S.U.M.O. (Shut Up, Move On)

Okładka książki S.U.M.O. (Shut Up, Move On) autorstwa Paul Mcgee
Okładka książki S.U.M.O. (Shut Up, Move On) autorstwa Paul Mcgee
Paul Mcgee Wydawnictwo: MT Biznes poradniki
poradniki
2006-01-01
2006-01-01
S.U.M.O. to skrót od „Shut Up, Move On’‘ – Skończ Uprawiać stare przyzwyczajenia i Mocno Ogarnij zmiany. Wszyscy pragniemy sukcesu i radości – niestety nie zawsze je osiągamy nich...

Kup S.U.M.O. (Shut Up, Move On) w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki S.U.M.O. (Shut Up, Move On)

Opinie i dyskusje o książce S.U.M.O. (Shut Up, Move On)

Na półkach: , , , ,

Książka zwraca uwagę na dlaczego i jak wziąć się w garść, zmotywować i zacząć realizować swoje cele. Jeśli ktoś chciałby przeczytać tylko 1 motywującą lekturę, to powinna to być właśnie ta książka.

Świetna książka, zawiera ćwiczenia motywujące do zmian.

Świetna książka, zawiera ćwiczenia motywujące do zmian.

Shut up, move on :D

Shut up, move on :D

81 użytkowników ma tytuł S.U.M.O. (Shut Up, Move On) na półkach głównych
26 użytkowników ma tytuł S.U.M.O. (Shut Up, Move On) na półkach dodatkowych

Czytelnicy S.U.M.O. (Shut Up, Move On) przeczytali również

Moc pozytywnego myślenia Norman Vincent Peale
Moc pozytywnego myślenia
Norman Vincent Peale
Żyjemy w XXI wieku. Przebywamy wśród wielu ludzi, mierzymy się z wyzwaniami, ciągle gdzieś biegniemy, jesteśmy bombardowani informacjami. Wszystkie te czynniki sprawiają, że trudną sztuką jest pozytywne myślenie. Dlaczego o tym wspominam? Nie tylko dlatego, że 10 października obchodziliśmy Dzień Zdrowia Psychicznego. Dziś chciałbym podzielić się z Wami kolejną książką-poradnikiem. Już sam tytuł sugeruje o czym traktuje poradnik, który trafił w nasze ręce. Autor chce dowieść/udowadnia, że pozytywne myślenie ma moc. W tej książce znajdziecie porady i podpowiedzi: 👉 Jak przestać się zamartwiać 👉 Co zrobić aby ludzie Cię szanowali i po prostu lubili 👉 Jak naładować życie energią aby stać się człowiekiem żywotnym i inicjatywnym, móc realizować swoje ambicje, ziszczać nadzieje 👉 Jak uwierzyć w siebie i we wszystko co robisz 👉 Jak wypełnić organizm mocą zyskując pewność siebie poprzez zastosowanie prostych, sprawdzonych zasad i metod 👉 Jak dopuszczać do siebie wyłącznie dobre myśli Brzmi inspirująco, prawda? Okładka wręcz zachęca nas motywującym sloganem: Zmień swoje życie! Wydaje się proste. Przeczytać, wprowadzić w życie i żyć. Jednak dobrze wiecie, że w ludzkim życiu niewiele przypadków przebiega "książkowo". Rady, których udziela nam Norman Peale mogą pomóc. Warto jednak pamiętać, że żaden autor, mimo największych chęci nie znajdzie złotego środka. Bo każdy z nas jest inny. Każdy człowiek to innym przypadek psychologiczny, społeczny. Czy ta książka zmienia życie. Szczerze? Nie wiem. Wszystko zależy od tego, czy człowiek chce się zmienić. Najważniejszy jest komfort psychiczny.
0skar - awatar 0skar
Pełna wiara w siebie Poznanie tajemnicy Robert Anthony
Pełna wiara w siebie Poznanie tajemnicy
Robert Anthony
Książa jest lekka, ciekawa i inspirująca. Przez ostatnie kilka dni czułem jak dawała mi otuchy w trudnych chwilach. Autor mówi w niej wiele o samoświadomości nie tylko własnej, ale także reszty osób. Namawia, aby pamiętać o tym, że każdy z Nas ma w bardzo różny sposób ją ukształtowaną, więc nie zawsze ludzie muszą mieć tak złe intencje jak nam się to może wydawać. Nasza rzeczywistość przedstawiona jest niejako w krzywym zwierciadle. Świat otaczający każdego z Nas jest zniekształcony w bardzo rożny sposób przez wydarzenia z dzieciństwa oraz powszechnie panujące przekonanie o braku sprawczości, które tak gorliwie pielęgnujemy nie tylko my sami, ale ludzie wokół Nas. Jest tutaj nieco mowy o świadomości, podświadomości oraz nadświadomości, której autor przypisuje cechy nadnaturalne. Opisuje nadświadomość w bardzo duchowy sposób. Namawia do częstego odwoływania się do jej mądrości, np. poprzez medytację. Książka podzielona jest na 15 części: wstęp oraz 14 mini działów, które dosłownie muskają pewne idee. Dzięki temu, każdy z nich jest wystarczająco długi aby coś objaśnić, ale nie na tyle, aby kogokolwiek znużyć. Podczas czytania książki uświadomiłem sobie, że każdy z Nas, niezależnie od efektów swoich czynów, zasługuję na odrobinę cierpliwości i uwagi. To, że znamy się na jednym, czy umiemy drugie lepiej od rozmówcy, nie oznacza, że On jest gorszy. Sądzę, że ludzie są często niedoinformowani lub są sprawnie dezinformowani. Patrzą na świat przez soczewki o bardzo rozmaitych kształtach, a żadna z nich nie jest taka sama. Nie wiem na ile to co powyżej napisałem było zamierzeniem autora, ale są to jedne z wniosków, które wyniosłem z tej lektury i chciałbym się nimi z Wami podzielić (szczere wyrażanie własnych uczuć i myśli zawsze było dla mnie problemem, ale książka zachęciła mnie do zatroszczenia się również o tą sferę życia :))
Zbir - awatar Zbir

Cytaty z książki S.U.M.O. (Shut Up, Move On)

Twoje milczenie, zaprzeczanie lub unikanie to jedynie formy aprobaty dla bieżącej sytuacji.

Paul Mcgee S.U.M.O. (Shut Up, Move On) Zobacz więcej

Widzimy świat nie takim, jakim on jest, ale takim, jakimi my jesteśmy.

Widzimy świat nie takim, jakim on jest, ale takim, jakimi my jesteśmy.

Paul Mcgee S.U.M.O. (Shut Up, Move On) Zobacz więcej