List kaperski
- 1999-01-01
- 1999-01-01
- Krzysztof Sokołowski
- sensacja porwanie terroryzm
Indonezyjscy terroryści porywają amerykański statek handlowy najnowszej generacji. Porywacze żądają, by siły zbrojne USA wycofały się z Południowego Pacyfiku. Kiedy prezydent Stanów Zjednoczonych nie decyduje się na zbrojną interwencję, po jego uprawnienia sięga... Kongres, wystawiając na podstawie zapomnianego ustępu konstytucji list kaperski grupie bojowej lotniskowca klasy Nimitz...
Nie znany przeze mnie autor,nic nie mówiący tytuł,strasznie sceptycznie podchodziłem do tej książki.A tu pełne zaskoczenie, akcja od pierwszych stron-napad na statek,zabójstwa,a potem już tylko lepiej-rozgrywki polityczne,dylematy co robić.Czyta się bardzo szybko i pomimo że akcja trochę przewidywalna,to bardzo dobrze.Jestem pozytywnie zaskoczony.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię takie książki stąd moja wysoka ocena. Fani Clancego powinni ją przeczytać.