Takamagahara. Legenda z krainy snów t.5

- Klub Mangi
- 2005-11-01
- 2005-11-01
- Maciej Murzyniec
Yuki Wakasa ma piętnaście lat i opiekuje się swoimi trzema młodszymi braćmi. Jest zupełnie, ale to zupełnie normalną uczennicą szkoły średniej. Pewnego dnia znajduje czerwony magiczny kamień. I niby nic specjalnego się nie stało, ot kamyczek spadł na ziemię - pewnie jakiś meteor. Ale od tego czasu Yuki w snach odwiedza magiczne krainy, a w lustrzanym odbiciu zauważa podobną do siebie, ale ciemnowłosą dziewczynę, która wyjawia jej sekret kamienia. Pozwala on, na podróże ze świata Ziemian do magicznego świata marzeń, zwanego Takamagahara. Nieco później do Yuki dociera nieco szokująca wiadomość: jest "wybranką", która musi uchronić Słońce przed zniszczeniem w świecie snów, bo inaczej obie rzeczywistości pogrążą się na zawsze w całkowitych ciemnościach. Dodatkowo okazuje się, że oba światy są ze sobą połączone, jeśli ktoś zaburzy harmonię pomiędzy nimi, efekt będzie odczuwalny w obydwu światach.
Kup Takamagahara. Legenda z krainy snów t.5 w ulubionej księgarni
Oceny książki Takamagahara. Legenda z krainy snów t.5
30 użytkowników ma tytuł Takamagahara. Legenda z krainy snów t.5 na półkach głównych- Przeczytane 26
- Manga 5
- Mangi 2
- Manga,Manhwa,Komiksy 1
- 2021 1
- Manga(nieaktualizowane-mal) 1
- Manga/Lightnovel 1
- Posiadane (mangi) 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Takamagahara. Legenda z krainy snów t.5
Nie wiem czemu, ale zawsze ta dziewczynka z okładki kojarzyła mi się z Sakurą z "Card Captor Sakura".
Szczerze powiem, że początek nie zachęca, osobiście mi się wydaje, że dalej już jest lepiej. Kończy się typowo.
Od siebie dodam, że brakuje mi podobnych gatunków na polskim rynku. Magical girl, mój ulubiony, niestety rzadko spotykany.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże przez podobną fryzurę? A może przez dziwne i podobne stroje? Nie mam pojęcia czemu, i to bardzo dziwi, szczególnie że mangi są o całkiem czymś innym. No dobra, te same gatunki.