Wyjście

- 1994-01-01
- 8371200242
- Michał Rusiński
- science fiction Świat Studnia
Antor Trelig, arcyłajdak i szef zbrodniczego syndykatu, zawładnął Obie - superkomputerem, który jest w stanie kontrolować wszystkie rzeczy i wszystkie światy. Z pomocą Obie - chętną i niechętną - Trelig stanie się wszechmocny... Jest przekonany, że nic już nie potrafi go zatrzymać.
Rada ma przeciwko niemu tylko jedną broń - jest nią Mavra Chang, amoralna ryzykantka, która szkoli się, by zrealizować to zadanie... Członkowie Rady gotowi są spełnić każde jej życzenie, jeśli tylko osiągnie sukces. W przypadku przegranej czeka ją pewna, straszna śmierć.
Ani Trelig, ani Mavra nie liczą na to, że zostaną przetransportowani do Świata Studni - najważniejszej planety w świecie Markowian. Teraz w nowych, a zarazem obcych ciałach stają twarzą w twarz z niezliczonymi dziwacznymi światami. Zostają wplątani w intrygi, gdzie dziwne rasy walczą o panowanie nad wszechświatem.
To nie jest opinia, ale nowa wersja portalu wymaga wpisania kilku słów, by dołączyć książkę do biblioteczki.
Pozdrawiam
Pokaż mimo toPozdrawiam
Czytałem ją dawno, ale dotąd ją pamiętam. Pamiętam z jaką zachłannością ją czytałem i teraz przeczytam ją jeszcze raz. Cały cykl "Studni" jest doskonały.