Oczami Duszy

2018-11-11

Kup Oczami Duszy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Oczami Duszy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Oczami Duszy

Książka wymaga gruntownej redakcji. W aktualnym wydaniu jest tyle błędów, że trudno skupić się na głębi przekazywanej treści.

Wyjątkowa książka , która zasługuje na moje uznanie oraz szacunek. To naprawdę bardzo szczera i osobista książka jaką przeczytałem. Jestem pod wielkim wrażeniem. Warto przeczytać tę bardzo mądrą i wartościową książkę.
Polecam

Polecam

Opinia Justyny Steczkowskiej:

Opinia Justyny Steczkowskiej:

46 użytkowników ma tytuł Oczami Duszy na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Oczami Duszy na półkach dodatkowych

Maciej Wiszniewski
Maciej Wiszniewski
Maciej Wiszniewski – autor najnowszej książki „Amor Fati, książek o pięciu aspektach Duszy ( Życiu, Miłości, Wolnej Woli, Świadomości, Mądrości),książki „Marzenia” oraz książki czysto duchowej – „Droga Żywiołów. Anioły i Demony”. Zafascynowany filozofią Wschodu podróżnik – samotnik. Badacz rdzennej, słowiańskiej tradycji i jej starożytnych korzeni. Fragment z książki, który mówi sam o sobie: „W życiu miałem dużo szczęścia, ponieważ nadal żyję i mam świadomość swojej świadomości, potrafię spojrzeć w oczy drugiemu człowiekowi i widzieć w nim dobro. Miałem też dużo szczęścia dlatego, że nauczyłem się przegrywać, nie załamując się. Nauczyłem się być cierpliwy i dziękować za to, co mam, a także za ludzi, których spotkałem na swojej drodze, bo oni wiele mnie nauczyli. Z perspektywy tych wszystkich lat i zdobytych doświadczeń, a także dzięki tym ludziom, którzy interesowali się duchowością, rozwojem osobistym, odkrywaniem prawdy, już wiem, że bardzo mało osób umiało przejść przez życie tak, aby później żyć normalnie, spokornieć i nie zwątpić. Kiedyś byłem za słaby, za młody, za głupi, by iść ślepo, tak jak moi znajomi czy przyjaciele, w kierunku, który uważali za słuszny. Jedni poszli jak ogień w materię, pracując od rana do wieczora, żeby stać się kimś, kupić lepszy dom, samochód, by pojechać na wakacje. Innych pochłonęła duchowość, więc czytali książki, chodzili na warsztaty , odprawiali szamańskie rytuały, odkrywali świat magii, wahadełek, kart i run. Nie neguję postępowania ani jednych, ani drugich, każdy robił to, co chciał, i to, co czuł, że powinien zrobić. Czasami mam wrażenie, że to właśnie dzięki nim nie stałem się taki, jak oni. Pomogli mi dojrzeć błędy, które popełnili – w pewnym sensie – by mnie ostrzec. Gdy przewijają mi się przed oczami ich twarze, to naprawdę jestem im wdzięczny za to, że mogłem się sporo nauczyć z ich życiowych lekcji. To byli ludzie, którzy mieli w sobie dużo optymizmu i wiary w to, że coś mogą w życiu zmienić. Dzięki nim mogłem popełnić mniej błędów, choć i tak zrobiłem ich wiele.”

Cytaty z książki Oczami Duszy