Kompendium alergii

- The complete allergy book
- zdrowie, medycyna
- Wojciech Rolscy
- alergia medycyna zdrowie
Na podstawie najnowszych badań naukowych autorka wyjaśnia przyczyny nadwrażliwości na poszczególne alergeny, będącej najczęściej skutkiem zmian zachodzących w układzie immunologicznym. Książka, ułożona w sposób prosty i zrozumiały, zapoznaje czytelnika z najnowszymi metodami leczenia (od stosowania preparatów chemicznych do zmiany stylu życia). Poradnik skierowany jest przede wszystkim do osób, które cierpią na różnego rodzaju uczulenia, oraz do ich opiekunów
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Podobne książki
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Rozdział drugi pt.: Informacje ogólne.
Podrozdział pt.: Kto jest najbardziej narażony na alergię.
s.26
Badania wyka...
Rozdział drugi pt.: Informacje ogólne.
Podrozdział pt.: Zanieczyszczenie powietrza - jedna z przypuszczalnych przyczyn, s.31
Opinie [2]
Rewelacyjna, zawierająca nadal aktualną wiedzę. Napisana prostym językiem. Dobrze się czyta - krótkie rozdziały. Istotne zagadnienia podano w szarych polach.
więcejWydana przez Uniwersytet w Toronto w 1997 r. (20 lat temu). Wyprzedzała wiedzę w Polsce w tamtym czasie. Z leków podawanych przez autorkę w tabelach dostępne było 15 %. Autorka zaleca stosowanie filtrów HEPA, które...
Polecam wszystkim tym, którzy zmagają się ze swoją alergią, a także tym, którzy chcą się o niej czegoś dowiedzieć. Pozycja tłumaczy dokładnie przyczyny i przebieg alergii i proponuje różne metody łagodzenia jej objawów. Medyczna, ale w bardzo przystępny sposób ;)