Türk Kurtuluş Savaşı

- 2020-08-21
- 2020-08-21
- turecki
- 9786055200596
Türk siyasî ve askerî hayatının ma'rûf simalarından Fahri Belen'in elinizde bulunan bu eseri, Belen'in Harp Akademisi Komutanlığı'nda Harp Tarihi derslerine girdiği dönemde kaleme almaya başladığı, uzun yılların birikimi ve yeni yayınların katkılarıyla zenginleştirdiği bilgileri ihtiva eden kitap çalışmasıdır.
Eser, olayların içinde bulunan bir kişi olarak mevzuları ele alış şekli, vermiş olduğu bilgiler ve kendine özgü değerlendirmeleri nedeniyle, Türk Kurtuluş Savaşı ile ilgili kitaplar arasında seçkin bir yere sahiptir.
"... Bu kitap bir harp tarihi niteliğinde olmamakla beraber, askerî hareketler kitabın yarısını kapsar. Bir harp tarihçisi ve İstiklâl Savaşı'nda Doğu ve Batı Cephelerinde tümen kurmay başkanlığı yapmış bir kişi olarak gerçekleri ortaya koymayı bir görev değil, kendime bir borç saydım.
Biz bu eserde, İstiklâl Savaşı'nı, birçok kitap karıştırmadan bütün yönleriyle öğrenmek isteyenlere kolaylık sağlamak istedik. Bunu başarabilmiş isem, büyük bir mutluluk duyarım."
Kup Türk Kurtuluş Savaşı w ulubionej księgarni
Oceny książki Türk Kurtuluş Savaşı