Pieśń oberżysty

451 str.
- The Innkeeper's Song (1993)
- 837001996X
- Łukasz Nicpan
- ALFA
- magia podróż karczma miłość powieść fantastyczna amerykańska
- The Innkeeper's Song (1993)
- Świat Pieśni Oberżysty (tom 1)
- fantastyka, fantasy, science fiction
- 837001996X
- Łukasz Nicpan
- Biblioteka Dzieł Wyborowych [Alfa]
- magia podróż karczma miłość powieść fantastyczna amerykańska
Młody Tikat wyrusza na wędrówkę śladami zmarłej, a następnie zmartwychwstałej ukochanej. Los wiedzie go do tajemniczej karczmy na pustkowiu, gdzie spotyka przedziwnych ludzi. Dopiero tam poszukiwania rozpoczną się na dobre i zaprowadzą dzielnego młodzieńca daleko poza granice rzeczywistego świata
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Przeżyłem, to prawda, lecz nie jestem pewien, czy to znaczy to samo, co nie umrzeć.
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [8]
Od bardzo dawna nie spotkałem sie z tak doskonale stworzonymi postaciami czytając powiesć widzi sie Karsha czy lal lub nawet liska.Każda postac ma blizny przeszłośći nawet Karsh okazuje sie nie tylko grubym gburem a kimś więcej .Polecam za język i barwne postacie .
Pokaż mimo toDla mnie to byla jedna z ważniejszych książek s-f. Naprawdę to nie jest żadne s-f, phantasy czy coś innego. To przede wszystkim świetne studium psychologiczne. I jeszcze podlane smakowitym sosem tajemniczości. Bomba!
Pokaż mimo tokomu można to polecić po za oczywiście fanami fantasy myśle że tym których interesują niecodzienne narracje
Pokaż mimo toPo serii nieudanych wyborów z bibliotecznej póki zatytułowanej „fantasy” w końcu trafiłam na coś, co utkwi w mojej pamięci na dłużej. Nie dlatego, że jest to wysoka literatura, która skłania do głębokich refleksji, ale dlatego, że jest to książka, która nie kojarzy mi się z żadną inną. Ale po kolei…
więcej„Pieśń karczmarza” napisana jest bardzo dobrym językiem. Każdy rozdział...
Książka zaczyna się nieco w stylu hitchcockowskim - dość mocny początek i potem ciągłe trzymanie w napięciu i niepewności. Mianowicie, cała historia zaczyna się od tego (i nie jest to żaden wielki spoiler, streszczam tu jedynie kilkustronicowy prolog ;)), że młoda wieśniaczka ginie na oczach swojego narzeczonego, topiąc się w rwącej rzece. Zaraz potem pojawia się...
więcejHmmm.... Moje najpiękniejsze wakacje :-)
Pokaż mimo to"Pieśń Karczmarza" to dosłownie pieśń. Opowieść snuje się jak piękna melodia i uwodzi swoim czarem. Cudowa!
Nie porwała mnie, mówiąc najoględniej. Mimo pięknych fragmentów, dosyć dobrze rozwiązanych dialogów i kreacji postaci (czym chwali się sam autor w dołączonym do książki komentarzu) moje życie bez tej książki niewiele by straciło. Poprawnie, ale bez fajerwerków.
Pokaż mimo toParę lat temu przeczytałem "Ostatniego jednorożca" i była to książka genialna. "Pieśń karczmarza" (wydana w Polsce też pod tytułem "Pieśń oberżysty" chyba w 1990r.) zapowiada się wyjątkowo smakowicie, choćby nawet ze względu na narrację pierwszoosobową (a narratorów jest całe mnóstwo, z których każdy jest inny, w inny sposób wyraża się, inaczej odbiera i przeżywa otaczającą...