Historia mundiali. Tom 1. 1930-1974
- sport
- Sine Qua Non
- 2022-10-19
- 2022-10-19
To książka, która winna stać się absolutnie pozycją obowiązkową dla każdego fana futbolu. Nie było (i gotów jestem zaryzykować stwierdzenie, że nie będzie) nigdy lepszej, bardziej precyzyjnej i przełomowej książki o historii mistrzostw świata w piłce nożnej.
Rewelacja. Obowiązkowa pozycja dla kibiców pn. Wiadomości z historii mś, o których nie mieliśmy pojęcia .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTotalna skarbnica wiedzy na temat MŚ. Wszystko przekazane w bardzo przystępnej formie. Świetnie się czyta i jak już zacznie się rozdział dotyczący danego mundialu to chcesz więcej i więcej. Znakomita pozycja, obowiązkowa dla fanów futbolu!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZa przestudiowanie przez autora niezliczonej liczby pozycji w wielu językach, a także własne śledztwa w poszukiwaniu brakujących informacji, autorowi należy się ogromny szacunek.
Przyjemnie opisana historia światowych czempionatów w piłce nożnej. Duża liczba informacji, unikalnych ciekawostek. Jednak nie nadmiernie rozwleczona, kilkadziesiąt stron na jeden turniej to akurat tyle by zawrzeć wszystko co potrzeba. Formuła w jakiej opisane są poszczególne turnieje na początku nieco mi nie pasowała, ale po dwóch turniejach przywykłem.
Jedyny minus to pojedyncze literówki, ale tym nie ma co się przejmować!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemnie opisana historia światowych czempionatów w piłce nożnej. Duża liczba informacji, unikalnych ciekawostek. Jednak nie nadmiernie rozwleczona, kilkadziesiąt stron na jeden turniej to...
Cóż to za książka! Profesjonalizm i pasja. Czyta się genialnie.
Cóż to za książka! Profesjonalizm i pasja. Czyta się genialnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toArcydzieło, fakty-dogłębnie sprawdzone i przeanalizowane-anegdoty, ciekawostki, mundial w Złotym wydaniu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietnie napisana książka. Wiele ciekawych nieznanych faktów. Toż to biblia ms. Każdy fan powinien się zapoznać:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo jest biblia i encyklopedia w jednym dla fanów piłki nożnej.
p.s. Mojego zachwytu nie obniża tych kilka literówek i drobnych błędów, które zauważyłem.
To jest biblia i encyklopedia w jednym dla fanów piłki nożnej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStatystyki to ja mam w małym palcu, ale dzięki tej xiążce dowiedziałem się wielu nieznanych faktów okołomundialowych.
Po prostu najlepsza książka o piłce, jaka kiedykolwiek została napisana w Polsce.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKopalnia wiedzy o mundialach!
Kopalnia wiedzy o mundialach!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMultum pracy badawczej, historycznej, faktograficznej przy powstaniu "Historii Mundiali" jest niesamowity. Tę książkę musi przeczytać każdy szanujący się fan piłki nożnej. Jednym słowem: kopalnia, wiedzy, ciekawostek, anegdot i wielu innych super wrażeń.