Mnich, który sprzedał swoje ferrari

Okładka książki Mnich, który sprzedał swoje ferrari Robin Sharma
Okładka książki Mnich, który sprzedał swoje ferrari
Robin Sharma Wydawnictwo: Galaktyka literatura piękna
1999-01-01
Eleonora Karpuk

Patronaty LC

Książki autora

Na takie książki pojawia się odpowiedni czas i miejsce.

Są to skondensowane, inspirujące treści, które mogą dać nam tą jedną małą iskrę, potrzebną, aby wzniecić wewnętrzny płomień.

Osobiście bardziej podobała mi się książka "Klub 5 Rano" tego autora. Pewnie dlatego, że tamtą pozycję czytałam najpierw i stanowiła dla mnie nowość. W tej wiele schematów jest powielanych i są one bardziej skoncentrowane, aniżeli w tamtej książce. I to mi chyba nie do końca odpowiadało.

Ciekawa, wartościowa, z pięknymi cytatami, aczkolwiek nie została ze mną na tak długo, jak się tego spodziewałam.

Na takie książki pojawia się odpowiedni czas i miejsce.

więcej Pokaż mimo to

Przekaz fajny, czerpiący z innych książek rozwojowych - trochę taki koncentrat wszystkiego w jednym. Natomiast język, historia i dialogi to poziom opowiadania napisanego przez ucznia gimnazjum, i to przeciętnego ucznia...

Z każdym rozdziałem czytało się coraz gorzej.
Amerykański bełkot.

Z każdym rozdziałem czytało się coraz gorzej.
Amerykański bełkot.

"żyj dniem dzisiejszym bo już się nie powtórzy" lub "nieważnie jak wielki masz dom i jakim autem jeździsz. Jedyna rzecz jaką zabierzesz ze sobą u kresu dni to sumienie".
Jeżeli masz wolną chwilę i chcesz przeznaczyć około czterech godzin ze swojego życia, to sięgnij po tę książkę. Naprawdę warto.

Taka sobie. W tej tematyce znacznie lepiej posłuchać albo poczytać Eckharta Tolle'a i Alana Wattsa.

Fajna książka o ponadczasowych prawdach, zawartych w rozmowie dwóch przyjaciół

Fajna książka o ponadczasowych prawdach, zawartych w rozmowie dwóch przyjaciół

Ciekawa książka napisana w formie rozmowy pomiędzy dwoma przyjaciółmi, która próbuje nam przekazać porady na temat odkrywania sensu życia.

„Szczęście to podróż, a nie przystanek docelowy".

„Szczęście to podróż, a nie przystanek docelowy".

Nie sugerujcie się tytułem, że to będzie poradnik sprzedażowy. Książka w głównej mierze o tematyce duchowej, życiowych celach i wartościach. Polecam osobom przepracowanym i szukającym celu w życiu.

Jedna z najlepszych książek motywacyjnych jakie czytałem. Bardzo fajna i głęboka opowieść.

• Chcę przeczytać
  • Przeczytane