rozwińzwiń

Desery

Okładka książki Desery Piotr Bikont, Robert Makłowicz
Okładka książki Desery
Piotr BikontRobert Makłowicz Wydawnictwo: Polskapresse Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta kulinaria, przepisy kulinarne
63 str. 1 godz. 3 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Seria:
Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta
Wydawnictwo:
Polskapresse
Data wydania:
2007-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2007-01-01
Liczba stron:
63
Czas czytania
1 godz. 3 min.
Język:
polski
ISBN:
9788360669471
Tagi:
kuchnia przepisy
Średnia ocen

6,0 6,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki HERITO nr 45 / 2022 Łukasz Galusek, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Robert Makłowicz, Jacek Purchla, Redakcja kwartalnika HERITO, Mateusz Słomiński, Wojciech Stanisławski
Ocena 8,0
HERITO nr 45 /... Łukasz Galusek, Mag...
Okładka książki Europa. Opowieści podróżne Anna Arno, Dorota Chojnowska, Piotr Jagielski, Jarosław Klejnocki, Marcin Kydryński, Robert Makłowicz, Jarosław Mikołajewski, Katarzyna Nizinkiewicz, Marek Pernal, Małgorzata Rejmer, Michał Rusinek, Andrzej Stasiuk, Witold Szabłowski, Krzysztof Varga, Adam Wajrak, Paulina Wilk
Ocena 6,5
Europa. Opowie... Anna Arno, Dorota C...

Mogą Cię zainteresować

Okładka książki Wołowina i cielęcina Piotr Bikont, Robert Makłowicz
Ocena 6,0
Wołowina i cie... Piotr Bikont, Rober...
Okładka książki Ryby Piotr Bikont, Robert Makłowicz
Ocena 6,0
Ryby Piotr Bikont, Rober...
Okładka książki Dziczyzna Piotr Bikont, Robert Makłowicz
Ocena 6,0
Dziczyzna Piotr Bikont, Rober...
Okładka książki Potrawy staropolskie i regionalne Barbara Snaglewska, Irmina Zahorska
Ocena 6,0
Potrawy starop... Barbara Snaglewska,...
Okładka książki Warzywa Piotr Bikont, Robert Makłowicz
Ocena 7,4
Warzywa Piotr Bikont, Rober...
Okładka książki Drób Piotr Bikont, Robert Makłowicz
Ocena 6,0
Drób Piotr Bikont, Rober...

Oceny

Średnia ocen
6,0 / 10
3 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
375
375

Na półkach: , ,

Niewielka, specjalistyczna książeczka kucharska dla mniej lub bardziej zaawansowanych kulinarnie osób. Czyli w zasadzie dla każdego. Są tu zarówno proste w przygotowaniu desery jak i te bardziej skomplikowane. Każdy przepis posiada szacunkowy czas przygotowania a niektóre również sugerowaną ilość porcji, którą da się wytworzyć z danej ilości składników. Ponieważ jest to książka autorska, więc i przepisy (łącznie 29) są takie na chybił - trafił, bez skupiania się na jakimś jednym konkretnym składniku czy sposobie przygotowania.
Co jest tu na plus - każda z potraw jest opatrzona zdjęciem, przy niektórych są praktyczne wskazówki lub ciekawostki. Na minus - książeczka jest klejona i ciężko z niej korzystać bezpośrednio przy przygotowywaniu potraw - kartki zaczynają się odklejać. W moim odczuciu - zdecydowanie jest to bardziej książka "by ładnie wyglądać na półce" niż coś, z czego korzysta się codziennie.

Niewielka, specjalistyczna książeczka kucharska dla mniej lub bardziej zaawansowanych kulinarnie osób. Czyli w zasadzie dla każdego. Są tu zarówno proste w przygotowaniu desery jak i te bardziej skomplikowane. Każdy przepis posiada szacunkowy czas przygotowania a niektóre również sugerowaną ilość porcji, którą da się wytworzyć z danej ilości składników. Ponieważ jest to...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    8
  • Posiadam
    6
  • Przeczytane
    3
  • Kulinaria
    2
  • Esej
    1
  • Kulinarne
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Desery


Podobne książki

Przeczytaj także