Od nędzy do pieniędzy

- Fijorr Publishing
- biznes, finanse
Książka „Od nędzy do pieniędzy” jest jednym z najlepszych przewodników biznesowych jakie dotad poznałem. Przeczytałem wiele publikacji na ten temat /chyba większość wydań, głównie amerykańskich autorów jakie ukazały się dotychczas w języku polskim/, więc myślę że mam odpowiednie porównanie. Opisana w niej prawdziwa historia polskiego emigranta, który ze wsi gdzieś na końcu świata wyrusza do Ameryki, pokazuje co to znaczy być tak naprawde upartym i wytrwałym. W życiu i biznesie, w warunkach prawdziwej konkurencji. Autor przedstawia wiele autentycznych faktów na temat wprowadzania nowych firm na giełdę. Książka opowiada również o tym, jaka jest droga powstawania nowych produktów w warunkach amerykańskich. Uważam że barwna historia życia Tad’a Witkowicza to doskonały materiał na scenariusz filmu opowiadającemu o tym, jak przez wytrwałość, wiarę w sukces i naprawdę ciężką pracę spełnia się „american dream”. Polecam tą książkę ludziom, którzy z całych sił pragną osiągnąć w życiu sukces. Lektura jest bardzo wciągająca. Przeczytanie jej zajęło mi 3 kolejne wieczory. Na pewno za jakiś czas znów do niej zajrzę. Teraz chcę żeby przeczytała ją moja żona.
Krzysztof S.
Kraków
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Podobne książki
Ktoś, kto czepia się drobiazgów, jest już przekonany.
Wizja, analiza, własne przekonanie o słuszności wyboru, wyznaczenie celu, skoncentrowanie na nim wszystkich sił i praca, wytrwała ciężka i n...
RozwińZawsze twierdziłem, i nadal twierdzę, że bez względu na to, co się robi, jeśli zrobi się to najlepiej na świecie, to się zarobi.
Opinie [37]
Szczera historia ciężko pracującego człowieka walczącego z przeciwnościami losu.
Pokaż mimo toTytuł sugeruje, że jest to historia jakich wiele - od pucybuta do milionera. Jednak książka wnosi dużo więcej oprócz wciągającej warstwy fabularnej. Jest w niej zawarta ogromna mądrość będąca efektem lat doświadczeń. Osobiście największą frajdę miałem czytając refleksie na temat mechanizmów działających w korporacjach i dużych firmach. Sam pracuję w takim miejscu i...
więcejTa książka jest świetna. To, co w niej najbardziej mi się podoba, to język, w jakim jest napisana. Język jest prosty, zrozumiały, ale doskonale się go czyta.
więcejTad Witkowicz opisuje w nim swoją karierę, firmy które prowadził, emigrację do Kanady oraz życie prywatne. Polecam ją szczególnie osobą, które marzą o szybkim i łatwym sukcesie bo otwiera ona oczy jak naprawdę wygląda...
Jedna z tych książek, które otwierają oczy i sprowadzają na ziemie. Zwraca uwagę, jak ważnymi cechami jest wytrwałość i sumienność. Bardzo wciągająca pozycja, polecam
Pokaż mimo toBardzo inspirująca pozycja. Pokazująca jak wytrwałość i pracowitość potrafią daleko zaprowadzić w biznesie. Warta uwagi!
Pokaż mimo toFantastyczna przygoda! Najbardziej wciągająca książka, którą czytałem w tym roku.
Pokaż mimo toJeśli emocjonują Cię tak jak mnie poszukiwanie potrzeb konsumenta, przewidywanie zachowania rynku i niestrudzenie w realizacji swoich planów to zdecydowanie książka dla Ciebie! Tytuł książki nie jest chwytem marketingowym, droga, którą przeszedł Tad jest naprawdę imponująca.
więcejKsiążka jest napisana jak pamiętnik, ale treści dotykają bardzo praktycznych zagadnień...
Bardzo inspirująca historia :) Świetna książka!
Pokaż mimo toOpowieść o tym jaki ogrom pracy trzeba włożyć by być przedsiębiorcą. Zawiera kilka bardzo cennych rad.
Pokaż mimo toKsiążka uczy wielu ciekawych biznesowo rzeczy, w tym tej najważniejszej: żeby coś osiągnąć trzeba bardzo dużo pracować.