Cierpienie Jezusa. Cierpienie dla Jezusa

- 2002-01-01
- 2002-01-01
- 838609267X
- Ewa Bromboszcz, Piotr Janicki
„Cierpienie Jezusa. Cierpienie dla Jezusa” to książka składająca się z dwóch części, zawartych w jednym tomie.
Pierwsza zawiera 14 fragmentów wizji wybranych z „Poematu Boga-Człowieka”, stanowiącego zapis wizji włoskiej mistyczki Marii Valtorty (1897-1961),odnoszących się do męki Jezusa Chrystusa. Można więc tę część traktować jako tradycyjne, choć bardzo rozbudowane, rozważania Drogi Krzyżowej.
W części drugiej opublikowano PONAD 50 DYKTAND otrzymanych przez M. Valtortę, głównie w latach 1943-44, dotyczących cierpienia i jego wartości w dziele odkupienia świata, zadań i misji dusz-ofiar, sposobów przyjmowania udręk, jakie nikogo w życiu nie omijają. Zarówno rozważanie poszczególnych etapów odkupieńczej męki Chrystusa, jak i rozmyślanie nad Bożymi dyktandami, ukazującymi perspektywy, jakie otwiera przed człowiekiem współudział w tej męce, może dopomóc każdemu, kto przeczyta tę książkę z otwartym sercem, w znoszeniu codziennych trudności i cierpliwym dźwiganiu własnego krzyża.
Kup Cierpienie Jezusa. Cierpienie dla Jezusa w ulubionej księgarni
Oceny książki Cierpienie Jezusa. Cierpienie dla Jezusa
4 użytkowników ma tytuł Cierpienie Jezusa. Cierpienie dla Jezusa na półkach głównych- Przeczytane 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cierpienie Jezusa. Cierpienie dla Jezusa