Serdeczność obłoków

Okładka książki Serdeczność obłoków autora Michał Bukowski, 8386113294
Okładka książki Serdeczność obłoków
Michał Bukowski Wydawnictwo: Związek Literatów Polskich poezja
48 str. 48 min.
poezja
1998-01-01
1998-01-01
48 min.

Kup Serdeczność obłoków w ulubionej księgarnii

Oceny książki Serdeczność obłoków

OPINIE i DYSKUSJE o książce Serdeczność obłoków

Tomik ten otrzymałam wiele lat temu od samego autora, na spotkaniu poświęconym współczesnej poezji. Książeczka zawiera wiele trafnych myśli, warto do niej sięgnąć w wolnej chwili.

Okładka książki Pamiętnik literacki LVI Michał Bukowski, Wojciech Karpiński, Ewa Lewandowska-Tarasiuk, Bonifacy Miązek, Adam Wierciński, Andrzej Zaniewski
Okładka książki Opcja czy osoba? Upartyjnienie versus personalizacja w wyborach samorządowych Michał Bukowski, Jarosław Flis, Agnieszka Hess, Agnieszka Szymańska
Michał Bukowski
Michał Bukowski
Urodził się w 1949 roku w Poznaniu, a od 1985 roku mieszka i pracuje w Wiedniu. Jest absolwentem Akademii Ekonomicznej w Poznaniu, stypendystą International Marketing Institute w Cambridge, Mass., USA, specjalistą ds. handlu międzynarodowego i marketingu. Jest też wykładowcą akademickim. Zadebiutował w roku 1996 tomikiem Wiersze. Następnie ukazał się kolejny pt. Serdeczność obłoków (1998). Jego wiersze były tłumaczone na język czeski i wydane w Czechach (1999). W 2005 roku ukazał się tom Są takie miejsca. Jest autorem przede wszystkim poezji, rzadziej prozy, sporadycznie recenzji. Tłumaczy współczesnych poetów z języka rosyjskiego, niemieckiego i słowackiego. Jest lektorem języka polskiego, członkiem Związku Pisarzy Austriackich w Wiedniu (IG öster. Autorinnen u. Autoren) oraz Związku Pisarzy Polskich na Obczyźnie (Londyn). Jest też artystą fotografikiem (wyróżnionym m. in. tytułem „Licencjata" brytyjskiego Royal Photographic Society) oraz karateką.

Cytaty z książki Serdeczność obłoków

Dodaj cytat z książki Serdeczność obłoków