Z pól i lasów na stół i do spiżarni

Okładka książki Z pól i lasów na stół i do spiżarni Andrzej Fiedoruk
Okładka książki Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Andrzej Fiedoruk Wydawnictwo: Muza kulinaria, przepisy kulinarne
142 str. 2 godz. 22 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Muza
Data wydania:
2010-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2010-01-01
Liczba stron:
142
Czas czytania
2 godz. 22 min.
Język:
polski
ISBN:
978-83-7495-799-1
Średnia ocen

5,0 5,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
5,0 / 10
1 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
2203
51

Na półkach:

Zaintrygowała mnie ta książka, bo nie spotkałam się do tej pory z pozycja wydawniczą, która by przedstawiała tak wiele odmian roślin, można powiedzieć „dziko żyjących”a które mogą być materiałem do eksperymentów kulinarnych.

Na tapecie znalazly się więc:

grzyby

borówka czernica

borówka brusznica

borówka bagienna

żurawina błotna

malina

jeżyna

poziomka

dereń

berberys

dziki bez czarny

róża dzika

głóg

jałowiec

jarzębina

kalina koralowa

tarnina

dzika jabłoń

grusza pospolita

orzechy

Każde z wyżej wymienionych zasłużyło sobie na własny rozdzialik w którym znajdziemy: opis rośliny, jej historię, miejsca występowania, metody przetwarzania i utrwalania oraz oryginalne przepisy na potrawy.

Ja swój egzemplarz już intensywnie przewertowałam i do wypróbowania zaznaczyłam sobie:

Borowiki marynowane po podlasku

Bułeczki z czarnymi jagodami

Konfitura z borówek

Śledź zawijany w sosie żurawinowym

Chleb żurawinowo-orzechowy

Chłodzący napój z malinami

Sos różany do mięs

Sałatka pomidorowa na zimę z jałowcem

Dżem z jarzębiny

Budyń orzechowy

Brokuły z masłem orzechowym

Pasta orzechowa

Zaintrygowała mnie ta książka, bo nie spotkałam się do tej pory z pozycja wydawniczą, która by przedstawiała tak wiele odmian roślin, można powiedzieć „dziko żyjących”a które mogą być materiałem do eksperymentów kulinarnych.

Na tapecie znalazly się więc:

grzyby

borówka czernica

borówka brusznica

borówka bagienna

żurawina...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    9
  • Leśne ;-)
    1
  • Przeczytane
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Z pól i lasów na stół i do spiżarni


Podobne książki

Przeczytaj także