Trump: Surviving at the Top

Okładka książki Trump: Surviving at the Top autora Donald J. Trump, Charles Leerhsen, 9780394575971
Okładka książki Trump: Surviving at the Top
Donald J. TrumpCharles Leerhsen Wydawnictwo: Penguin Random House biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik

OPINIE i DYSKUSJE o książce Trump: Surviving at the Top

7 użytkowników ma tytuł Trump: Surviving at the Top na półkach głównych

Okładka książki Sukces mimo wszystko Donald J. Trump, Meredith McIver
Sukces mimo wszystko Donald J. Trump, Meredith McIver
Okładka książki Sukces mimo wszystko. Donald Trump Donald J. Trump, McIver (Contributor) Meredith
Okładka książki Nigdy się nie poddawaj! Receptura sukcesu. Donald Trump Donald J. Trump, McIver (Contributor) Meredith
Okładka książki Nigdy się nie poddawaj! Donald J. Trump, Meredith McIver
Nigdy się nie poddawaj! Donald J. Trump, Meredith McIver
Okładka książki The Art of the Deal, czyli sztuka robienia interesów Donald J. Trump, Tony Schwartz
Donald J. Trump
Donald J. Trump
Donald John Trump ur. 14 czerwca 1946 w Nowym Jorku to amerykański przedsiębiorca, osobowość telewizyjna oraz polityk, od 20 stycznia 2017 prezydent Stanów Zjednoczonych. Urodzony i wychowany w nowojorskim Queens, w 1968 otrzymał dyplom z ekonomii na Wharton School of Business. W 1971 przejął rodzinną firmę Elizabeth Trump & Son, zmieniając później jej nazwę na The Trump Organization. Podczas swojej kariery biznesowej wybudował, wyremontował oraz zarządzał licznymi nieruchomościami komercyjnymi i mieszkaniowymi, hotelami, kasynami i polami golfowymi. W latach 1996–2015 był właścicielem konkursów Miss Universe, Miss USA i Miss Teen USA, a w latach 2004–2015 był gospodarzem programu telewizyjnego The Apprentice, emitowanego na kanale NBC. W 2015 znalazł się na 72. miejscu najbardziej wpływowych ludzi świata, z kolei w 2016 – z majątkiem wartym 4,5 miliarda dolarów został sklasyfikowany na 324. miejscu listy najbogatszych ludzi świata dwutygodnika „Forbes”.

Cytaty z książki Trump: Surviving at the Top

Dodaj cytat z książki Trump: Surviving at the Top