Dobre maniery dla dzieci

Okładka książki Dobre maniery dla dzieci autora Grzegorz Strzeboński, 9788375177138
Okładka książki Dobre maniery dla dzieci
Grzegorz Strzeboński Wydawnictwo: Greg wierszyki, piosenki
wierszyki, piosenki
Dobre maniery dla dzieci
2017-01-01
2017-01-01

Kup Dobre maniery dla dzieci w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dobre maniery dla dzieci

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dobre maniery dla dzieci

Książka na pierwszy rzut oka przyjemna. Niestety, trafiłam tam na takie wierszyki, których nie mogłabym przeczytać żadnemu dziecku. Cytuję "(...)gdy przedstawił dzieciom babcię dostał, aż mu spadły kapcie. Wnet wróciły mu kolorki i przedstawił babci skorki. Nie popełni błędu więcej, gdy ma babcia laskę w ręce. (...). Serio? Inny też traktuje o dostawaniu batow. W skrócie - jesli bicie traktujesz jako metodę wychowawczą, na pewno spodoba Ci się książka. Napisałam już do wydawnictwa w tej sprawie.

Krótkie rymowane wierszyki uczą najważniejszych dobrych manier w domu, z przyjaciółmi, z dorosłymi, w szkole/przedszkolu, sklepie itd.zwierzęta będące bohaterami wierszyków bardzo przypadają do gustu dzieciom, przez co łatwiej zapamiętać pewne zasady :) dają świetną bazę do rozmów z dziećmi o poszczególnych zachowaniach i rozwijają dyskusje. Wiele satysfakcji można czerpać , gdy po jakimś czasie dziecko zwraca uwagę na pewne zachowania odwołując się do wierszyków i zwierzaków prezentujących poszczególne zachowania. Warte polecenia!

Bardzo przyjemna książeczka dla dzieci, w której w sposób przystępny i w wierszowanej formie przedstawione są podstawowe normy w zachowaniu. Moim chłopcom bardzo się to spodobało. Wiele wierszyków zapamiętali i powtarzają sobie w różnych sytuacjach.

13 użytkowników ma tytuł Dobre maniery dla dzieci na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Dobre maniery dla dzieci na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Dobre maniery dla dzieci

Okładka książki Encyklopedia dla dzieci Książka każdego bystrzaka! Wiesław Błach, Rafał Czarnecki, Weronika Dorożko, Urszula Kamińska, Izabela Michta, Grzegorz Strzeboński, Patrycja Wojtkowiak-Skóra
Okładka książki Moja pierwsza encyklopedia Wiesław Błach, Rafał Czarnecki, Urszula Kamińska, Izabela Michta, Grzegorz Strzeboński, Patrycja Wojtkowiak-Skóra
Okładka książki Grosz do grosza, czyli ekonomia wierszem Grzegorz Strzeboński, Patrycja Wojtkowiak-Skóra

Okładka książki Gdzie Portugalczyk wygrzewa stopy, czyli podróże w głąb Europy Łukasz Dębski, Anna Kaszuba-Dębska
Okładka książki Ulubione wierszyki Władysław Bełza, Jan Brzechwa, Aleksander Fredro, Stanisław Jachowicz, Maria Konopnicka, Ignacy Krasicki
Okładka książki Wiosna, lato, jesień, zima... Małgorzata Strzałkowska, Beata Zdęba
Wiosna, lato, jesień, zima... Małgorzata Strzałkowska, Beata Zdęba
Okładka książki Polscy poeci. Wiersze dla dzieci Jan Brzechwa, Aleksander Fredro, Stanisław Jachowicz, Maria Konopnicka, Ignacy Krasicki, Adam Mickiewicz, Julian Tuwim

Cytaty z książki Dobre maniery dla dzieci

Dodaj cytat z książki Dobre maniery dla dzieci