Metody badawcze w naukach o zarządzaniu i jakości

Okładka książki Metody badawcze w naukach o zarządzaniu i jakości autora Marek Lisiński, Marek Szarucki, 9788320824322
Okładka książki Metody badawcze w naukach o zarządzaniu i jakości
Marek LisińskiMarek Szarucki Wydawnictwo: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne biznes, finanse
biznes, finanse
2020-01-01
2020-01-01
9788320824322

Kup Metody badawcze w naukach o zarządzaniu i jakości w ulubionej księgarnii

Oceny książki Metody badawcze w naukach o zarządzaniu i jakości

OPINIE i DYSKUSJE o książce Metody badawcze w naukach o zarządzaniu i jakości

Okładka książki Współczesne problemy zarządzania organizacjami Marek Lisiński, Magdalena Wróbel
Współczesne problemy zarządzania organizacjami Marek Lisiński, Magdalena Wróbel
Marek Lisiński
Marek Lisiński
prof. dr hab. Marek Lisiński - Członek Rady Naukowej Profesor nauk ekonomicznych. Kierownik Katedry Analiz Strategicznych w Instytucie Zarządzania, Kolegium Nauk o Zarządzaniu i Jakości Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. Od 1971 r. związany z Uniwersytetem Ekonomicznym w Krakowie, gdzie w ostatnim okresie kierował Katedrą Analiz Strategicznych w Instytucie Zarządzania Kolegium Nauk o Zarządzaniu i Jakości. Członek Państwowej, później Polskiej Komisji Akredytacyjnej w latach 2003–2019. Obecnie Kierownik Katedry Zarządzania Akademii WSB w Dąbrowie Górniczej, Kierownik Seminarium Doktorskiego, Studiów Doktoranckich i Szkoły Doktorskiej oraz Przewodniczący Rady Dyscypliny Naukowej Nauki o Zarządzaniu i Jakości. Autor ponad 200 prac naukowych i popularno-naukowych, w tym monografii, artykułów naukowych podręczników, skryptów i materiałów dydaktycznych. Jego zainteresowania naukowe dotyczą metodologii nauk o zarządzaniu i jakości oraz zarządzania strategicznego. Publikacje Prawa nauk o zarządzaniu, Przegląd Organizacji nr 5/2018, Problemy badawcze i metody ich rozwiązywania w naukach o zarządzaniu, Ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa, nr 8 (811)/2017, Procedury naukowe indukcji zupełnej i niezupełnej w metodologii nauk o zarządzaniu, Zeszyty naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, nr 9/2016, Paradygmaty metodologiczne nauk o zarządzaniu, Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, nr 421, Wrocław 2016, s. 374-385, Metodologia apragmatyczna nauk o zarządzaniu, Organizacja i kierowanie, nr 1A (159),2014, s.135-147, Trends in the Development of Strategic Managemnet, W: Contemporary Management. Teoretical and Pracical Aspects, (eds) M. Lisiński, S. Hittmar, Academy of Business in Dąbrowa Górnicza and University of Zilina, Dąbrowa Górnicza-Zilina 2015, Structural analysis of the management science methodology, w: Business, Management and Education, Volume 11 Number 1 June 2013, Audyt wewnętrzny w doskonaleniu instytucji. Aspekty teoretyczno – metodologiczne i praktyczne. Praca pod redakcją M. Lisińskiego, PWE Warszawa 2011, współautor. Zainteresowania metodologia nauk o zarządzaniu, zarządzanie strategiczne więcej tutaj : https://ludzie.nauka.gov.pl/ln/profiles/oNxM3i8O7uZ

Cytaty z książki Metody badawcze w naukach o zarządzaniu i jakości

Dodaj cytat z książki Metody badawcze w naukach o zarządzaniu i jakości