Altanka

Okładka książki Altanka Emily Grayson
Okładka książki Altanka
Emily Grayson Wydawnictwo: Libros Seria: Być Kobietą [Libros] literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Tagi:
romans spotkanie miłość tajemnica

Patronaty LC

Książki autora

Muszę przyznać, że jest to całkiem zgrabna historia, chociaż zaczyna się sztampowo. On z bogatego domu, ona z nizin społecznych. Przez jakiś czas udaje się im tworzyć udany związek z daleka od rodziny. Jednak szybko okazuje się, że długo tak nie da rady. Klara wraca do potrzebującej jej rodziny, co stawia jej związek z Martinem pod dużym znakiem zapytania. Ciężko mi określić czy kończy się happy endem czy też nie. Chyba tak, skoro historia Klary i Martina skłania pewną młodą kobietę do zmiany swych priorytetów.

Historia jest raczej smutna, skłania do refleksji. A mimo to niesie pozytywne przesłanie. Podobało się mi.

Na półkach: , , , ,

Przyjemny i fajny romans,czyta się dobrze,bardzo dobra książka.

Przyjemny i fajny romans,czyta się dobrze,bardzo dobra książka.

Te stare romanse mają w sobie jakąś magię i urok 😍 piękna historia miłosna, nieco przypominała mi książkę "love, Rosie". Sa zupełnie inne, ale miłość bardzo podobna. Cudowna opowieść, wyciska łzy!

Książkę kupiłam za 2 złote w sklepie z drobiazgami...
Zauroczyła mnie okładka (jaka cudowna szata graficzna!),ale i opis na odwrocie i tak oto 'Altanka' znalazła się w mojej domowej biblioteczce.
Jak to często w moim przypadku bywa, pod koniec lektury dokumentnie się popłakałam, co zaważyło (a nawet zawyżyło) na końcowej ocenie.
Wzruszająca, niebanalna, romantyczna historia i choć może nie urzekła mnie od początku do końca, to jednak cieszę się, że dane mi się było z nią zapoznać.

Książkę kupiłam za 2 złote w sklepie z drobiazgami...
Wzruszająca, niebanalna, romantyczna...

Altanka to bardzo krótka książka, którą przeczytałam w jeden wieczór. Bardzo wciągająca i wzruszająca książka o miłości młodych ludzi, którzy porzucili wszystko, aby być razem. Nie przejmowali się opiniami innych. Wbrew przeciwnościom losu, spotykali się co roku w altance w swoim rodzinnym mieście. Polecam! :)

Myślałam,że będzie to kolejna książka z serii błahych romansów. Cieszę się, bo się myliłam. Wzruszająca i dająca do myślenia historia miłości dwojga ludzi. Trochę mi się nie podobały niektóre sceny, ale końcówka najlepsza :)
Polecam

Polecam

Ta książka przywraca wiarę w prawdziwą miłość. Piękna i poruszająca historia uczucia Klary i Martina, którzy pomimo założenia rodzin z innymi nigdy nie przestali się kochać. Dochowując złożonej sobie obietnicy każdego roku niezależnie od okoliczności spotykali się w altance na znak łączącej ich prawdziwej więzi.

Bardzo fajne romansidło w takim starym stylu.

Bardzo fajne romansidło w takim starym stylu.

super ksiazka

• Ulubione
  • Romans
  • Posiadam- do przeczytania
  • Niedoczytane
  • Domowa biblioteczka Agi :-)
  • Prawdziwe Historie
  • ❤️ ULUBIONE