Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać376
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać7
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać13
LubimyCzytać12
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Zwierzaki: wiersze i ciekawostki

, Monika Halman, Milena Żebrowska, Emilia Hinc, Joanna Mikołajczak, Katarzyna Rzymowska, praca zbiorowa
zwiń 60 str. 1 godz. 0 min.
- wierszyki, piosenki
- 2022-05-04
- 2022-05-04
Wydanie pokonkursowe
Siedem autorek, czternaście wierszy oraz ciekawostki dotyczące zwierząt! To potężna dawka wiedzy dla najmłodszych czytelników.
Książka jednocześnie bawi oraz uczy, a wszystko po to, by czytelnik wyniósł z niej jak najwięcej wartościowych informacji.
Kup Zwierzaki: wiersze i ciekawostki w ulubionej księgarnii
Oceny książki Zwierzaki: wiersze i ciekawostki
11 użytkowników ma tytuł Zwierzaki: wiersze i ciekawostki na półkach głównych- Przeczytane 11
- Recenzenckie 1
Tagi i tematy do książki Zwierzaki: wiersze i ciekawostki

praca zbiorowa
Książki, które powstały w wyniku prac zbiorowych lub trudno jest przypisać im konkretnych autorów.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zwierzaki: wiersze i ciekawostki
Dziś zabieram Was prosto do fascynującego świata zwierząt!
Jesteście gotowi?
Mam nadzieję, że tak bo zwierzęcy przyjaciele już na Was czekają!
Siedem Autorek opowie nam dziś o zwierzętach. Tych dużych oraz całkiem malutkich. O żyjących na lądzie, ale i w wodzie. A także o tych latających! Bohaterami tej książeczki są kogut, szop pracz, wieloryb, nietoperz, zając, sowa uszatka, rak, niedźwiedź, żbik, pająk, motyl, dzięcioł, jeż i pszczoła. Przeczytamy wspaniałe wiersze, z których dowiemy się wiele na temat trybu życia, czy diety danego zwierzaka. A do tego interesujące, krótkie ciekawostki, przedstawione w formie chmurek, które znajdziemy po każdym wierszu. Stanowią znakomite uzupełnienie! Czy wiedzieliście, że najstarszy wieloryb grenlandzki żyje około 210 lat? Byłam w szoku! W środku czeka na Was naprawdę wiele ciekawych faktów, które z pewnością zaskoczą zarówno młodszych czytelników, jak i tych starszych. Do tego barwne ilustracje i piękne zdjęcia zwierząt. To wszystko czyni tę książeczkę naprawdę wyjątkową! Oto kolejny wspaniały tytuł od Wydawnictwa Literacik, który uczy i bawi. Według mnie jest to wartościowa pozycja, a mały odkrywca będzie zachwycony!
"Zwierzaki. Wiersze i ciekawostki" to idealna książeczka do wspólnej zabawy i nauki, a rodzic i dziecko przyjemnie spędzą czas na odkrywaniu fascynującego świata zwierząt zamieszkujących naszą planetę. Zdecydowanie polecam!
Dziś zabieram Was prosto do fascynującego świata zwierząt!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJesteście gotowi?
Mam nadzieję, że tak bo zwierzęcy przyjaciele już na Was czekają!
✨ Pierwszy raz zdecydowałam się wyrazić opinię o czymś dla najmłodszych 👶. Nie robiłam tego wcześniej, ponieważ nie mam rodzeństwa i nie planuję dzieci w najbliższej przyszłości. Zrobiłam ten wyjątek, gdyż przyciągnęła mnie urocza grafika i przede wszystkim tematyka.
⠀
✨ Uwielbiam biologię roślin oraz zwierząt i uważam, że świat fauny (w tym przypadku) to bardzo ciekawy temat, z którym warto się zapoznawać już od najmłodszych lat, z tego względu iż uczy to szacunku do innych stworzeń 💚. Środek zawiera bogatą grafikę i przy fragmencie z pająkiem musiałam aż zasłaniać kartkę 😂.
⠀
✨ Książka, której patronuję zawiera nie tylko ciekawostki, ale także łatwe do przyswojenia i rymowane wierszyki. 7 autorek opowiada za pomocą tych dwóch dróg przekazu o 14 gatunkach zwierząt. Ciekawostki i wierszyki zawarte w tym tomiku odpowiedzą na wiele pytań, które nurtują dzieci, czyli np. : "ile dziur w drzewie potrafi zrobić dzięcioł?" 🌳, "czy dorosły niedźwiedź jest wyższy od człowieka?" 🐻, "ile najdłużej żył wieloryb?" 🐋. Polecam!
Jeżeli chcesz zobaczyć więcej to zapraszam Cię na mojego książkowego instagrama ksiazka_z_pazurkiem https://www.instagram.com/p/CdFa_wSsgRZ/ :)!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to⠀