Sekretne miejsca w Europie
- turystyka, mapy, atlasy
- Sekretne miejsca w Europie (tom 1)
- Sekretne miejsca w Europie
- Sekretne miejsca w Europie
- Ann&Thomas-publishing
- 2023-10-01
- 2023-10-01
- Sekretne miejsce w Europie ukryte miejsca nieznane miejsca podróże nietypowy przewodnik przewodnik po Europie
149,00 zł
Zapraszamy Was w podróż po najbardziej niedostępnych zakamarkach wiekowych zamczysk, starych kościołów czy tajemniczych pracowni, które odkryją przed Wami swoje sekrety.
Książka ta odkryje przed Wami sekretne miejsca, ukryte w wielu budowlach jak choćby średniowieczne zamki takie jak zamek Edynburski czy Książ, skrywające niedostępne podziemia czy zapomniane komnaty, Bazylika św. Marka w Wenecji kryjąca w swoich odmętach starą pracownię, czy Wrocław skrywający starą bibliotekę.
Ukryte podziemia, poddasza czy tajemnicze przejścia to tylko niektóre z miejsc, które widzieli nieliczni, a które teraz możecie zobaczyć i Wy.
Miejsca te będące poza zasięgiem map i przewodników zostały dla Was uwiecznione na stronicach tej książki, abyście mieli możliwość spojrzeć na znane Wam atrakcje z zupełnie z innej perspektywy.
Zapraszamy zatem w tę wyjątkową podróż, która pozwoli Wam przenieść się do świata pełnego tajemnic i magii tych jakże niezwykłych miejsc
Książkę nabyłem, ponieważ lubię podróżować inaczej. Po przeczytaniu tekstów i obejrzeniu zdjęć muszę przyznać, że książka jest bardzo ciekawa. Powodów jest dość dużo. Przede wszystkim różnorodność miejsc i choć część atrakcji znałem wcześniej, to jednak o ich ukrytych zakątkach nie miałem pojęcia. Zdjęcia zamieszczone w książce wyglądają według mnie bardzo profesjonalnie, choć fotografem nie jestem. Jednak to, co mnie najbardziej zaskoczyło to treść. Są to różne historie pisane oczami autorów. Każdy tekst jest spójny, interesujący i przede wszystkim opowieści są bardzo płynnie napisane, przez co łatwo się czyta i odnosi się wrażenie, jakby samemu się tam było. Ponadto, każda historia to zupełnie inna opowieść, dlatego właśnie książka wciąga najbardziej. Jedna uwaga, na początku pomyślałem, że to kolejny przewodnik, jednak okazało się, że to wyjątkowa pozycja, przy której spędziłem wiele miłych chwil.