Przebudzona

- Książnica
- wampiry dom nocy nastolatki uczucia walka dobra ze złem
- Awakened
- Dom Nocy (tom 8)
- fantastyka, fantasy, science fiction
- Iwona Michałowska-Gabrych
- wampiry dom nocy nastolatki uczucia walka dobra ze złem
Zoey wróciła z Zaświatów, by zająć należne jej stanowisko najwyższej kapłanki Domu Nocy. Powrót dziewczyny cieszy jej przyjaciół, jednakże pojawia się obawa, czy po stracie Heatha Zoey poradzi sobie z rzeczywistością oraz czy jej związek z atrakcyjnym wojownikiem Starkiem okaże się pocieszeniem.
Tymczasem dla Stevie Rae relacje z Rephaimem, Krukiem Prześmiewcą, stają się coraz cenniejsze. Wiąże ich tajemnicze i potężne Skojarzenie. Nad Domem Nocy wciąż czyha niebezpieczeństwo ze strony Kalony i Neferet, będącej coraz bliżej osiągnięcia nieśmiertelności.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
- 5 585
- 2 255
- 1 488
Nie musisz być silna. Musisz być mądra. Musisz poznać siebie i ufaj tylko tym, którzy są godni.
Zawsze jest dobry czas, by powiedzieć prawdę.
- Czasami nic i twoi przyjaciele równa się mnóstwo czegoś.
Opinie [194]
Stevie Rea i Kruk to moja ulubiona para :) autorki świetnie wszystko łączą i splatają.
Pokaż mimo toJedna z gorszych części serii. Zoe wraca na ten świat i wcale nie dziwię jej się, że chce trochę odsapnąć na wyspie Skye. Czeka ją niezła jatka, sporo ma już za sobą, musi nabrać dystansu. Trochę dziwi mnie, że tak szybko się otrząsnęła po utracie Heatha, od razu wpadając w ramiona Starka. Nie jest to jednak największy absurd tego tomu. Stevie Rea nadal ukrywa przed...
więcejMłodzieżówka w stylu zmierzchu
Pokaż mimo toJeden ze słabszych tomów serii "Dom nocy", ale i tak warto po niego sięgnąć. Dobra rozrywka.
Pokaż mimo toPodobało mi się! Język jest dalej irytujący ale akcja nabiera tempa. Bardzo mi się podoba wątek Stevie i Kruka i cieszę się że tak go Nyx pobłogosławiła. Jednakże Zoey z jedne tragedii wkracza w następną. Co bedzie dalej to się jeszcze okaze.
Pokaż mimo toTo jest chyba najciekawsza część jak na razie!!! Przeczytałam za jednym mrugnięciem oka! Polecam!
Pokaż mimo toPamiętam jak rok temu zaczęłam swoją przygodę z ta seria. Byłam nią zachwycona i ciężko było mi uwierzyć że, dalsze tomy nie są już tak dobre i wiele osób zmusza się do przeczytania kolejnych tomów, żeby skończyć serię. Jednak teraz doskonale rozumiem.
więcejPomysł na cala serię był naprawdę dobry. Inne przedstawienie wampiryzmu ,akcja ciekawa, seria naprawdę miała...
BOHATEROWIE: 5/10
BOHATEROWIE: 6/10
AKCJA: 6/10
OKŁADKA:6/10
KREATYWNOŚĆ:6/10
W całej książce najbardziej poruszył mnie wątek Rephaima. Naprawdę! Czirokieski chłopiec! Jak to ślicznie brzmi! Jestem niesamowicie ciekawa jak akcja dalej się rozwinie i czy Dom Nocy będzie taki jak kiedyś. Polecam ;)