Alfabetyczne weekendy

- Muza
- 2007-01-01
- 2007-01-01
- Jędrzej Burakiewicz
- romans literatura współczesna zagraniczna
"Alfabetyczne weekendy" to opowieść o uczuciach wiążących przyjaciół z dzieciństwa, ich rodziców, braci i siostry. To także historia o złamanych sercach: Natalie, którą chłopak rzucił w chwili, kiedy spodziewała się oświadczyn, zaraz przed Bożym Narodzeniem; jej matki, która zdaje sobie sprawę, że jej życie jest pozbawione sensu; Lucy, która rozważa zakończenie jednej znajomości i rozpoczęcie nowej. Czy między Tomem i Natalie coś zaiskrzy? Czy uda im się przez następne pół roku spędzać wspólnie weekendy, próbując poznać odpowiedź? Czy pomogą przy tym swoim rodzinom? Nowa książka Elizabeth Noble to zabawna i poruszająca opowieść o miłości we wszystkich jej przejawach.
Czasem w swojej ocenie jestem niesprawiedliwa. Tym razem wahałam sie między dobra a bardzo dobra. Uczciwie powiedziawszy książka była dobra. Dostała u mnie dodatkowy punkt za pomysł. Alfabetyczne weekendy! Jeśli kiedyś w waszym związku zapanuje nuda to myślę, że ten pomysł można wtedy wykorzystać.
Natalie i Tom przyjaźnią się od zawsze. Natalie właśnie zostawił facet. Tom proponuje jej pewna grę na poprawę humoru. Tym samym chce jej udowodnić, że jest idealnym mężczyzną dla niej.
Książka przedstawia trzy różne historie miłosne. Natalie i Tom, którzy nie wiedzą "czy to jest przyjaźń to jest kochanie". Anna i Nickolas - rodzice Natalie. Starsze małżeństwo, które boryka się z problemem sensu życia. Patrick - brat Toma i Lucy, która wdaje się w romans.
Najciekawszy był wątek główny i bardzo chętnie czytałam jakie niespodzianki szykują dla siebie Natalie i Tom. Co tym razem wymyśla na weekend. Jakie będzie hasło przewodnie, odpowiadające kolejnej literze alfabetu. Było to coś świeżego i lekkiego. Bardzo miła lektura.
więcej Pokaż mimo toNatalie i Tom przyjaźnią się od zawsze. Natalie właśnie zostawił facet. Tom...
Ta książka to swoisty przegląd różnych etapów miłości.Trzy główne wątki miłosne, spośród których historia Lucy i Aleca miała dla mnie najbardziej zaskakujące zakończenie. Akcja rozkręca się dość powoli ale miło się czyta. Zapożyczyłam nawet jeden cytat z narracji.
To, czego mi zabrakło to dowcipne dialogi.
Pokaż mimo toTo, czego mi zabrakło to dowcipne dialogi.
Doskonały materiał na komedię romantyczną - interesujące i z wartką akcją. Czytadło w sam raz na leniwe popołudnie.
Pokaż mimo toMoim zdaniem książka jest naprawdę dobra przedewszystkim ciekawy pomysł na spędzenie czasu i na... podryw?
Pokaż mimo toPrzewidywalna, ale świetnie się czyta. Lekka z humorem.
Przewidywalna, ale świetnie się czyta. Lekka z humorem.
Pokaż mimo toA jak absolutnie, Z jak zachwycająca
A jak absolutnie, Z jak zachwycająca
Pokaż mimo toDobrze się czyta, przewidywalna.
Dobrze się czyta, przewidywalna.
Pokaż mimo toZabawna, poruszająca, pełna niespodzianek książka. Autorka świetnie wplotła różne etapy miłości: rozkwitającej, gasnącej oraz silniej i dojrzałej :)