(Bez)błędny rycerz
- literatura dziecięca
- Opowieści z Czarnego Lasu (tom 1)
- Wrota Wyobraźni
- Goodknyght!
- Amber
- 2004-01-01
- 2004-01-01
- Piotr W. Cholewa
- literatura dla dzieci i młodzieży
Życie nie jest łaskawe dla biednego Willa, świniopasa i chłopca do bicia złośliwego syna władcy Rubb Polesia. Dlaczego często ucieka w marzenia - o Szkole Rycerskiej i o zostaniu rycerzem. Ale sprawy idą na opak w mieście Rubb Polesie i przeznaczenie szykuje mu inny, o wiele cięższy los. Piękna Róża i jej automatyczna kusza, złośliwa gadająca Harfa i smoki, Runomistrz i jego sekret, dziwaczne postaci z przedziwnymi zwyczajami oraz inne stworki i potworki - wszystko to sprawia, że Czarny Las staje się dla Willa jeszcze mroczniejszy... Największym marzeniem Tyma jest być czarnoksiężnikiem - nigdy więcej się nie przemęczać. Na razie do perfekcji opanował sztukę wymigiwania się od pracy i nauki. Magiczna mikstura sprawia, że naprawdę staje się czarnoksiężnikiem. I to najszybszym w Czarnym Lesie!
Ciekawa książka o "chłopcu do bicia" który stał się takim jakby bohaterem :O
Ciekawa książka o "chłopcu do bicia" który stał się takim jakby bohaterem :O
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohmn, książka "(Bez)błędny rycerz" nawet ciekawa jak na okres kiedy to czytałam, polecam w szczególności osobom w przedziale wiekowym 10-12 lat :). Czy wciąga? nie jestem pewna, wszystko zależy czy interesują Cię losy pewnego młodego chłopca do bicia ;>
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFantastyka w bardzo wesołym wydaniu :) dostawca pizzy wymiata :D
Fantastyka w bardzo wesołym wydaniu :) dostawca pizzy wymiata :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper śmieszna książka pełna przygód, magii i oczywiście dobrego chumoru!
Super śmieszna książka pełna przygód, magii i oczywiście dobrego chumoru!