Amber Cykl: Blydon (tom 3) Seria: Romans Historyczny [Amber] literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Blydon (tom 3)
Romans Historyczny [Amber]
Minx
2018-07-24
2018-07-24

Kup Odważna i zakochana w ulubionej księgarnii

Odważna i zakochana

Oceny książki Odważna i zakochana

OPINIE i DYSKUSJE o książce Odważna i zakochana

Interesujący romans.

Interesujący romans.

To kolejna ksiazka pani Quinn z ktora mam do czynienka. Niestety, ale główna postać kobieca mnie nie oczarowała, była męcząca, momentami infantylna, nie wiem skąd odwaga w tytule. Momentami mialam wrażenie, że relacja podopieczna - opiekun w tym przypadku jest trochę niezręczna. Postać męska niewyróżniającą się.

757 użytkowników ma tytuł Odważna i zakochana na półkach głównych
107 użytkowników ma tytuł Odważna i zakochana na półkach dodatkowych

Julia Quinn
Julia Quinn skończyła Harvard, potem studiowała medycynę na Uniwersytecie Yale. Nie została jednak lekarzem, tylko… jedną z największych gwiazd romansu historycznego. Jej powieści są wydawane w USA w blisko milionowych nakładach, wyróżniane najważniejszymi nagrodami - w tym dwukrotnie najwyższą: RITA Award - i zajmują wysokie miejsca na listach bestsellerów. Żywe dialogi i niezapomniane postacie bohaterek – energicznych, odważnych kobiet, niepoddających się konwenansom epoki – nadają nieodparty urok błyskotliwym powieściom Julii Quinn (Zaginiony książę, Czekając na księcia, Co słychać w Londynie, Sekretny pamiętnik Mirandy Cheever).

Taniec w świetle księżyca Julia Quinn
Taniec w świetle księżyca
Julia Quinn
𝙻𝚎𝚔𝚔𝚊 𝚒 𝚙𝚛𝚣𝚢𝚓𝚎𝚖𝚗𝚊 𝚙𝚘𝚠𝚒𝚎𝚜́𝚌́ 𝚑𝚒𝚜𝚝𝚘𝚛𝚢𝚌𝚣𝚗𝚊 𝚞𝚝𝚛𝚣𝚢𝚖𝚊𝚗𝚊 𝚠 𝚜𝚝𝚊𝚛𝚘𝚍𝚊𝚠𝚗𝚢𝚖 𝚜𝚝𝚢𝚕𝚞 𝚣 𝚖𝚘𝚝𝚢𝚠𝚎𝚖 𝚗𝚒𝚎𝚙𝚘𝚙𝚛𝚊𝚠𝚗𝚢𝚌𝚑 𝚛𝚘𝚖𝚊𝚗𝚝𝚢𝚔𝚘́𝚠, 𝚔𝚝𝚘́𝚛𝚊 𝚙𝚛𝚣𝚎𝚗𝚘𝚜𝚒 𝚍𝚘 𝚇𝙸𝚇 - 𝚠𝚒𝚎𝚌𝚣𝚗𝚎𝚐𝚘 𝙻𝚘𝚗𝚍𝚢𝚗𝚞. 𝚆 𝚔𝚜𝚒𝚊̨𝚣̇𝚌𝚎 𝚙𝚘𝚛𝚞𝚜𝚣𝚊𝚗𝚎 𝚜𝚊̨ 𝚠𝚊𝚣̇𝚗𝚎 𝚔𝚠𝚎𝚜𝚝𝚒𝚎 𝚖𝚒ł𝚘𝚜́𝚌𝚒, 𝚠𝚒𝚎𝚛𝚗𝚘𝚜́𝚌𝚒, 𝚞𝚍𝚛𝚎̨𝚔𝚒, 𝚝𝚌𝚑𝚘́𝚛𝚣𝚘𝚜𝚝𝚠𝚊 𝚌𝚣𝚢 𝚘𝚍𝚠𝚊𝚐𝚒. 𝙷𝚒𝚜𝚝𝚘𝚛𝚒𝚊 𝚙𝚘𝚔𝚊𝚣𝚞𝚓𝚎, 𝚣̇𝚎 𝚔𝚊𝚣̇𝚍𝚢 𝚌𝚣ł𝚘𝚠𝚒𝚎𝚔 𝚜𝚝𝚊𝚠𝚒𝚊 𝚝𝚛𝚞𝚍𝚗𝚘𝚜́𝚌𝚒 𝚜𝚠𝚘𝚒𝚖 𝚌𝚣𝚊𝚜𝚘𝚖. 𝙰𝚞𝚝𝚘𝚛𝚔𝚊 𝚠 𝚜𝚞𝚋𝚝𝚎𝚕𝚗𝚢 𝚜𝚙𝚘𝚜𝚘́𝚋 𝚞𝚝𝚛𝚣𝚢𝚖𝚞𝚓𝚎 𝚛𝚘𝚖𝚊𝚗𝚝𝚢𝚌𝚣𝚗𝚢 𝚒 𝚙𝚎ł𝚎𝚗 𝚜𝚎𝚗𝚝𝚢𝚖𝚎𝚗𝚝𝚞 𝚔𝚕𝚒𝚖𝚊𝚝. 𝙰𝚛𝚊𝚋𝚎𝚕𝚕𝚊 𝚒 𝙹𝚘𝚑𝚗 𝚙𝚛𝚣𝚎𝚌𝚑𝚘𝚍𝚣𝚊̨ 𝚍𝚛𝚘𝚐𝚎̨, 𝚠 𝚔𝚝𝚘́𝚛𝚎𝚓 𝚙𝚛𝚘́𝚋𝚞𝚓𝚊̨ 𝚣𝚛𝚘𝚣𝚞𝚖𝚒𝚎𝚌́ 𝚜𝚒𝚎𝚋𝚒𝚎 𝚗𝚊𝚣𝚠𝚊𝚓𝚎𝚖, 𝚊 𝚖𝚒ł𝚘𝚜́𝚌́ ł𝚊̨𝚌𝚣𝚢 𝚒𝚌𝚑 𝚗𝚊 𝚣𝚊𝚠𝚜𝚣𝚎. 💌📖
popisana_strona - awatar popisana_strona
oceniła na71 rok temu
Odzyskana miłość Lorraine Heath
Odzyskana miłość
Lorraine Heath
To była bardzo dobra książka, ale bez większej akcji i przygód. Nie było pościgów, porwań, walk. Powiedziałabym nawet, że to historyczna powieść psychologiczna. Po przeczytaniu nasuwa się jeden wniosek - rozmowa. Dialog jest najważniejszy, bo bez tego nie da rozwiązać się niczego. Romans opowiada historię miłości hrabiego Morgana i jego młodej żony Claire, którzy jeszcze w dzieciństwie zostali zaręczeni. Claire idąc do ślubu była bardzo niedoświadczona i przestraszona wizją nocy poślubnej. Dlatego po alkoholu wpada ze swoim szwagrem (a przyjacielem z dzieciństwa) na głupi pomysł (Stephen wchodzi do sypialni nowożeńców),który ma pomóc odsunąć w czasie zbliżenie z mężem. Morgan, który ich "przyłapuje" odsyła żonę na wieś a sam oddaje się dzikim zabawom w Londynie. Gdyby oni wtedy porozmawiali, to wszystko ułożyłoby się inaczej. Spotykają się po kilku latach, gdy Claire przyjeżdża do Londynu ze swoją nastoletnią siostrą na bal debiutantek. Zatrzymują się w domu męża Claire. Morgan wtedy dostrzega, że Beth jest dokładnie w wieku jego żony, kiedy brali ślub, że to właściwie jeszcze dziecko i ma głupkowate pomysły. Zaczyna rozumieć żonę, poznawać ją teraz jako starszą kobietę i zakochiwać się. W książce jest dużo dialogów, rozmyślań, konkluzji. Mądrych wniosków i jej i jego o małżeństwie, dojrzałości, ślubie. To nie jest głupi harlekin, płytkie przemyślenia i wzdychania do siebie nawzajem. Nie ma tu wartkiej akcji ani wątku kryminalnego. Mimo tego czytało się to bardzo dobrze. Odejmuję jednak gwiazdki, ponieważ pod koniec było tak dramatycznie a ja nie tego szukam w romansach ;) Potrzebuję lekkich historii, dramatów nie aż tak ciężkich i opisanych nie tak przejmująco. Polecam tę książkę wszystkim, którzy chcą mądrzejszego harlekina niż porwana księżniczka przez szkockiego górala, którzy uciekają przez las i ogrzewają się przy ognisku ;)
zimazima - awatar zimazima
oceniła na73 lata temu

Cytaty z książki Odważna i zakochana

Julia Quinn Odważna i zakochana Zobacz więcej
Julia Quinn Zakochana psotnica Zobacz więcej