- sztuka
- 2007-01-01
- 2007-01-01
- Ewa Spirydowicz, Karolina Kosińska
- teatr aktorstwo podręcznik
Mówią, że o grze aktorskiej wie wszystko. Mówią, że gdyby nie ON nie zdobyliby: Oscarów, nagród Tony, Obies i Grammy. Stephen Book, bo o nim mowa — instruktor, nauczyciel oraz dyrektor wielu szkół i warsztatów aktorskich w Hollywood, tym razem przekazuje swoją wiedzę w podręczniku, który natychmiast stał się "przedmiotem pożądania" profesjonalnych aktorów oraz wszystkich marzących o karierze w tym zawodzie. Książka w ciągu kilku tygodni sprzedaży w USA wyczerpała swój pierwszy nakład! Pierwsza i jedyna książka na polskim rynku wydawniczym adresowana do profesjonalnych aktorów, która pozwala doskonalić warsztat. Dla uczących gry aktorskiej jako lektura obowiązkowa. To doskonały podręcznik także dla amatorów i marzycieli, którzy chcieliby rozpocząć przygodę z aktorstwem. Skarbnica wiedzy dla miłośników i zapaleńców tego niezwykle fascynującego i magicznego zawodu.
Mogą Ciebie zainteresować
Dodaj cytat z książki Podręcznik dla aktorów : technika improwizacji dla profesjonalnych aktorów filmowych, teatralnych i telewizyjnych
Dodaj cytat
Jedna z najgorszych książek jakie miałem w swoich rękach.
Jedna z najgorszych książek jakie miałem w swoich rękach.
Pokaż mimo toMożna by przypuszczać, że ma to być książka dla aktorów, która pomoże zgłębić tajniki improwizacji. Tymczasem jest to kulawa instrukcja prowadzenia dziwnych warsztatów dla 40 osobowych grup aktorów. Zdecydowanie odradzam każdemu. Szkoda pieniędzy i czasu na taką literaturę.