Zasypani zakochani

Okładka książki Zasypani zakochani Agnieszka Lingas-Łoniewska Patronat LC
Okładka książki Zasypani zakochani
Agnieszka Lingas-Łoniewska Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Media Polska) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Wydawnictwo:
Słowne (dawniej Burda Media Polska)
2021-10-13
2021-10-13

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Ciebie zainteresować

Wyróżniona opinia i

Zasypani zakochani

przeczytanych książek 213 napisanych opinii 210

Jest to zdecydowanie najlepsza książka świąteczna jaką czytałam w tym roku, przede wszystkim znajdziecie w niej klimat gór, świąt i zimy z duuuużą ilością śniegu i to za sprawą niego relacja między główną bohaterką Anastazją i Hubertem corocznym gościem pensjonatu się zmieni, a jaką stronę? to zostawię Wam 😉

Do przeczytania w góra dwa zimowo-świąteczne wieczory z kubkiem herbaty w ręku. Całkiem sympatyczna historia miłosna z wątkiem erotycznym😊

Kiedy właścicielka pensjonatu, starsza pani, wpada w zagraniczny romans, wszystkie obowiązki, które pełniła, spadają na Anastazję, jej wnuczkę. Dziewczyna średnio odnajduje się w roli gospodyni. Po porzuceniu pracy w policji, liczyła na odpoczynek i uspokojenie nerwów. Niestety pewien wymagający i złośliwy klient na to jej nie pozwala. Jak to w takich historiach bywa, na nieszczęście (albo i szczęście) mężczyzna jest niesamowicie przystojny. Pewnego dnia śnieżyca odcina tych dwoje od świata. Czy tego chcą czy nie, muszą poradzić sobie sami w pensjonacie... i się nie pozagryzać.
Zabawna, lekka, dość przewidywalna książka, ale od takich historii nie wymagam wiele. Umiliła mi czas przy codziennych obowiązkach więc swoją rolę spełniła. Do przeczytania/posłuchania i zapomnienia. Choć przyznam, że chętnie zobaczyłabym ekranizację. Myślę, że jest do tego potencjał. W końcu to komedia romantyczna ze świętami w tle.

więcej Pokaż mimo to

Takie toto przewidywalne, że aż miejscami boli ;) Ale dokładnie czegoś takiego potrzebowałam, jako przerywnik po cięższym kalibrze. No i właśnie to dostałam - lekką i przyjemną lekturę na zimowy wieczór. Szkoda że nie czytałam w okresie świątecznym, ale z zimową porą jeszcze zdążyłam, więc wszystko się zgadza ;)

Książka naprawdę mi się podobała, pochłonęłam ją bardzo szybko :) typowa zimowa opowieść z szczęśliwym zakończeniem, idealna na przeczytanie czegoś lekkiego. Od paru stron przewidująca, ale fabuła jest ciekawa. Typowe romansidło :) Polecam!

SUPER lektura na zimowe wieczory przy kominku.

SUPER lektura na zimowe wieczory przy kominku.

Książka lekka, przyjemna i miejscami zabawna.

Książka lekka, przyjemna i miejscami zabawna.

Taki tam typowy harlequin

Taki tam typowy harlequin

Urocza i klimatyczna zimowa historia. Muszę się przyznać, że czytając pierwsze rozdziały miałam z tej książki niezły kabaret Klops i Zapałka i ta abstrakcyjna akcja. Dałabym w tamtym momencie 2 gwiazdki, natomiast z każdą kolejną stroną tej książki byłam nią coraz bardziej zachwycona. Książka z lekko tajemnicą Huberta, która zachwyca główną bohaterkę oraz porusza (też bym chciała mojego ulubionego ... za chłopaka ;P). Szczytowym momentem (nie nie był upadek z górki podczas kuligu chociaż też był emocjonujący) była zamieć i brak prądu w pensjonacie wiadomo. Myślę, że fajnym motywem w tej książce była przyjaźń bohaterki z jej przyjaciółmi. Epilog też był zniewalający. Podsumowując nie ważne jak się książka zaczęła ważne jak się potoczyła dalej.
PS. Podobno są jeszcze części z poznania się par przyjaciół Anastazji niestety jeszcze u mnie nie przeczytane ;(

więcej Pokaż mimo to