Dzikość serca. Wielka księga zachowań zwierząt
Album zawiera artykuły napisane przez autorkę dla czasopisma "Viva!", "Gazety Wyborczej" i "Przekroju". Zamieszczono w nim wiele barwnych fotografii przedstawiających fascynujący świat zwierząt. Teksty mają sprawić czytelnikowi radość i przekonać, że rozumienie dzikich zwierząt zbliża nas do zrozumienia biologicznej istoty człowieczeństwa - emocji i instynktów, które nami kierują.
Dosyć krótkie, ciekawe opowiadania o przeróżnych zwierzętach - takie jakby niedokończone, rozbudzające ciekawość.
Warto wrócić do tej książki. Warto też poczytać więcej o: konikach morskich, jaguarach, kuguarach, hienach, lwach, rybkach "błazenkach", mrówkojadzie, borsukach, żyrafach, kondorach, mantach, itp.,itd.
Inspirująca lektura.
więcej Pokaż mimo toAkcent położony na sposób życia i obyczaje danego zwierzęcia, ale mowa również o niekiedy niezwykłej jego anatomii i biologi.
To fantastyczne dzieło napisane przez Polkę, wzbudziło we mnie szczery zachwyt i podziw dla autorki, która potrafi swoje uczucia do zwierząt przelać na kartkę. Patrzy na świat oczami i człowieka i dzikiego zwierzęcia, co nie jest raczej kojarzone z obrońcą przyrody. Ale krótko mówiąc - genialne!