Franklin i jego sąsiedzi
- 2023-01-01
- 2023-01-01
- 32 min.
- Patrycja Zarawska
Franklin uwielbia rysować. Bardzo się ucieszył, kiedy nauczycielka pani sowa ogłosiła zadanie domowe z plastyki. Uczniowie mieli narysować coś, co najbardziej lubią w swoim miasteczku. Żółwik z zapałem zabiera się do pracy. Nie jest to jednak takie proste, jak mu się wydawało. Postanawia wybrać się na spacer po miasteczku, aby znaleźć miejsce, które podoba mu się najbardziej. Ale po spacerze ma jeszcze więcej wątpliwości. W końcu wpada na świetny pomysł.
Każdy tom klasycznej serii o Franklinie to osobna historia o niezwykle ważnych sprawach z życia każdego kilkulatka. Postacie wykreowane przez autorki są wzorcem nie tylko dla dzieci, lecz także dla rodziców a ich przeżycia pozwalają odnaleźć się w niełatwych życiowych sytuacjach.
Tekst: Sharon Jennings
Ilustracje: Brenda Clark
ja i moja młotza siostra uwielbiamy czytać księżki z przygodami sympatycznego żółwika frankilna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSympatyczny żółw i jego przygody to fantastyczne opowiastki, które warto czytać i do których warto wracać. ;) Uwielbiałam je, kiedy byłam młodsza - ciągle mam je w swojej domowej biblioteczce i bardzo polecam młodszym dzieciom. :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzkoda, że nie mogłabym tak wykonac zadania domowego, jak Franklin... Piękna, choć utopijna, to opowieść.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFranklin rządzi!
Franklin rządzi!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to💎
💎
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tokocham franklina!
kocham franklina!