Kornelka i Adelka gotują

- kulinaria, przepisy kulinarne
- Oficyna Wydawnicza RYTM
- 2021-11-23
- 2021-11-23
- dla dzieci i młodzieży edukacja kulinaria
Przygotowywanie smacznych potraw z rodzicami to niezwykła przygoda, która pozostanie w pamięci na całe życie. Kolorowe ilustracje i przepisy w formie dowcipnych wierszyków połączą pasję kulinarną z dobrą zabawą i radością wspólnego gotowania. Książka kucharska dla każdego początkującego kucharza.
Po tę książkę sięgnęłam z sentymentu: Robert Koniuszy swego czasu był moim dzielnicowym... i pewnie z tego powodu mam w związku z tą lekturą mieszane uczucia. Po pierwsze: tytuł z kosmosu. Pojęcia nie mam, kim są wymienione dziewczynki i jaki mają związek, prócz przepisu na sałatkę, z podanymi recepturami. Po drugie: wciskanie wersów na siłę tylko po to, żeby po częstochowsku się rymowało. Przeczytałam, dwa przepisy uwieczniłam, żeby później przetestować, w zachwyt nie wpadłam. I choć z Autorem mam bardzo pozytywne wspomnienia (bardzo lubiłam słuchać Jego wywodów, gdy był oficerem prasowym bartoszyckiej policji),to mam nadzieję, że na tych niezbyt lotnych rymowankach skończy swą karierę literacką, ooo.
więcej Pokaż mimo to